Teamleider wijkonderhoud stadsdeel zuid


Samen met jouw team werk je aan een groen, leefbaar en circulair Groningen. Het coachen van medewerkers vind je vanzelfsprekend en je schakelt eenvoudig tussen de uitvoering en het management. Hier begint het!

Hier werk je aan mee
Als teamleider wijkonderhoud zorg je ervoor dat het team van het Stadsdeel Zuid (ongeveer 25-30 medewerkers) groots kan presteren op het gebied van beheer en onderhoud in de wijk.

Hier ga jij je mee bezig houden
Vanuit de wijkpost zorgen wij ervoor dat stadsdeel zuid er elke dag weer netjes en opgeruimd bij ligt. Hierover hebben we afspraken gemaakt en dat toetsen wij 2 wekelijks op ‘het beeld’ in de wijk. Om te voldoen aan ‘het beeld’ maken we gebruik van een modern voertuigen- en machinepark en gemotiveerde collega’s die beschikken over ruime kennis en ervaring van de werkzaamheden en het Stadsdeel.

De werkzaamheden die zij uitvoeren vinden kort cyclisch plaats in het Grijs, Groen en Schoononderhoud en daarnaast zijn er altijd calamiteiten in de wijk waarop we ad hoc moeten reageren. Je gaat werken met een gevarieerd team binnen super interessante werkvelden en bij een leuk operationeel ingestelde directie.

Als teamleider van dit gevarieerde team ben je duidelijk in je communicatie, maar verliest het menselijke aspect daarbij niet uit het oog. Het voeren van persoonlijke gesprekken met medewerkers over eigenaarschap en individuele ontwikkeling is belangrijk, want je zorgt ook samen voor het behalen van de teamresultaten. Daarnaast blijf je altijd het grotere geheel zien, weet verbetermogelijkheden te signaleren in het bestaande werk en kom je actie daar waar nodig.

Verder ben je als teamleider iemand van het netwerk. Je ontwikkelt en onderhoud contacten met relaties, zowel in- als extern. Dit netwerk zet je op de juiste manier in. Snel kunnen schakelen tussen operatie en het management kun je als geen ander. Je bent niet bang om knopen door te hakken, weet besluiten goed te beargumenteren en zegt wat je doet en doet wat je zegt!

Hier kom je te werken
Je gaat werken voor de afdeling Wijkonderhoud van de directie Stadsbeheer. Je zult je werkzaamheden specifiek uitvoeren voor het team Zuid. De directie Stadsbeheer is met ruim 700 medewerkers verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van de Groene, Leefbare en Circulaire buitenruimte in de gemeente Groningen. De afdeling Wijkonderhoud bestaat uit 6 wijkposten en 3 teams die een rol spelen in het kort cyclisch beheer en onderhoud in de stadsdelen en dorpen van onze gemeente.

In totaal werken er ruim 425 collega’s bij de afdeling en is de samenstelling van collega’s divers. Zo hechten wij veel waarde aan vakmanschap, scholing en ontwikkeling maar is er ook ruimte bij de afdeling voor collega’s die meer moeite hebben om in het reguliere arbeidsproces te aarden. De afdeling is volop in ontwikkeling en je krijgt hierin een belangrijke rol. Zo willen we toegroeien naar ‘Robuuste Wijkposten’ die naast de ‘eigen broek’ ophouden, breder kijken en daar waar nodig elkaar helpen.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • aantoonbaar hbo-werk- en -denkniveau;
 • flinke dosis humor en open-minded;
 • vakgerichte kennis en opleidingen of interesse hebt in het beheer en onderhoud van de openbare ruimte;
 • neemt leidinggevende ervaring mee;
 • oog voor persoonlijke ontwikkeling bij medewerkers en hier het gesprek over kan voeren;
 • sturing kunnen en willen geven aan interne veranderprocessen;
 • samenwerken is je tweede natuur;
 • we kunnen op je rekenen bij het vervullen van een rol in de bereik- en beschikbaarheidsdiensten voor de calamiteiten, evenementen en de gladheidsbestrijding.

Hier kun je op rekenen

 • bij deze functie hoort een bruto maandsalaris van maximaal € 4.537,- op basis van 36 uur per week, (functionele schaal 9). Deze functie wordt op dit moment geëvalueerd, de mogelijkheid bestaat, dat deze op termijn hoger ingeschaald wordt. Hierom kunnen we voor deze functie een arbeidsmarkttoelage van maximaal 10% toekennen. Uiteraard kijken we naar wat je meebrengt;
 • dit is nog niet alles, want naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op wat een brutobedrag is van € 773,56 per maand; dit noemen wij het Individueel Keuze Budget. Dit budget bestaat uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlof mee kopen;
 • we geven je de keuzemogelijkheid om tot 202,75 ADV-uren op te kunnen bouwen voor extra vrije dagen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom is er een opleidingsbudget voor jou en kun je gebruik maken van een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een telefoon en een iPad óf laptop in bruikleen;
 • we hebben een actieve jongeren vereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • continu in ontwikkeling, dat is wat wij zijn. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie;
 • wil je meer weten over onze aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden? Daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Henk-Geert van der Meulen, Manager Wijkonderhoud – Stadsbeheer via telefoonnummer 06-21546290. Reageren kan tot en met 17 december 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op vrijdag 22 december 2023.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer