Projectmanager Energie Stadsontwikkeling

Met ambitie en daadkracht is het onze uitdaging om CO₂-neutraal te zijn in 2035. Maak jij met jouw ervaring en expertise het verschil om dit in ons team waar te maken? Dan ben jij de energieke Projectmanager die we nodig hebben!

Hier werk je aan mee
De gemeente Groningen groeit groen, eerlijk en gezond. Voor het programma Energie zoeken wij een projectmanager. Samen met je collega’s en teamleider(s) geef jij vorm aan de uitvoering van de meest dynamische opgave in onze samenleving: de verandering naar een fossielvrije gemeente. Met visie, lef en een talent voor samenwerken en verbinden.

Groningen loopt voorop in de maatschappelijke beweging naar een duurzaam, CO2-neutraal leven. We willen daarbij zo snel mogelijk een gemeente zijn waar energie betaalbaar én volledig uit hernieuwbare bronnen afkomstig is. We nemen zelf de touwtjes in handen en zetten, naast regie op de energietransitie, in op publieke realisatiekracht. Dit doen we met ons publieke warmtebedrijf WarmteStad en een nieuw te vormen gemeentelijk energiebedrijf en -fonds. Daarnaast werken we samen met onze maatschappelijke partners en onze inwoners en bedrijven, die zich steeds vaker verenigen rondom de inkoop en productie van hernieuwbare energie.

Hier ga jij je mee bezig houden
Jij levert een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan het realiseren van de ambities in het programma ‘Groningen geeft energie’. De focus ligt op een aantal uitdagende en complexe projecten, waaronder oplossingen voor netcongestie en energieopslag, de aanleg van zonnesystemen boven parkeerterreinen en het realiseren van zonneparken op gronden van de gemeente.

Kennis en ervaring op genoemde terreinen is noodzakelijk en verder verwachten we ook dat je bekend bent met de principes die aan de winning van hernieuwbare energie ten grondslag liggen. Daarnaast ben je een echte verbinder, kunt goed schakelen tussen de lokale belangen van bewoners en bedrijven, de andere ontwikkelingen/specialismes (wijkvernieuwing, cultuurhistorie), de politiek-maatschappelijke ambities en ben je in staat in het oplossen van de bijbehorende complexe (technische) uitdagingen.

Hier kom je te werken
Je komt te werken bij de directie Ruimtelijk Beleid & Ontwerp van Stadsontwikkeling. Programma’s onder Ruimtelijk Beleid & Ontwerp zijn Wonen, Ruimtelijke Economie, Leefkwaliteit, Energie(transitie) en Mobiliteit. Het team van programma Energie bestaat uit ongeveer 70 medewerkers. Wees gewaarschuwd voor het enthousiaste team van gedreven professionals dat beschikt over een flinke dosis humor.

De inhoudelijke aansturing gebeurt door de programmamanager. De teamleider is verantwoordelijk voor de organisatiesturing en je persoonlijke ontwikkeling. Deze vacature is ontstaan door de toenemende inzet op de uitvoering van het programma Energie en de bijbehorende verkregen subsidies.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • HBO of WO werk- en denkniveau;
 • relevante werkervaring met energieprojecten, bij voorkeur binnen het publieke domein;
 • kennis en ervaring met de recente ontwikkelingen rondom energietransitie. Je weet welke grote veranderingen er spelen in de ruimtelijke ordening die van belang zijn voor de energietransitie, zoals het Klimaatakkoord, de Omgevingswet de Energiewet, en vertaalt deze naar je dagelijkse werk.
 • je zet jouw inhoudelijke expertise innovatief in voor het realiseren van concrete en complexe projecten;
 • je bent in staat om politieke doelen in samenhang te vertalen naar maatschappelijk gedragen projecten en stuurt op de financiële impact daarvan;
 • je bent een projectmanager met kennis van zaken die omgevingsbewust werkt aan goede samenwerking met interne en externe betrokkenen en aan gezamenlijke resultaten;

Hier kun je op rekenen
Door de gedrevenheid en passie van onze medewerkers maken wij onze ambities waar. Wat wij jou te bieden hebben:

 • een werkweek van 36 uur per week, met een keuze om wel of geen ADV op te bouwen waarbij jij je werktijden grotendeels zelf kunt indelen;
 • een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op vast; 
 • een salaris van maximaal € 6.470,00 bruto per maand volgens CAO Gemeenten (fulltime salaris functionele schaal 12, HR21 normfunctie projectleider II) afhankelijk van je opleiding en werkervaring;
 • individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’. We investeren op maat;
 • een goede werksfeer in een team met fijne collega’s;
 • een telefoon en een iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met
programmamanager Eppie Silvius via telefoonnummer 06 15869974. Mocht er niet direct worden opgenomen, stuur even een bericht via WhatsApp, zodat we je makkelijk kunnen bereiken.

Reageren kan tot en met 1 oktober 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats in week 40 en/of 41.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer