Bouwinspecteurs

Structureel | 36 uren per week

 

Bouw JIJ mee aan de groei van onze stad?

Groningen groeit hard. In inwoners, bezoekers, studenten, activiteiten en in oppervlakte. We zijn hard op weg naar een stad van misschien wel 250.000 inwoners.

En dat merken we in ons werk. De komende jaren worden honderden miljoenen geïnvesteerd in het leefklimaat, de aantrekkingskracht, de bereikbaarheid en onze kenniseconomie. Overal wordt gebouwd aan de groei van Groningen. Om deze groei in goede banen te leiden, zoeken we ervaren en betrokken bouwinspecteurs.

 

Hoe ziet jouw dag er uit

‘Denk jij ’s morgens onderweg al te weten hoe jouw dag, naar een dynamische stad als Groningen, eruit gaat zien? De praktijk bewijst vaak het tegendeel.
Vertrouwend op het digitale tijdperk, waarin het nodige naslagwerk aan vergunningen te vinden is, ga je direct aan de slag. De druk op de woningmarkt is groot, bedrijven floreren, maar in die snelheid is haastige spoed zelden goed.
Je voelt feilloos aan welke prioriteiten je vandaag stelt. Los van je periodieke controles op de bouwplaats, heb je nog ruimte in je agenda voor vragen die je niet had zien aankomen en waarvan sommige direct om een reactie vragen. Die pak je, tussen je controles door, ook maar even op.
Wat blijkt; een pand in de binnenstad heeft in het weekend aan de buitenkant een metamorfose ondergaan en de buurman heeft hier een melding van gedaan. Nieuwsgierig en doortastend zoek je tot op de bodem uit of hier de karakteristieke en beschermde status van het pand tekort is gedaan. Immers de kern van de binnenstad heeft een beschermde status, waarbij een monumentenstatus geen uitzondering is.

Wij zijn op zoek naar jou! Jij, die weet hoe je hierover communiceert, acteert en tot de juiste conclusie komt. Terug in de waan van de dag, houd jij jezelf staande en houd je overzicht om vervolgens nog net even voor de betonstort de wapening van een verdiepingsvloer te controleren.
Ben jij een bouwinspecteur van dit kaliber en sta jij samen met je collega’s voor de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van de gemeente Groningen ? Kom ons team met enthousiaste en gedreven collega’s dan versterken!’

 

Jij

 • bent verantwoordelijk voor de inspectie en gaat na of  aan alle voorwaarden van de te verlenen vergunningen wordt voldaan;
 • jij zet je tanden in de opsporing van en maakt rapportages over o.a. illegale (ver)bouw, strijdig gebruik met bestemmingsplan, bouwbesluit, achterstallig onderhoud, kamerverhuur en reclames;
 • bent bevoegd tot het stilleggen van de bouw n.a.v. strijdigheden met de wet- en regelgeving;
 • geeft adviezen en voorlichting aan belanghebbenden;
 • coördineert de technische uitvoering bij toepassing van bestuursdwang;
 • behandelt en beoordeelt veiligheidsplannen;
 • treedt op als intermediair bij conflictsituaties;
 • doet voorstellen om de kwaliteit te bevorderen van het interne proces.

 

Sta je aan het begin van jouw loopbaan in dit mooie vakgebied en zie je voor jezelf deze vacature misschien nu nog als ‘next level’? Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou!

Werk je in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de werkvoorbereiding? Stap in de spannende wereld van VTH. Saai is het geen dag.  

 

Waar je komt te werken

De afdeling VTH van de directie Stadsontwikkeling Ruimtelijk Beleid en Ontwerp heeft een sleutelrol in procesbegeleiding, controle en vergunningverlening als het gaat om kleine en grote bouwplannen in de stad. We werken in vier teams: Loket Bouwen en Wonen, Inspectie, Beleid en Ondersteuning en Milieu en Energie. De bouwinspecteurs vallen onder het inspectieteam. Je hebt 20 collega’s bouw- en kamerverhuur inspecteurs.

 

Wij vragen

 • een afgeronde HBO opleiding Bouwkunde;
 • bij voorkeur afgeronde opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 en 2, of bereid om deze opleiding te volgen;
 • relevante werkervaring of de bereidheid om als starter het vak snel eigen te maken;
 • kennis op het gebied van bouwregelgeving (WABO/Bouwbesluit);
 • rijbewijs B.

 

Wij bieden

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.671,--bruto per maand volgens CAO gemeenten bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week (functioneel schaal 10). De functie moet nog definitief worden ingedeeld en vastgesteld volgens HR 21;
 • De mogelijkheid om ADV-uren op te bouwen;
 • Een individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% boven op je salaris dat je onder andere kunt gebruiken als extra maandelijks inkomen;
 • De mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’. We investeren op maat;
 • Een plezierige werksfeer in een team met fijne collega’s;
 • Een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt.

 

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met onze teamleider Inspectie Ebo Zaagman, 06-51540007.       

 

Check ons filmpje Werken bij Stadsontwikkeling op onze LinkedIn-pagina:

https://www.linkedin.com/company/gemeente-groningen/life/8f8c84b9-a7e1-4e11-b8d6-3b4d1e99e765/

  

Reageren

Je kunt reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met zondag 16 oktober 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 25 oktober 2022.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in jouw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 


Wij kijken uit naar je reactie!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

                                         

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

Solliciteer