Specialistisch medewerker wijkonderhoud team Haren

Samen met het team werk je aan een groen, leefbaar en circulair Groningen. Het coachen van medewerkers geeft je energie, je schakelt eenvoudig en kwaliteit staat op 1? Hier begint het!

Hier werk je aan mee
De komende jaren heeft de gemeente Groningen forse ambities in de openbare ruimte. Een prettige woon- en leefomgeving met de nadruk op veel groen in de openbare ruimte zorgt ervoor dat een goede afstemming in het beheer en onderhoud noodzakelijk is. Om dit in goede banen te leiden zoeken wij een nieuwe collega die verstand heeft van het groen-, grijs- en reinigingsonderhoud. Daarnaast haal je veel energie uit samenwerken met collega’s van de wijkpost en voel je je verantwoordelijk voor het behalen van gestelde doelen en afspraken. 

Hier ga jij je mee bezig houden
Je bent resultaatverantwoordelijk voor de kwaliteit van het dagelijks- en periodiek beheer en onderhoud van de groenvoorzieningen, de civieltechnische objecten in de openbare ruimte en de reiniging van het gebied. Ook ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de tweewekelijkse beeldkwaliteitsschouw.

Je bent vanuit je ervaring de vraagbaak voor de interne organisatie op het gebied van groen-, grijs- en reinigingsonderhoud. Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van het gebiedsbeheerplan en hebt regelmatig overleg met diverse partners, zowel in- als extern.

Je levert een actieve bijdrage in de samenwerking en het integratieproces van het team Wijkonderhoud Haren (ambtelijk, SW en doelgroepmedewerkers) en in het ontwikkelen van vakmanschap binnen het team Wijkonderhoud Haren.

Je houdt toezicht en controleert de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd door de eigen organisatie en derden; beoordeelt bestekken en bent betrokken bij de overdracht van nieuwe werken. Je bewaakt en coördineert het proces van meldingen en klachten van bewoners. Verder ondersteun, adviseer en leg je verantwoording af aan de teamleider en vervangt hem bij diens afwezigheid.

Hier kom je te werken
Team Wijkonderhoud Haren valt onder de directie Stadsbeheer, afdeling Wijkonderhoud. Stadsbeheer is verantwoordelijk voor alle beheer en onderhoud van de openbare ruimte binnen de gemeente Groningen. Bij stadsbeheer werken ongeveer 700 medewerkers dagelijks aan de openbare ruimte.

Team Wijkonderhoud Haren bestaat uit 40 medewerkers en onderhoudt de openbare ruimte in het gebied Haren. Het team is trots op hun gebied en hun werk en dragen dagelijks bij aan een groen, leefbaar en circulair Groningen. Je wordt de specialist binnen dit team en je wordt rechtstreeks aangestuurd door de teamleider tevens maak je deel  je uit van het kader van de wijkpost.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen.  Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • we kunnen met je lachen, jouw werkhouding kent flexibiliteit en je bent open minded;
 • je hebt een afgeronde (groene) opleiding op hbo-niveau (of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau);
 • je brengt ruime ervaring en kennis mee op het gebied van cultuurtechnisch- en civieltechnisch onderhoud;
 • je hebt ervaring in het schrijven, uitvoeren, evalueren en bijstellen van beheermaatregelen;
 • ervaring en kennis in het bewaken van kwaliteitsmonitoring;
 • ervaring in het overbrengen van vakkennis (groen, grijs en reiniging);
 • je hebt een politieke antenne die goed ontwikkeld is en op de juiste momenten aanstaat;
 • communicatief handig, je durft knopen door te hakken en talent voor samenwerken;
 • rijbewijs B;
 • VCA vol of bereid zijn dit te halen.

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €4.537,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 9, HR21 normfunctie medewerker toezicht III);
 • naast dit salaris bieden we meer: Je bouwt elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen of dat je dit elke maand bij je salaris wilt. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een opleidingsbudget voor iedere medewerker en een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een telefoon en een IPad of laptop in bruikleen;
 • we hebben een actieve jongeren vereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie.
 • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

Hier beginnen?  

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met
Theo Helmus , teamleider Wijkonderhoud Haren, 06-52086154.

Reageren kan tot en met 26 december 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 10 januari 2024.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste
samenwerkingspartners.

Solliciteer