Stagiaire Vergunningsverlening, Toezicht en Handhaving

Ben je geïnteresseerd in stadsontwikkeling en wil je inzicht krijgen in het proces van vergunningverlening en toezicht? Als stagiair bij de gemeente Groningen loop je zij aan zij met ervaren vergunningverleners en inspecteurs op de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH). Dit is jouw kans om de rol van de overheid te ontdekken in het bouwproces.

Hier werk je aan mee
Tijdens deze stage maak je deel uit van het gehele traject van het verlenen van omgevingsvergunningen tot het actieve toezicht op bouwlocaties. Dit betekent dat je grondige kennis opdoet van essentiële concepten zoals bestemmingsplannen, welstand, veiligheidsvoorschriften, de omgevingswet en BBL. Aan het einde van je stage zal je begrijpen hoe deze begrippen in de praktijk worden toegepast.

Hier ga jij je mee bezig houden

 • behandeling van aanvragen: Je leert de procedures om een aanvraag te behandelen en ontdekt de complexiteit achter het verlenen van een vergunning;
 • juridische aspecten: Je krijgt inzicht in de juridische kant van vergunningverlening en toezicht, inclusief het omgaan met bezwaar en beroep bij onenigheden over besluiten;
 • praktisch toezicht: Samen met inspecteurs ga je ter plaatse om te controleren of werkzaamheden volgens vergunning worden uitgevoerd. Dit omvat het beoordelen van constructieve veiligheid en brandveiligheid, variërend van kleine renovaties tot grote bouwprojecten.
 • verdieping in omgevingsveiligheid: Naast het opdoen van kennis over bouwtechniek, leer je ook de specifieke uitdagingen kennen bij bouwprojecten in een bruisende binnenstad zoals Groningen. Omgevingsveiligheid wordt hierbij een cruciaal aandachtspunt, waarbij je als stagiair een integrale rol speelt in het inspectieproces.

Hier kom je te werken
Je stapt in een boeiende en dynamische omgeving binnen de gemeente Groningen. Op de afdeling VTH krijg je de kans om vanuit verschillende perspectieven te leren en actief bij te dragen aan de stadsontwikkeling.

Wil jij praktische ervaring opdoen in de wereld van vergunningverlening en toezicht, en tegelijkertijd bijdragen aan de ontwikkeling van Groningen? Solliciteer nu en maak deel uit van ons gepassioneerde team op een van de meest boeiende afdelingen binnen de gemeente Groningen.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • je volgt bij voorkeur een hbo-bouwkunde opleiding of mbo-bouwkunde niveau 4;
 • vooral veel enthousiasme om ons team te ondersteunen en de inzet om nieuwe dingen te leren;
 • interesse voor het VTH-vakgebied;
 • administratieve ervaring en affiniteit met geautomatiseerde systemen;
 • nauwkeurigheid en zorgvuldigheid.

Hier kun je op rekenen

 • je ontvangt een stagevergoeding van maximaal €500,- bruto per maand. Dit is op basis van een voltijdstage (36 uur);
 • je werkt met ervaren collega’s die je begeleiden en ondersteunen. Jouw persoonlijke leerdoelen en groei staan centraal tijdens deze stage;
 • wij denken graag met je mee over de mogelijkheden over een afstudeeronderzoek bij de gemeente Groningen;
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 37 jaar.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de stage, kun je contact opnemen met Jeroen Eerhard, Corporate Recruiter, via telefoonnummer 06-27400187.

Reageren kan via de sollicitatiebutton onderaan de vacature.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Solliciteer