Medewerker bestuurssecretariaat

Tijdelijk voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband | 36 uur per week

 

Liefde voor Groningen

Ben je ook zo benieuwd wat er gebeurt achter de deuren van het stadhuis van de grootste stad van Noord-Nederland?

Groningen is een gemeente waar je met plezier woont, werkt en leeft. Een gemeente waar niemand buiten de boot valt. We werken steeds meer samen mét burgers, in plaats van vóór burgers. Of het nu gaat om zorg voor elkaar, verkeer, gezondheid, ondernemen, onderwijs of een schone gemeente: samenwerking met bewoners en organisaties is hét uitganspunt van de gemeente. Groningen is met meer dan 230.000 inwoners de grootste gemeente in Noord-Nederland. Daarnaast is Groningen de jongste gemeente van Nederland. De gemeente telt ruim 55.000 studenten. De helft van de bevolking is jonger dan 35 jaar.

Waar je komt te werken

Het bestuurssecretariaat maakt deel uit van de Concernstaf. De Concernstaf is dienstverlenend , gericht op het adviseren en ondersteunen van het Bestuur, de Concerndirectie en de strategische, integrale agenda van het college en de organisatie. Werken binnen de Concernstaf is vooral werken met plezier. Plezier vanuit gedrevenheid, in de nabijheid van het bestuur, in het oplossen van de opgaven van vandaag en morgen. Een plek midden in de dynamiek.

Het secretariaat bestaat nu uit een team van acht medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning van de bestuurder in de ruimste zin van het woord.

 

Dit ga je doen

Je bent een belangrijke schakel tussen het bestuur, externe organisatie of inwoners  en de interne organisatie. Je ondersteunt de bestuurder in zijn of haar werkzaamheden en zorgt in alle hectiek voor rust, overzicht en goede sfeer. Je voert de regie over de agenda. Je zorgt voor de benodigde stukken bij overleggen en bewaakt een goede voorbereiding. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de mensen die via telefoon, e-mail, of brief contact zoeken. Bij afwezigheid van je kamergenoot pak je dringende taken voor diens wethouder op.

 

Jouw achtergrond

 • HBO werk- en denkniveau;
 • ruime ervaring binnen een dynamische werkomgeving waar het werktempo hoog ligt;
 • ruime ervaring met Microsoft Office (PowerPoint, Word, Excel, Outlook);
 • ervaring in een vergelijkbare rol als directiesecretaresse, secretaresse raad van bestuur of  een vergelijkbare rol binnen een complexe omgeving.

 

Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat je bij ons in dienst komt krijg je van ons

 • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond, van maximaal € 3732,-functioneel schaal 8, HR21-normfunctie medewerker administratief en secretarieel I;
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een telefoon en een iPad óf laptop in bruikleen;
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm;
 • we hebben een actieve jongeren vereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • wij zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie;
 • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Ramona Beute, coördinator bestuurssecretariaat , via telefoonnummer 06-25634037 of Cees Scherjon, teamleider Concernstaf, via telefoonnummer 06-21175295.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 24 juni 2022. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.       

Solliciteer