Coaches Werk & Participatie

Inwoners coachen naar werk of andere vormen van participatie en samen stappen laten maken in de persoonlijke ontwikkeling? Lees dan verder want de directie Werk & Participatie is op zoek naar 8 nieuwe collega’s!

Hier werk je aan mee
De directie Werk & Participatie biedt vanuit de Participatiewet mogelijkheden om inwoners verder te helpen, op weg naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst in de vorm van werk, school of andere vormen van participatie. De directie heeft ervoor gekozen om deze dienstverlening aan de inwoners vanuit de gebieden te organiseren; de bewoner centraal, dichtbij, toegankelijk en betrouwbaar:

Hier ga jij je mee bezig houden
Als Coach Werk & Participatie coach en begeleid je inwoners (met of zonder bijstandsuitkering) die op zoek zijn naar werk of op een andere manier weer willen meedoen in de samenleving. Dit doe je binnen een gebiedsteam. Je maakt afspraken met de inwoners, monitort, evalueert, grijpt indien nodig in en stelt plannen bij. Je legt afspraken met deze inwoners vast in een ontwikkelplan en rapporteert dit in meerdere systemen zodat je de voortgang bijhoudt.

Jij bent bedreven in het begeleiden van inwoners met verschillende culturele achtergronden en gelooft in inclusiviteit en de kracht van coaching. Door de begeleiding die jij biedt, krijgen de inwoners meer zelfinzicht en zal hun probleemoplossend vermogen worden vergroot. Je zorgt ervoor dat er goede balans ontstaat waarbij de inwoner zoveel mogelijk grip krijgt en ervaart en indien nodig pak jij de regie.

Hier kom je te werken 
Als Coach Werk & Participatie werk jij bij de directie Werk & Participatie en ben jij onderdeel van één van de vijf gebiedsteam. De directie Werk & Participatie ontwikkelt zich op dit moment naar een gebiedsgerichte dienstverlening aan de inwoners van de gemeente Groningen. Je werkt daarom, in de basis, ook met name in je eigen gebied. In welk gebied jij aan de slag gaat, wordt later in het proces bepaald. Samen met jouw collega’s draag je bij aan het verder door ontwikkelen van het aanbod aan dienstverlening. Daarnaast werk je samen met diverse interne afdelingen.

Hier staan we voor 
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in 

 • een relevante hbo-opleiding, bij voorkeur SJD of Social Work;
 • werkervaring als coach in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
 • kennis van de Participatiewet en arbeidsmarkt van Groningen;
 • werkt graag mee aan nieuwe ontwikkelingen en krijgt energie van nieuwe initiatieven;
 • empathische professional die in staat is om met begrip om te gaan met de inwoner;
 • het is een pluspunt als je affiniteit hebt met diverse culturen en meerdere talen spreekt, mogelijk vanwege je eigen culturele achtergrond.

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €4.752,- bij een fulltime dienstverband(functioneel schaal 9, HR21 normfunctie medewerker beleidsuitvoering II);
 • een individueel keuzebudgetvan 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van32 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een sociale werkomgeving waar we elke dag bezig zijn om inwoners te ondersteunen en coachen richting werk of participatie;
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 36 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met
Kees Vissers, hoofd gebiedsteam Team West, telefoonnummer: 0652098317.

Reageren kan tot en met zondag 18 februari 2024 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats in week 9.  

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer