Operationeel Inkoper


Ben jij de motor achter onze inkoopadministratie? Streef jij naar verdere ontwikkeling in een dynamische omgeving? Dan is dit de functie voor jou!

Hier werk je aan mee 
Onze afdeling Inkoop draagt bij aan de groei van Groningen. Als afdeling verbinden wij de diverse inkoopbehoeften van de gemeentelijke organisatie aan de mogelijkheden die de markt biedt.

Wij voeren Europese aanbestedingen uit in diverse inkoopcategorieën. Voor elke aanbesteding zoeken we naar een optimale invulling van wensen en behoeftes aangevuld met onze jarenlange inkoopervaring. De operationele inkoop zorgt ervoor dat de directies binnen de gemeente beschikken over een goed werkend bestelsysteem, waarmee zij zelf orders kunnen aanmaken. Als contractbeheerder zorgen wij voor een up-to-date contractbeheersysteem en zijn wij verantwoordelijk voor een totale spend van circa € 425 miljoen per jaar.

Hier ga jij je mee bezig houden 
Samen met het team zorg jij voor een goede administratie van ons inkoopproces. Jouw werkdag is afwisselend, jij bent proactief en een spin in het web voor de collega’s.

Je wordt door een collega gebeld; hij kan een leverancier niet vinden in de inkoopmodule. Hierna stap je op de fiets voor een overleg met een andere afdeling en adviseer je collega’s over de extra opdracht die ze willen geven voor klimaatinstallaties. Dan komt via de mail de vraag binnen hoe je een order maakt voor het komende jaar zodat facturen zonder problemen betaalbaar gesteld kunnen worden.

In de weekstart informeer je bij de inkoop collega’s met welke leveranciers we een contract hebben voor projectmeubilair, want er is een aanvraag binnen gekomen voor een extra zithoek. Nadat je dit hebt vernomen, informeer je de besteller hierover en helpt hem eventueel verder met het maken van de order voor de leverancier. Daarnaast ondersteun jij de bestellers uit de directies bij het inkopen van producten en diensten bij leveranciers en zorg jij voor een goede administratie in de inkoopmodule van ons ICT-systeem. Maandelijks analyseer je de inkoopsignaleringsrapportage en bespreek je deze met de directies, waarbij je verbeteringen initieert.Met jouw kennis, humor en energie lever jij een bijdrage aan de doorontwikkeling van de operationele inkoopfunctie, de afdeling inkoop en de inkoopprocessen.

Hier kom je te werken 
De functie van Operationeel Inkoper behoort tot de afdeling Inkoop en is onderdeel van het Shared Service Center van de Gemeente Groningen en maakt deel uit van de directie Financiën, Inkoop & Juridische Zaken. De afdeling is in drie domeinen georganiseerd: het Sociaal-, het Fysiek- en het SSC domein. In totaal werken er 26 mensen binnen het team, waarvan 10 medewerkers bezig zijn met de inkoopadministratie.

Het team bestaat uit stuk voor stuk ambitieuze en talentvolle collega’s. Je krijgt de vrijheid en volop verantwoordelijkheden in je functie om jezelf verder te ontwikkelen maar ook om samen met het team stappen te zetten. Samen zetten jullie de schouders eronder om de inkoopadministratie elke dag een stukje verder te brengen en jullie afdelingsvisie verder te realiseren. Wij stellen je persoonlijke ontwikkeling centraal. Dit doen wij door samen te werken met verschillende (Senior) Operationeel Inkopers en door het aanbieden van in- en externe kennissessies en trainingen die erop gericht zijn om een goede ontwikkeling mogelijk te maken.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners. 

Hier herken jij je in 
Als Operationeel Inkoper ben jij kritisch, uitgesproken en proactief. Je maakt verbeteringen en problemen bespreekbaar en geeft tegengas als dat nodig is. Je bent analytisch sterk, werkt gestructureerd en weet goed te prioriteren.

 • bij voorkeur enkele jaren relevante (inkoop-)werkervaring;
 • in het bezit van het diploma NEVI I (of bereid deze opleiding te volgen);
 • affiniteit met een financiële administratie;
 • interesse in de ontwikkeling van de digitalisering van de Inkoopadministratie en de technieken die hiervoor beschikbaar zijn, bijvoorbeeld AI en ChatGPT.

Hier kun je op rekenen 

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €3.612,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 7, HR21 normfunctie medewerker bedrijfsuitvoering III;)
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling; 
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken; 
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 37 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’; 
 • een telefoon, iPad of een laptop. 

Hier beginnen? 
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Reina Geertsema, manager inkoop, telefoonnummer: 050 367 55 25. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Esther Sternsdorff, corporate recruiter, telefoonnummer: 06 25 53 44 32 (ook via WhatsApp bereikbaar).

Reageren kan tot en met zondag 26 november 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op donderdag 30 november aanstaande. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners

Solliciteer