Procesondersteuner

Tijdelijk voor de duur van één jaar | 28-32 uur per week

 

Heb jij ervaring in het zorg- en veiligheidsdomein en kan je goed plannen en organiseren? Zorg jij er met jouw ondersteunde en proactieve houding voor dat mensen goed met elkaar samenwerken? Dan is deze uitdagende functie als procesondersteuner bij het Zorg- en Veiligheidshuis Groningen vast iets voor jou!

Het Zorg- en Veiligheidshuis Groningen (ZVHG) is een regionaal samenwerkingsverband waar medewerkers van gemeenten, justitie en zorg samenwerken aan een veiliger samenleving. Sommige problemen van burgers zijn zo complex dat geen oplossing wordt bereikt in de reguliere processen van zorg en veiligheid. Er is dan regie en coördinatie nodig om tot een doorbraak te komen.

Medewerkers van ZVHG brengen professionals uit de domeinen veiligheid, gemeente en zorg bij elkaar voor het oplossen van complexe, domeinoverstijgende problematiek met hoge veiligheidsrisico’s. ZVHG zorgt ervoor dat er een integrale en persoonsgerichte aanpak komt en dat de voortgang van de uitvoering wordt bewaakt, zonder verantwoordelijkheden van partners over te nemen.


Het doel van de samenwerking is bijdragen aan de algemene veiligheid, het verbeteren van de persoonlijke situatie van betrokkenen, en het voorkomen en verminderen van recidive, overlast, geweld, criminaliteit en maatschappelijke uitval.

Het ZVHG gelooft in de kracht van samenwerking en in het delen van kennis en expertise. Samen met ketenpartners legt ZVHG de juiste verbindingen en bieden we een aanpak op maat.

 

Functie

Als procesondersteuner ondersteun je de procesregisseurs maatwerk bij complexe, domeinoverstijgende casuïstiek met hoge veiligheidsrisico’s. Dit zijn situaties waarbij sprake is van problemen op meerdere leefgebieden die ook de veiligheid van mens en maatschappij aantasten. Je werkt veel samen met onze partners in de gemeentelijke-, zorg- en veiligheidsketen. Je neemt deel aan interne en externe overleggen en draagt daarbij het Zorg- en Veiligheidshuis als samenwerkingsverband daadkrachtig uit.

Je werkzaamheden omvatten onder meer:

 • aanmelding en triage van casussen: aanmelding screenen, expliciteren van de vraag, informatie uitvragen en analyseren, verrichten van de triage en voorstel doen voor een vervolg;
 • plannen, voorbereiden en verslaglegging van (casus)overleggen en actief het verloop van de gemaakte afspraken volgen;
 • signaleren van knelpunten in informatievoorziening en de samenwerking;
 • aanspreekpunt en vraagbaak zijn voor externe organisaties.

 

Wij zoeken iemand die

 • ervaring heeft en de weg weet in het zorg- en veiligheidsdomein en gebruik weet te maken van de expertise van ketenpartners;
 • goed kan plannen, organiseren en gestructureerd en nauwkeurig kan werken;
 • ervaring heeft en goed is in informatie analyseren en verwerken in systemen;
 • overstijgend kan kijken en in processen denkt en werkt;
 • flexibel is en makkelijk schakelt tussen verschillende werkzaamheden;
 • sterke communicatieve, verbindende en procesmatige vaardigheden heeft;
 • zelfstandig is en goed kan samenwerken in een team;
 • betrouwbaar en integer is en zorgvuldig kan omgaan met vertrouwelijke informatie.

 

Competenties

Resultaatgericht, kwaliteitsgericht, omgevingsbewust, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, adviesvaardigheden, stressbestendig en dienstverlenend.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.732,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (gewaardeerd in schaal 8 CAO gemeenten). Detachering behoort tot de mogelijkheden.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met één van de procesondersteuners maatwerk via zvh@groningen.nl of via telefoonnummer 050-3676229.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 22-08-22 De gesprekken zullen plaatsvinden op 24-08-22. Het arbeidsvoorwaardengesprek zal voor 31-08-22 plaatsvinden. Medewerkers van een ketenpartner van ZVHG kunnen solliciteren via de vacature link op www.noorderlink.nl.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-bo) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

Solliciteer