Adviseur Ecologie

 

Met jouw specialistische kennis en ecologische ervaring word jij één van de boegbeelden van ons ecologenteam.

Hier werk je aan mee
Heb jij een groen hart en passie voor biodiversiteit en klimaatadaptatie? Wil je bijdragen en helpen bouwen aan de groei van dit team? Zijn kennisdeling, samenwerken en innovatie belangrijke waarden voor jou? Maak dan deel uit van een enthousiast team dat met passie en ambitie werkt aan een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving.

Hier ga jij je mee bezig houden
Als adviseur ecologie word jij vormgever van duurzame verandering. Een diverse werkomgeving waarbij je zowel binnen als buiten werkt, oftewel ecologisch onderzoek, daar krijg jij energie van. Jij weet hoe je rapportages, activiteiten- en compensatieplannen moet opstellen. En het uitvoeren van een ecologische begeleiding kan jij zonder problemen. In deze boeiende functie krijg je veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je ziet het als een kans om natuurwetgeving en natuurbeleid om te zetten naar praktische adviezen en natuur inclusieve oplossingen.

Wat je ook gaat doen:

 • adviseren bij inrichtingsplannen omtrent klimaatadaptatie en natuur inclusieve ontwikkelingen;
 • contact onderhouden met klanten, collega's en bevoegde gezagen;
 • opstellen van offertes en het bewaken van de planning en voortgang van procedures;
 • meedenken over marktontwikkelingen en mogelijke procesverbeteringen.

Je krijgt de ruimte om je ideeën te delen en initiatieven op te zetten.

Hier kom je te werken
Binnen Stadsontwikkeling werken twee directies (Ruimtelijk Beleid en Ontwerp en Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering) samen aan de realisatie van de ambities en doelen zoals deze in de omgevingsvisie De Levende Ruimte zijn verwoord. De afdeling Stadsingenieurs is onderdeel van de directie Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering. De afdeling organiseert de technische kennis en inzet voor het realiseren van projecten in de openbare ruimte. De afdeling bestaat uit ongeveer 90 collega’s en wordt aangestuurd door één afdelingshoofd en drie teamleiders. Het team van Specialisten bestaat uit circa 30 medewerkers.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting ecologie, biologie of soortgelijke;
 • kennis van de wet- en regelgeving omtrent natuur en ecologie;
 • je neemt initiatief, bent goed in opbouwen van een netwerk en weet dit ook op de juiste manier in te zetten om tot resultaten te komen;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • ervaring met projectmatig werken.

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €5.009,- (cao tot 31-12-2023 daarna stijging van 6% totaal in 2024) bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 10, HR21 normfunctie Specialistisch adviseur);
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 37 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Kattelijn Woutman 06-18408360. Reageren kan tot en met zondag 10 december 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op maandag 18 december 2023.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer