Hovenier

Ben jij een inspirerende Groene vakkracht die het beste uit mensen weet te halen? Wil je jouw passie inzetten voor een groene en leefbare openbare ruimte? Dan hebben wij een uitdagende baan voor jou!

Hier werk je aan mee

Als ‘Exoten’ hovenier met coachende kwaliteiten krijg je bij ons de kans om een groep medewerkers te inspireren en te begeleiden in het groen- en grijsonderhoud. Dit doe je door duidelijke en gerichte instructies te geven aan je teamleden. Vanuit onze ‘exoten’ bus voer je diverse groen- en grijswerkzaamheden uit. Tijdens het groeiseizoen heb je specifieke focus op het unieke project ‘aanpak van invasieve exoten’. Je werkt nauw samen met de coördinator Exoten om dit project tot een succes te maken.

Hier ga jij je mee bezig houden

Jouw veelzijdigheid maakt jou de perfecte aanvulling op ons team. Naast jouw coachende vaardigheden in het Groen, ben je ook uitstekend inzetbaar in het Grijs. Samen met een diverse groep medewerkers draag je bij aan de terugdringing van invasieve exoten, waarbij je affiniteit hebt met het werken met zowel ambtelijke als SW- en overige doelgroepen. Met de ‘bus’ beweeg jij je gemakkelijk door de gehele gemeente en werk op basis van een beheerplan  samen met de overige teamleden aan een gestructureerde en praktische aanpak. Hierbij ben jij de trekker en zit je vol initiatieven om dit tot een succes te maken.  

Het unieke project ‘aanpak’ invasieve exoten binnen de gemeente is een belangrijke stap in het creëren van een groene en leefbare omgeving, zowel op het land als in het water. Jij kunt hier het verschil maken!

Hier kom je te werken

De afdeling Wijkonderhoud valt onder de directie Stadsbeheer en bestaat uit 400 toegewijde medewerkers. Als ‘Exoten’ hovenier maak je deel uit van dit team dat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de gemeente Groningen. Met ongeveer 700 collega’s bij stadsbeheer werken we samen aan een leefbare en duurzame gemeente.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen.  Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • Een afgeronde vakopleiding groenvoorziening op minimaal mbo 3-niveau;
 • Ervaring met het aansturen en begeleiden van medewerkers;
 • Ruime werkervaring en kennis op het gebied van groen- en eventueel grijsonderhoud.
 • Rijbewijs B,E en T;
 • Een grote mate van zelfstandigheid en allround inzetbaar voor alle wijkonderhoud taken;
 • Beschikbaarheid voor stedelijke taken zoals gladheidsbestrijding en markt- en evenementenreiniging.


Hier kun je op rekenen

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €3.176,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 5, HR21 normfunctie medewerker technische uitvoering III);
 • Dit is nog niet alles, want naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op wat een brutobedrag is van € 541,51 per maand; dit noemen wij het Individueel Keuze Budget. Dit budget bestaat uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlof mee kopen;
 • We geven je de keuzemogelijkheid om tot 202,75 ADV-uren op te kunnen bouwen voor extra vrije dagen;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling bij een wederzijdse klik;
 • De mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’.

Hier beginnen?

Ben jij klaar voor dit groene avontuur en de uitdaging om invasieve exoten terug te dringen? Solliciteer nu en help ons een groene en leefbare toekomst te creëren in de gemeente Groningen.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Mariën Heinen op 06-27386859 of Meindert Haas op 06-2254110.

Reageren kan tot en met 26 september 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 6 oktober 2023.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste
samenwerkingspartners.

Solliciteer