BOA’s openbare ruimte


Ben jij de rustige netwerker met natuurlijk gezag die de-escalerend handelt en ergernissen en overlast in de openbare ruimte aanpakt? Als gediplomeerd BOA weet jij de juiste wegen te bewandelen om tot oplossingen te komen, maar ben jij niet bang om daarbij grenzen te stellen en deze ook de handhaven? Dan begint het hier!

Hier werk je aan mee
Cameratoezicht, inbraakpreventie, toezicht en handhaving op het gebied van Horeca & Prostitutie en parkeerhandhaving zijn naast toezicht en handhaving in de openbare ruimte de werkzaamheden waar we bij THOR dagelijks mee bezig zijn. De afdeling THOR is in ontwikkeling en houdt zich onder andere bezig met het leefbaar en veilig houden van de openbare ruimte, waarin de samenwerking wordt gevonden met diverse ketenpartners als Stadsbeheer, OOV, Stadsontwikkeling en externe partners zoals de politie, CJIB, scholen, ondernemers, woningbouwcorporaties, het jongerenwerk en de WIJ-teams. Doordat het belang van handhavingscapaciteit binnen de gemeente steeds groter wordt, gaat de afdeling de komende jaren nog meer groeien. Bij die groei hebben we jou nodig!

Hier ga jij je mee bezig houden
Je weet precies wat er speelt in de gemeente. Je hebt oog voor de bewoners, hun behoeften en problematieken en bent het aanspreekpunt. Je bent echt de oren en ogen voor de gemeente Groningen en werkt nauw samen met ketenpartners. Jullie trekken ook samen er op uit om doelen te bereiken en je neemt hierin het initiatief. Verder zorg je ervoor dat de taken op een kwalitatief hoogwaardige manier worden uitgevoerd.

Je weet wanneer handhavingsinstrumenten moeten worden toegepast en wanneer je als host optreedt. Je bent benaderbaar voor bewoners en ketenpartners en daarnaast ben je ook communicatief sterk. Je onderhoudt namelijk contact met diverse instanties. Ook onderhoud je contacten met samenwerkingspartners als WIJ-teams, politie, wijkagenten, jeugdreclassering en dergelijke.

Hier kom je te werken
Je komt te werken bij de directie Veiligheid, afdeling THOR. De afdeling bestaat uit de teams Openbare Ruimte en Parkeerhandhaving en de clusters Horeca en Prostitutie-toezicht en Cameratoezicht. Binnen de afdeling werken ongeveer 100 medewerkers. We zoeken voor het team Openbare Ruimte meerdere BOA’s openbare ruimte.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • minimaal mbo-werk- en -denkniveau 3/4;
 • kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving;
 • BOA-diploma;
 • kennis van de APVG en overige relevante wet- en regelgeving;
 • bereidheid te werken in onregelmatige dienst (avonden en weekenden);
 • een goede mentale en fysieke conditie;
 • rijbewijs B;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • communicatief en sociaal vaardig;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG-P);
 • RTGB certificaat, dan wel de bereidheid dit op korte termijn te halen.

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van ervaring en opleiding maximaal € 3.481,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband [functioneel schaal 6, HR-21 buitengewoon opsporingsambtenaar]. Ook komt hier onregelmatigheidstoeslag bovenop, zoals is vastgesteld in de CAO. De werktijden zijn vastgelegd in een gevarieerd rooster;
 • je krijgt een arbeidsovereenkomst van één jaar, waarna een overeenkomst van onbepaalde tijd mogelijk is. Door het Individueel Keuze Budget (17,05%) heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
 • naast de bovenstaande voorwaarden zorgen wij dat je alles verstrekt krijgt om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Denk hierbij aan: mobiele telefoon, C2000 portofoon, handboeien, bodycam en opleidingen.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Antje van Dijk, teamleider Openbare Ruimte via 06-53226635. Mocht er niet worden opgenomen, stuur een whatsapp bericht.

Reageren kan tot en met 12 februari 2024 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. De eerste gesprekken vinden plaats op 15 en 16 februari aanstaande.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer