Hovenier stadsdeel centrum en oude wijken

Heb jij groene vingers, vind je het fijn om dagelijks lekker buiten te zijn en ervoor te zorgen dat de gemeente er netjes en schoon uitziet? Hier begint het!

Hier werk je aan mee
De directie Stadsbeheer is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte binnen de gemeente Groningen. Bij Stadsbeheer werken ongeveer 700 medewerkers en gezamenlijk dragen zij bij aan een schoon, groen, heel en veilig Groningen.

Hier ga jij je mee bezig houden
Als hovenier onderhoud je het groen in stadsdeel Centrum en oude wijken. Je hebt regelmatig contact met burgers over beheer en onderhoud. Je bent iemand die collega’s kan meenemen in het werk en ze kan begeleiden. Daarmee zorg je ook voor kennisoverdracht binnen het team. Je verricht naast het hovenierswerk werk, ook alle andere voorkomende werkzaamheden.

Je weet van aanpakken, ziet het werk liggen en hebt dan ook een actieve houding. Geen dag is hetzelfde, maar dat is juist wat jou aanspreekt. Je vindt het belangrijk je te blijven ontwikkelingen op jouw vakgebied en aanliggende vakgebieden van het wijkonderhoud en doet dit via opleidingen en cursussen.

Hier kom je te werken
De afdeling Wijkonderhoud van Stadsbeheer, werkt dagelijks met 700 collega’s door de gehele gemeente. De medewerkers zorgen er voor dat de gehele gemeente er netjes bijligt als het gaat om de onderdelen “schoon, groen en grijs”. Je wordt ingezet op werkzaamheden binnen het betreffende team. De wijkpost / team waar je onder komt te vallen is een hecht team die elkaar ondersteunen waar nodig.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen.Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • een afgeronde MBO opleiding niveau 3;
 • (ruime) ervaring als hovenier;
 • in het bezit van rijbewijs B, BE, T;
 • je kunt goed zelfstandig aan de slag, maar hebt ook talent voor samenwerken;
 • je deelt graag jouw kennis en weet dit ook goed over te dragen;
 • certificaat VCA en diverse handgereedschappen (motor kettingzaag, bosmaaier, heggenschaar);
 • je bent bereid om ook buiten kantoortijden werkzaamheden te verrichten (bij marktdiensten, winterdiensten, feestdagen en evenementen).

Hier kun je op rekenen

 • de functie is ingeschaald in het HR-21 functieprofiel Medewerker technische uitvoering III, salarisschaal 5;
 • aan deze functie is een salaris verbonden van maximaal € 3.327,-- bruto per maand volgens de CAO Gemeenten bij een volledige dienstverband van 36 uren per week;
 • dit salaris wordt per maand verhoogt met € 567,25 bruto aan Individueel Keuze Budget (IKB ) en bedraagt 17,05% van vorengenoemd bruto maandsalaris;
 • het IKB is opgebouwd uit; vakantiegeld + eindejaarsuitkering +werkgeversbijdrage levensloop en 14,4 verlofuren;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met William van den Hooff, Teamleider Oude Wijken Stadsbeheer Wijkonderhoud via telefoonnummer 06 - 27 09 68 10.

Reageren kan tot en met 19 februari 2024 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 23 februari 2024.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer