Sociaal Gebiedsontwikkelaar

Tijdelijk voor de duur van twee jaar met kans op verlenging | 0,8 fte

  

Jouw werk raakt de samenleving!

De gemeente Groningen is sinds 1 januari 2019 door de herindeling een nieuwe gemeente met ruim 230.000 inwoners. Groningen behoort daarmee tot de zes grootste gemeenten van Nederland. Groningen is één van de snelst groeiende gemeenten van Nederland, die zich richt op gezonde en gelukkige inwoners en ondernemers in een prettige en groene leefomgeving. Voor onze mooie gemeente zijn we op zoek naar een sociaal gebiedsontwikkelaar.

Jij bent vanuit de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling de spil in het gebied. Je maakt een sociaal programma en sluit daarbij aan bij de verschillende maatschappelijke opgaven die spelen. Je verbind deze opgaven aan onze stedelijke programma’s.

Hoe ziet je dag eruit?

Samen met bewoners, collega’s en andere partijen werk je aan de ontwikkeling en uitvoering van je sociaal gebiedsprogramma. Je maakt onderdeel uit van het gebiedsteam.

Je onderhoudt een stevig professioneel wijknetwerk met actieve allianties rond de grote opgaven zoals bestaanszekerheid en kansengelijkheid.

Naast professionals zit je ook met bewoners actief en gelijkwaardig om tafel Jij zorgt er voor dat de gemeente als partner wordt gezien

Je  levert ook een bijdrage aan het gebiedsgericht laten werken van onze eigen directie.

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering van de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Op deze afdeling zijn ongeveer 180 mensen werkzaam als beleidsadviseur, ontwikkelmanager, strateeg, kennisspecialist,. procesondersteuner of projectleider. Meer specifiek maak je onderdeel uit van de afdeling Gebiedsgericht Werken, Sociale Basis en Diversiteit. Naast jou bestaat het team Gebiedsgericht Werken uit een 7 tal sociaal gebiedsontwikkelaars, 3 assistent projectleiders.

 

Wij vragen 

 • WO denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde WO opleiding;
 • kennis & expertise van het brede sociale domein;
 • beleidsthema’s aan elkaar kunnen verbinden;
 • strategisch beleid kunnen vertalen naar mogelijk concrete aanpakken in de gebieden;
 • bij voorkeur kennis & expertise van gebieds/wijkgericht werken;
 • mee kunnen denken wat het gebiedsgerichtwerken betekent voor de organisatie.
 • sterke sociale vaardigheden voor het gesprek met inwoners.

 

Gevraagde competenties: visie, analytisch, politiek en omgevingssensitief, samenwerken en flexibel.

Gevraagde vaardigheden: adviesvaardigheden, uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden, methodisch en projectmatig werken.

 

Wij bieden

 • je werkt in een organisatie die open staat voor vernieuwing;
 • in een leuk en dynamisch team met collega’s met hart voor de zaak;
 • je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en inzicht;
 • en om jezelf te ontwikkelen;
 • je hebt afwisselend en verantwoordelijk werk. Geen dag is hetzelfde!

De functie is gewaardeerd in schaal 12 in HR21. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan vooralsnog inschaling plaatsvinden tot een maximaal bedrag van € 5.872,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Gert-Jan Akse 0646105744.

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 3 oktober 2022. De eerste ronde selectiegesprekken vindt plaats in de week van 10 tot en met 15 oktober. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

  

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer