Sociaal Gebiedsontwikkelaar Ten Boer

Wil jij een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van één van de snelst groeiende gemeenten van Nederland? De gemeente Groningen, met ruim 230.000 inwoners en behorend tot de zes grootste gemeenten van het land, is op zoek naar een enthousiaste sociaal gebiedsontwikkelaar voor Ten Boer!

Hier werk je aan mee 

De gemeente Groningen is sinds 1 januari 2019 door de herindeling een nieuwe gemeente met ruim 230.000 inwoners. Groningen behoort daarmee tot de zes grootste gemeenten van Nederland en is één van de snelst groeiende gemeenten van Nederland. Wij richten ons op gezonde, gelukkige inwoners en ondernemers in een prettige en groene leefomgeving.

Hier ga jij je mee bezig houden 
Vanuit de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) ben jij het centrale aanspreekpunt voor het gebied van Ten Boer en de omliggende dorpen. Dit gebied wordt in het bijzonder getroffen door de gevolgen van gaswinning, wat aanzienlijke negatieve impact heeft op de veerkracht en sociale samenhang van de gemeenschappen hier. Het herstellen van het vertrouwen van de bewoners in zowel de gemeente als elkaar is één van de voornaamste uitdagingen. Daarnaast zijn andere belangrijke prioriteiten in deze dorpen, het bevorderen van aangenaam en veilig wonen, het behouden van essentiële voorzieningen, het stimuleren van positieve gezondheid en het behoud van biodiversiteit.

Jouw verantwoordelijkheid ligt in het aanpakken van de sociale uitdagingen die voortvloeien uit de gebiedsagenda. Je weet deze uitdagingen te verbinden met de bredere maatschappelijke vraagstukken die spelen en integreert ze in de programma's van onze gemeente. Het Gebiedsteam werkt hierbij nauw samen met bewonersorganisaties en voert voortdurende dialogen met inwoners en agrariërs, waarbij je een gelijkwaardige en faciliterende rol inneemt en altijd bereikbaar en zichtbaar bent. Daarnaast maken we gebruik van het platform destemvan.groningen.nl om de dorpsagenda's voortdurend up-to-date te houden.

Samen met inwoners, collega's en andere stakeholders zet je je in voor de ontwikkeling en uitvoering van het sociale gebiedsprogramma. Je maakt deel uit van het gebiedsteam en onderhoudt een sterk professioneel netwerk in het gebied, waarbij je actieve samenwerkingen aangaat om de belangrijke kwesties zoals leefbaarheid en positieve gezondheid aan te pakken.

Hier kom je te werken 

Je bent een waardevol lid van het team bij de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering binnen de directie DMO. Deze afdeling telt zo'n 180 medewerkers, waaronder beleidsadviseurs, ontwikkelmanagers, strategen, kennisspecialisten, procesondersteuners en projectleiders. Concreter gezegd, maak je deel uit van de afdeling Gebiedsgericht Werken, Sociale Basis en Diversiteit. Naast jou bestaat het team uit zeven sociaal gebiedsontwikkelaars en drie assistent-projectleiders.

 

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen.  Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners. 

 

Hier herken jij je in 

 • WO denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde WO opleiding;
 • Kennis & expertise van het brede sociale domein;
 • Beleidsthema’s aan elkaar kunnen verbinden;
 • Strategisch beleid kunnen vertalen naar mogelijk concrete aanpakken in de gebieden;
 • Bij voorkeur kennis & expertise van gebieds/wijkgericht werken;
 • Mee kunnen denken wat het gebiedsgericht werken betekent voor de organisatie;
 • Sterke sociale vaardigheden voor het gesprek met inwoners.

 

Gevraagde competenties: visie, analytisch, politiek en omgevingssensitief, samenwerken en flexibiliteit.

Gevraagde vaardigheden: adviesvaardigheden, uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden, methodisch en projectmatig werken.

 

Hier kun je op rekenen 

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal € 6.470,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 12, HR21 normfunctie programmamanager III); 
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling bij een wederzijdse klik; 
 • Een individueel keuzebudget  van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling; 
 • Een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken; 
 • De mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’; 
 • Een telefoon, een iPad en een laptop. 

 

Hier beginnen? 

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met  
Gert- Jan Akse op telefoonnummer 06- 46105744.  

 

Reageren kan tot en met donderdag 21 september 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op woensdagochtend 27 september 2023.  
Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.  

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners. 

Solliciteer