Webredacteur

Ben jij de inspirerende webredacteur die scherp let op de vindbaarheid van teksten in zoekmachines? Begrijp jij als geen ander de wensen van gebruikers als het gaat om online inhoud? Dan zoeken we jou!

Hier werk je aan mee
Als onderdeel van ons team, lever je advies voor het optimaal inrichten, onderhouden en doorontwikkelen van onze website. Samen kiezen wij de juiste online middelen bij een product of project. Wij zorgen ervoor dat de
gemeentelijke website actueel, toegankelijk en gebruikersvriendelijk is voor alle inwoners en collega's. Je hebt voortdurend oog voor de wettelijke vereisten waaraan onze website moet voldoen, waaronder toegankelijk presenteren van informatie en privacy.

Hier ga jij je mee bezig houden 
Als webredacteur maak jij content in een begrijpelijke en overzichtelijke vorm en optimaliseer je de website. Met jouw kennis van websitestructuur, contentcreatie en jouw vermogen om je in te leven in de inwoners, zorg je ervoor dat informatie en advies over alle aangeboden producten en diensten moeiteloos te begrijpen is.

Hier kom je te werken
Samen met 5 collega-webredacteuren maak jij deel uit van de Webredactie. De Webredactie is onderdeel van de afdeling Communicatie. Ook werk je samen met woordvoerders en de collega’s van het klantcontactcentrum. Opdrachtgevers kunnen uit de hele organisatie komen. Daarnaast leiden we jong talent op. De afdeling is daardoor een dynamische mix van jonge, hippe starters en wijze, vakkundige seniors.

Binnen de afdeling hechten we veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Wij stimuleren jou om je kennis te verbreden en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Hier staan wij voorOf je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen.  Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners. 

Hier herken jij je in
Jij kent je doelgroepen. Jouw content bereikt inwoners. Daarnaast ben je een onmisbare collega bij het ontwerp van online projecten. Jij weet veel over ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je kunt goed beoordelen of nieuwe ideeën en concepten van waarde zijn voor de organisatie. Je hebt de ambitie om samen met collega’s van andere afdelingen nieuwe oplossingen te bedenken en uit te voeren. Daarom heb je:

 • een afgeronde, relevante hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van communicatie;
 • 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • kennis van digitale toegankelijkheid;
 • begrip van afkortingen als UX, UI, CRO, SEO;
 • ervaring in het beheer van digitale diensten, zoals intranet, e-mailnieuwsbrieven en webanalyse (ervaring met Siteimprove is een pré);
 • kennis van begrijpelijk schrijven (B1-taalniveau).

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal € 4.752,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 9, HR21 normfunctie medewerker beleidsuitvoering II);
 • ben jij er klaar voor om jouw carrière te starten bij de gemeente Groningen, maar voldoe je nog niet aan alle functie-eisen? Dan kan je ook in de aanloopschaal worden geplaatst tot je de juiste functionele ervaring hebt opgedaan;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, een iPad of een laptop.

Hier begint het 
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je een bericht sturen naar Emiel Leever op 06 46 99 22 41. Emiel is coördinator van de Webredactie.

Reageren kan tot en met 18 februari 2024 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 28 februari 2024. Mocht je deze dag niet beschikbaar zijn voor een gesprek, dan kijken wij graag met je mee naar andere mogelijkheden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.  

Solliciteer