Zwemlesinstructeur en/of groepslesinstructeur, facilitaire medewerkers en toezichthouders

Tijdelijk met uitzicht op vast | 2,5 fte

 

Enthousiaste lesgever

Sport050 begroet jaarlijks 3 miljoen bezoekers in de gemeentelijke sportaccommodaties. Wij maken sporten mogelijk door alle binnen-en buitensportaccommodaties en zwembaden te onderhouden, te verhuren en activiteiten aan te bieden. Bij Sport050 is er veel contact met sportverenigingen, sporters en de politiek. Wij stellen de klant te allen tijde centraal. Wat voor functie je ook hebt, je bent het visitekaartje van Sport050.

Sport050 is altijd op zoek naar sportieve collega’s voor onze zwembaden. De zwembaden zijn 7 dagen per week van ’s morgen tot ’s avonds open. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die op verschillende dagen en uren kunnen werken. Wij voldoen aan het Keurmerk Veilig en Schoon: dit komt terug in jouw werk. Ben jij die enthousiaste zwemles- en/of groepslesinstructeur, facilitair medewerker of toezichthouder, neem contact met ons op.

  

Wat je onder andere van de functies kunt verwachten

Als zwemlesinstructeur geef je les volgens het Zwem-ABC. Kwaliteit vinden we daarbij belangrijk. De zwemlessen voor kinderen zijn vooral na schooltijd en op zaterdagmorgen. Lessen voor jongeren en volwassenen zijn overdag en ’s avonds. De kinderen leren met plezier veilig zwemmen. Het diploma zwemmen is een feestje, waarbij je helpt organiseren. Je hebt contact met ouders/verzorgers en overlegt met collega’s.

Als groepslesinstructeur motiveer je mensen om in beweging te komen en vooral te blijven. Wij hebben deze groepslessen verdeeld in verschillende soorten: AquaSport (bijvoorbeeld FiftyFit, FloatFit, AquaBootcamp & AquaDance), Ouder&Kind en ZwangerZwemmen. Iedere groepsles heeft een andere doelgroep en vraagt een andere vaardigheid van de instructeur: begeleiden, coachen, motiveren en inspireren. Iedere klant gaat tevreden naar huis na jouw les. Je komt met nieuwe ideeën, want we willen blijven doorontwikkelen. De zwem- of groepsles wissel je af met toezichthouden, watermeten, baliewerkzaamheden, schoonmaken, etc..

Als facilitair medewerker ben je klantvriendelijk, stel je je dienstverlenend op en ben je flexibel inzetbaar in een wisselend rooster(overdag, ’s avonds en in het weekend). Jij vindt het werken in een subtropische omgeving geen probleem en op piekmomenten ben je stressbestendig en ga je nauwkeurig en oplossingsgericht te werk.

 

Jouw werkzaamheden bestaan uit

 • schoonmaken binnen een kantoor,  onderwijs- en sportomgeving;
 • servicegericht en gastvrij informeren van de gasten;
 • toezichthouden;
 • groepen bezoekers begeleiden;
 • balie werkzaamheden.

 

Waar je komt te werken

Je komt in een of meerdere zwembaden te werken. Dit zijn: Sportcentrum Kardinge, het Helperzwembad of zwembad De Parrel. In de zomerperiode is er de mogelijkheid om in het openluchtzwembad De Papiermolen te werken. De afdeling ‘zwembaden’ bestaat uit ongeveer 60 medewerkers. ‘Zwembaden’ is één van de vier afdelingen van Sport050 (150 medewerkers).

 

Wij vragen afhankelijk van je functie

 • diploma als zwemonderwijzer NBZ, KNZB, NPZ/NRZ, MBO Sport&Bewegen met aantekening zwemmen, ALO, of gelijkwaardig;
 • diploma Life Guard/toezichthouder;
 • certificaat of diploma voor het geven van groepslessen (fitnesstrainer, trainingsleer, personal trainer, AquaSport en Ouder&Kind-zwemmen);
 • geldig EHBO diploma (of de wil om dit  snel te halen);
 • geldig BHV diploma of (of de wil om dit  snel te halen);
 • je bent op één of meerdere dagen beschikbaar tussen 06.00 en 24.00 uur.

Heb je deze diploma’s niet, maar ben je wel enthousiast, bel dan met ons en dan gaan we kijken hoe je zo snel mogelijk deze diploma’s kunt halen op kosten van ons.

Wij bieden

 • een goed salaris volgens de CAO Gemeenten, afhankelijk van jouw achtergrond;
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast je salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget (IKB). Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • wij hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren t/m 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • Wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie (sport050 en gemeente Groningen);
 • Wij hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je het volgende nummer bellen: 050-3676767 en vragen naar Theo van der Molen, Henk Kemper en of Johanna Ebbinge.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 Bekijk alle vacatures van de Gemeente Groningen hier.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

Solliciteer