Specialist processen VTH

Breng jij structuur aan in een dynamische omgeving? Heb je talent voor samenwerken en neem je ook nog initiatief? Dan begint het hier!

Hier werk je aan mee
Groningen groeit. In de zesde stad van Nederland bouwen we de komende jaren 20.000 nieuwe woningen. Ook werken we hard aan verduurzaming van de bestaande woningvoorraad, wijk- en dorpsvernieuwing en onze groene, gezonde leefomgeving. De komst van de Omgevingswet combineert alle veranderingen op het gebied van bouwen, mobiliteit, natuur & milieu, water, gezondheid en leefkwaliteit. Goede ruimtelijke ordening valt of staat met duidelijke spelregels, heldere, snelle processen en ruimte voor initiatieven van burgers en bedrijven.

Hier ga jij je mee bezig houden
Je zorgt ervoor dat de administratie van de afdeling VTH optimaal draait!

Hieronder maken we dat iets concreter:
Als specialist processen VTH ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van administratieve vraagstukken, correspondentie en/of klachten. Je bent het aanspreekpunt voor de collega’s en teamleider.

Je beschrijft huidige werkprocessen en ontwikkelt nieuwe waar nodig of gewenst. Daarnaast stel je handleidingen en werkinstructies op en zorgt dat deze up-to-date blijven. Dit doen je in de applicatie Engage.

Je genereert managementinformatie, bijvoorbeeld de meerjarige cijfers van producten en cijfers voor het uitvoeringsprogramma VTH.

Hier kom je te werken
Binnen de directie Ruimtelijk Beleid & Ontwerp zorgt de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) voor het beleid en de uitvoering op het gebied van vergunningen en handhaving omgevingsrecht. De afdeling VTH heeft vijf teams: loket Bouwen en wonen, inspectie en handhaving, bedrijfsvoering en ondersteuning, woontoezicht en milieu.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • je hebt mbo-werk- en denkniveau;
 • je brengt deskundigheid mee op het gebied van procesinrichting;
 • je weet goed het overzicht te bewaren, kan accuraat en gestructureerd werken;
 • je zet graag de puntjes op de i;
 • jouw aanpak staat aan de basis van verbinding en samenwerking;

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €4.052,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 8, HR21 normfunctie medewerker gegevens III);
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, een iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Kees Martena, teamleider Temleider Ruimtelijk B&O, VTH en Beleid & ondersteuning, via telefoonnummer 06 110 158 22.

Reageren kan tot en met 27 november 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 4 december 2023.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer