Senior medewerker Groenvoorziening

Weet jij op een coachende manier het beste uit onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt te halen? Wil je een bijdrage leveren aan een mooie, schone en groene omgeving in onze prachtige binnenstad, het Noorderplantsoen en Oude wijken? Dan is deze vacature iets voor jou!

Hier werk je aan mee
Bij gemeente Groningen hebben we een passie voor een groene, leefbare en circulaire openbare ruimte in onze stad en omliggende dorpen. Als jij ook geniet van een mooie omgeving en ideeën hebt over verbetering op het gebied van het beheer in de openbare ruimte, dan willen we graag jouw kennis en ervaring inzetten. Naast het reguliere beheer van de openbare ruimte hebben we ook ambities op het versterken van de samenwerking tussen de gemeentelijke organisatie en onze collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jouw verbindende en coachende kwaliteiten kunnen we hier goed voor gebruiken en daarmee help je Stadsbeheer om het nog beter te doen.

Hier ga jij je mee bezig houden
Je begint de dag samen met je collega, de Productieleider, op de locatie aan de Timpweg en onder het genot van een kop koffie neem je samen de dag door. Je voert een check uit op de geplande werkzaamheden in het groen, grijs of schoon en kijkt of de bezetting in het rooster op orde is. Je stuurt de planning bij omdat er een ziekmelding is. Je loopt door naar de kantine voor een korte briefing aan de medewerkers zodat het voor iedereen duidelijk is welke werkzaamheden die dag uitgevoerd moeten worden. De dag kan beginnen!

Nadat de meeste medewerkers vertrokken zijn, blijven de machinisten van de grasmaaiers achter en nemen jullie samen het nieuwe ‘maaibeleid’ door. Deze verandering vraagt om een andere aanpak dan wat men gewend is en je beantwoordt geduldig de vragen en biedt je hulp aan als er ‘buiten’ onduidelijkheden zijn. De machinisten vertrekken en jij pakt de auto of fiets en je maakt een ronde in het werkgebied. Je zoekt de collega’s op die inmiddels bezig zijn met onderhouden van het openbare groen en het schoon maken van het Noorderplantsoen. Je bent tevreden over de voortgang van de werkzaamheden en geeft dit ook terug aan je collega’s. Op de terugweg nog even langs de bakker want één van de medewerkers is 25 jaar in dienst en dat vieren we met gebak!

In de middagpauze komt één van de maaimachinisten naar je toe dat hij is gebeld door school. Eén van zijn kinderen ziek is geworden en hij overlegt met jou of hij verlof kan nemen. Je werpt een snelle blik op de planning en vraagt of er géén andere mogelijkheid is omdat de volgende dag Noorderzon begint en er nog maaironde gedaan moet worden. Hij geeft aan het vervelend te vinden maar heeft geen andere opties. Je stemt in met zijn verzoek en vraagt om zijn sleutels van de maaimachine en besluit om de ronde zelf af te maken, immers we doen het werk met elkaar.

Hierna kom je terug op de locatie en begin je met de planning voor de volgende dag, werk je de administratie bij en bereid je het werkoverleg voor. De meeste collega’s druppelen nu weer binnen en je loopt rond in de stalling en kijkt of alle machines er netjes en verzorgd bij staan. Nadat iedereen is vertrokken sluit je samen met de Productieleider de dag af en ga je naar huis.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • je beschikt over een afgeronde vakopleiding op mbo niveau 4 (groenvoorziening);
 • je hebt humor en bent open-minded;
 • je hebt affiniteit en interesse in het coachen van en werken met collega’s die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt;
 • je hebt talent voor samenwerken oftewel ‘je bent van het team en de schouders eronder’
 • je bent flexibel maar duidelijk in jouw stijl van communicatie, hierbij houd je rekening met je gesprekspartner(s);
 • je kan goed plannen en de bekende automatiseringspakketten hebben geen geheimen voor jou;
 • je hebt een BE- en bij voorkeur een T-rijbewijs;
 • je bent inzetbaar op stedelijke taken zoals bijvoorbeeld gladheidsbestrijding en markt- en evenementenreiniging.

Hier kun je op rekenen

 • een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om extra uren op te bouwen zodat je over meer vrije dagen op jaarbasis beschikt;
 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal € 3.612,-- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 6 + 1 schaal in verband met een coördinatiemodule, HR21 normfunctie Medewerker technische uitvoering II);
 • een individueel keuzebudget van 17,05% per maand (= € 615,85 bruto) boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei;
 • een telefoon, een iPad en een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met William van den Hooff, teamleider Stadsbeheer, telefoonnummer 06-27096810 of Richard Oosterloo, teamleider Stadsbeheer, telefoonnummer 06-51420075

Reageren kan tot en met 26 september 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. De sollicitatiegesprekken vinden in overleg plaats.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer