BOA’s met taakaccent ‘Parkeren’

Structureel | 2,00 fte

Ben jij die BOA die stevig in zijn schoenen staat, zich actief inzet en het aanspreekpunt is voor leefbaarheid en veiligheid in de wijk, dan is dit jouw kans!

Cameratoezicht, inbraakpreventie, toezicht en handhaving op het gebied van Horeca & Prostitutie en parkeerhandhaving zijn naast toezicht en handhaving in de openbare ruimte de werkzaamheden waar we bij THOR dagelijks mee bezig zijn. De afdeling THOR is in ontwikkeling en houdt zich onder andere bezig met het leefbaar en veilig houden van de openbare ruimte, waarin de samenwerking wordt gevonden met diverse ketenpartners als Stadsbeheer, OOV, Stadsontwikkeling en externe partners zoals de politie, CJIB, scholen, ondernemers, woningbouwcorporaties, het jongerenwerk en de WIJ-teams.

Doordat het belang van handhavingscapaciteit binnen de gemeente steeds groter wordt, gaat de afdeling de komende jaren nog meer groeien. Bij die groei hebben we jou nodig!

 

Jij

 • bent een enthousiaste buitengewoon opsporingsambtenaar die op basis van vastgestelde regels toezicht houdt op het gebied van Parkeren;
 • handhaaft op betaald parkeren en op fout parkeren en draagt bij aan een leefbare en veilige stad;
 • bent in het bezit van een rijbewijs B, aangezien het handhaven van betaald parkeren plaats vind met behulp van een scanauto;
 • bent in het bezit van een BOA-diploma, aangezien het handhaven van fout parkeren gebeurt op basis van de wet Mulder: hiervoor is een geldig BOA diploma vereist;
 • werkt als handhaver in onregelmatige diensten, dus zowel in de avonduren, de weekenden en evt. ’s nachts;
 • bent bereid opleidingen en trainingen te volgen, waarin je gefaciliteerd wordt om jouw kennisniveau op peil te houden;
 • beschikt over beroepsvaardigheden, zoals bemiddelen en omgaan met agressie.
 • bent de oren en de ogen voor de gemeente Groningen;

 

Plek in de organisatie

Je komt te werken bij de directie Stadstoezicht, afdeling THOR. De afdeling bestaat uit de teams Openbare Ruimte en Parkeerhandhaving en de clusters Horeca- & Prostitutie-toezicht en Cameratoezicht. Binnen de afdeling werken ongeveer 100 medewerkers. We zoeken voor het team Parkeren meerdere BOA’s met taakaccent Parkeren.

 

Wij vragen

 • minimaal MBO -3/4 werk- en denkniveau;
 • kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving;
 • BOA-diploma, dan wel de bereidheid dit op korte termijn te behalen. Het bezit van een BOA-diploma is een pré;
 • kennis van de APVG en overige relevante wet- en regelgeving;
 • bereidheid te werken in onregelmatige dienst (avonden en weekenden;
 • een goede mentale en fysieke conditie;
 • rijbewijs B;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • communicatief en sociaal vaardig;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG-P).

 

Jouw profiel

Je kunt makkelijk schakelen in communicatiestijlen en je weet je goed uit te drukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je voelt mensen goed aan. De BOA’s parkeerhandhaving vormen een hecht team. Om het toezicht in de openbare ruimte goed en eenduidig uit te voeren is het belangrijk dat jij informatie met het team deelt en samen werkt met je collega’s.Je durft beslissingen te nemen, houdt rekening met de gevolgen hiervan en koppelt de resultaten terug aan collega’s, coördinator dan wel teamleider. Je kunt omgaan met hoge werkdruk.

Je bent een netwerker en weet relaties op te bouwen en uit te breiden. Je houdt contact met diverse instanties. Ook onderhoud je contacten met diverse samenwerkingspartners zoals WIJ-teams, wijkposten, politie, wijkagenten, etc. En natuurlijk is jouw conditie (mentaal en fysiek) prima. Werken in een rooster is geen probleem, net als diensten in het weekend of ’s avonds tot 00:30.

 

Wij bieden

Afhankelijk van ervaring en opleiding maximaal € 3018,- bruto per maand bij een fulltime (36 uur) dienstverband [functioneel schaal 6, HR-21-normfunctie Medewerker Handhaving IV, roepnaam BOA Parkeren]. Hier komt onregelmatigheidstoeslag bovenop, zoals is vastgesteld in de CAO. De werktijden zijn vastgelegd in een gevarieerd rooster.

 

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van één jaar, waarna een overeenkomst van onbepaalde tijd mogelijk is. Door het Individueel Keuze Budget (17,05%) heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

 

Naast de bovenstaande voorwaarden zorgen wij dat je alles verstrekt krijgt om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Denk hierbij aan: Mobiele telefoon, C2000 portofoon, handboeien, bodycam, opleidingen, etc.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Antje van Dijk, Teamleider Parkeerhandhaving, telefoonnummer 06-53226635.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 4 september 2022.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild.

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.                                          

Solliciteer