Programmaleider Coördinatie Netwerk JENN (Jeugd Expertisenetwerk Noord-Nederland)

Minimaal voor de duur van twee jaar met zicht op een vast dienstverband | 28 uur per week

 

Wil jij het netwerk in Noord-Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen) coördineren dat duurzame oplossingen zoekt voor jongeren en gezinnen met complexe hulpvragen?

 

De uitdaging

De oplossingen voor de jongeren met complexe en moeilijk te beantwoorden hulpvragen en de betrokken gezinnen kunnen meestal niet door één organisatie worden geboden. Dat is precies de reden waarom het JENN er is: een Noord-Nederlands netwerk voor en door professionals uit onder meer jeugdhulporganisaties, gemeenten en ervaringsdeskundigen. Nederland telt 8 Bovenregionale Expertisenetwerken Jeugd die de taak hebben om aan deze complexe materie te werken. Zorgen voor oplossingen, leren van (o.a.) casuïstiek en stimuleren van verbeteringen in de hulp en organisatie zijn de elementen van de JENN aanpak.

De ambitie van het JENN is : ‘Geen kinderen tussen wal en schip: 0 zoekende jeugdigen, ouders en professionals met een vraag naar expertise en passende zorg’’. Het JENN is 2 jaar geleden gestart met een enthousiaste en door ambitie gedreven projectgroep en projectleider. Het is nu tijd om de projectaanpak te vertalen naar een duurzame vorm van samenwerking en een bijpassende governance. 

Als netwerk coördinator ben je de spil in het netwerk, in het stimuleren van de JENN aanpak en het vorm geven van noodzakelijke duurzame samenwerking hiertoe. 

Waar kom je te werken

De gemeente Groningen heeft een bijzondere positie in deze samenwerking. Zij treedt op als coördinerende gemeente voor Drenthe, Friesland en Groningen en zorgt voor de randvoorwaarden waaronder het netwerk JENN kan functioneren en de ambities kunnen worden bereikt. Als coördinator van het JENN werk je veel samen met een zogenaamde ‘ankergroep’ die samengesteld is uit een kleine afvaardiging van gemeenten en jeugdhulporganisaties en ervaringsdeskundigen. In deze groep zijn de verschillende perspectieven vertegenwoordigd.

Het JENN-netwerk bestaat nu uit ongeveer 6 netwerkgroepen; afhankelijk van de vragen die zich voordoen kunnen nieuwe netwerkgroepen ontstaan. In de praktijk zul je vooral veel (ook digitaal) op weg zijn om mensen uit het netwerk te spreken, netwerkgroepen te volgen, ontwikkelopgaven te stimuleren en opbrengsten te monitoren.

Wat vragen wij

 • wetenschappelijk werk- en denkniveau;
 • ruime actuele relevante werkervaring met ontwikkel- en implementatietrajecten;
 • kennis en ervaring met het werken in netwerken;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • kennis van het sociaal domein.

 

Het profiel

Voor deze bijzondere en uitdagende functie zijn we op zoek naar:

 • een persoon die het samenwerken in netwerken om complexe vraagstukken een stap verder te brengen, in het DNA zit;
 • een netwerker pur sang, die snapt dat om uiteindelijk resultaten te kunnen halen zowel verbinding nodig is als het lef om spiegels voor te houden aan betrokkenen op zowel uitvoerend, beleidsmatig als bestuurlijk niveau;
 • een verbinder, die kan omgaan met tegengestelde belangen en relationele lenigheid bezit;
 • iemand die goed is in draagvlak organiseren en kan sturen zonder macht;
 • die omgevingssensitief is, met een sterk gevoel voor bestuurlijk verhoudingen en politieke processen. Die hierbij  de samenwerking zoekt  met relevante collega’s bij Directie Maatschappelijke Ontwikkeling van de coördinerende gemeente Groningen;
 • die geduld heeft;
 • en die zin heeft om zich meerjarig, minimaal twee jaar te verbinden aan de ambitie van het JENN.

 

Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat je de functie aanvaardt krijg je

 • een enorm gemotiveerde en positief ingestelde  groep van professionals die meewerkt, meedenkt en ontwikkelt;
 • een boeiende veelzijdige opdracht met naast de Noordelijke kwesties ook aandacht voor landelijke samenwerking en politieke dynamiek;
 • afhankelijk van opleiding en ervaring op basis van een volledig dienstverband maximaal € 6.616 bruto per maand (schaal 13);
 • naast dit salaris bouw je elke maand 17,05% van je salaris extra op, ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en bovenwettelijk verlofuren. Je kunt dit sparen of elke maand bij je salaris laten uitbetalen of er extra verlofuren mee kopen;
 • de gemeente Groningen heeft een opleidingsbudget voor iedere medewerker en een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’ ter facilitering van een leven lang leren;
 • de mogelijkheid om ook thuis te werken. In dat geval zorgen wij voor het faciliteren van voorzieningen die dit verantwoord maken.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Anita Schnieders (strateeg Jeugdhulp gemeente Groningen) via telefoonnummer 06-54367685 of Douwina Zwart (projectleider JENN) via telefoonnummer 06-80046774.

Zie ook de website van het JENN: www.jennoord.nl.

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 3 augustus. Woensdagochtend 10 augustus zijn de sollicitatiegesprekken gepland.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

Solliciteer