Projectleider klimaatadaptatie

Wil je de uitdaging aangaan om van Groningen een klimaatadaptieve stad te maken door je bijdrage te leveren aan tal van uitdagende projecten? Ben jij proactief en denk je in kansen en mogelijkheden? Dan zijn we op zoek naar jou en nodigen we je uit om te reageren!

Hier werk je aan mee
In de rol van projectleider speel je een centrale rol in het klimaat adaptief maken van de gemeente Groningen.
De opgaven ten aanzien van klimaatadaptatie vloeien voort uit het coalitieakkoord en de Uitvoeringsagenda Klimaatbestending Groningen 2020-2024, waarin is vastgelegd dat de gemeente Groningen in 2050 klimaatbestendig moet zijn. Naast het voorkomen van wateroverlast hebben we hierin ook opgaven ter voorkoming van droogte.  

Hier ga jij je mee bezig houden
In het proces van programmering tot realisatie van de klimaatopgaven vervullen verschillende participanten vanuit Stadsbeheer, Stadsontwikkeling en externe partijen een rol. Als overkoepelende projectleider ben jij de opdrachtgever die ervoor zorgt dat al deze participanten op een adequate manier samenwerken. Dit met oog voor uiteenlopende beleidsdoelstellingen en belangen van andere stakeholders, die soms op gespannen voet staan met de wateroverlastopgave. Daarnaast moet je als procesmanager vanuit jouw rol als opdrachtgever de prioriteiten stellen en bij stagnatie of knelpunten in staat zijn om beslissingen te (laten) nemen en zo de voortgang van het proces te waarborgen.

Hier kom je te werken
De directie Stadsbeheer vervult een belangrijke rol in het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de Gemeente Groningen. In die rol richt Stadsbeheer zich  op een prettige en duurzame leefomgeving die Groen, Leefbaar en Circulair is. De afdeling Techniek en Natuur zorgt voor het specialistisch beheer en onderhoud van riolering, bomen, verlichting, groen, afval, kunstwerken, bruggen en wegen. Wij bereiden het werk voor en zetten dit hoofdzakelijk  in de markt weg. Binnen deze afdeling heerst een informele sfeer, naar buiten toe treden wij op als een professionele sparringpartner.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen.  Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

  • jij beschikt over hbo werk- en denkniveau;
  • jij hebt ervaring met projectmanagement;
  • jij verzorgt de aansturing bij integrale projecten waarbij Klimaatadaptatie een belangrijk onderdeel is;
  • jij bent een verbinder, praktisch ingesteld en hebt affiniteit met civieltechnische vraagstukken;
  • Het is jouw passie om een bijdrage te leveren aan Klimaatadaptatie, duurzaamheid en biodiversiteit.

Hier kun je op rekenen

  • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €5.009,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 10, HR21 normfunctie Projectleider IV);
  • een individueel keuzebudget  van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
  • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
  • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
  • een telefoon, een iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met 
Imke de Vries, Teamleider Team Techniek & Natuur, telefoonnummer 06-50506937.

Reageren kan tot en met 5 december 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 11 december 2023.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.                                                                                                         
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer