Projectsecretaris Stadsontwikkeling

Ben jij die enthousiaste ondersteunende kracht die, in de dynamiek van een groeiende gemeente, stevig kan bijdragen aan ontwikkeling van de stad? Hier begint het!

Hier werk je aan mee
Bij Stadsontwikkeling werken we aan de integrale ruimtelijke economische opgave voor de zesde stad van Nederland. Met passie en trots! Samen met onze kennispartners, grote werkgevers en ondernemers maken we onze gemeente groener, gezonder en gelukkiger. Stadsontwikkeling streeft naar een glashelder en gestroomlijnd proces van programma’s naar projecten.

Hier ga jij je mee bezig houden
De projectsecretaris vormt de verbindende schakel tussen project en organisatie, de rechterhand van de projectmanager. Je ontzorgt de projectmanager(s), door bijvoorbeeld bijeenkomsten te organiseren, projectgroep overleggen voor te bereiden, te plannen en te notuleren en mee te denken over proces en inhoud. Je kunt ook worden ingezet als AO secretaris. Hierbij bereid je het afstemmingsoverleg voor van één bestuurder, zorg je voor de verslaglegging en houd je de opvolging van de acties in de gaten. Je bent de verbindende schakel in het informatieweb tussen de ambtelijke organisatie, bestuursadviseur, woordvoerder en wethouder.

Je houdt een overzichtelijk projectdossier bij en weet welke vervolgstappen op welk moment nodig zijn. Verder houd je de voortgang van projecten in de gaten. Je hebt dan ook affiniteit met ruimtelijke ontwikkelingen en sociale vraagstukken die zich binnen de grenzen van de gemeente Groningen afspelen en ben je die snelle leerling die zich de materie eigen weet te maken.

Hier kom je te werken
Je maakt deel uit van het Team Projectbeheersing en -ondersteuning met 50 enthousiaste collega’s. Het team bestaat uit projectcontrollers, projectsecretarissen en een projectenbureau. Het team maakt onderdeel uit van de directie Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering (Stadsontwikkeling).

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • Je bent een doorzetter, beschikt over een dosis organisatietalent en je bent een ster in het organiseren van bijeenkomsten bijvoorbeeld met belanghebbende partijen;
 • Communicatief ben je sterk en weet je te overtuigen;
 • Jouw politieke antenne is goed ontwikkeld en staat op de juiste momenten aan;
 • Je bent positief kritisch en jouw werkhouding kent flexibiliteit;
 • Het behalen van resultaten vind je belangrijk in je werk, je hebt talent voor samenwerken en denkt vooruit;
 • Je weet al snel hoe de hazen lopen en weet je weg binnen en buiten Gemeente Groningen te vinden;
 • Aantoonbare affiniteit met het ruimtelijk domein.

Hier kun je op rekenen

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal € 4.052,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 8, HR21 normfunctie medewerker beleidsuitvoering III);
 • Een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • Een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • De mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • Een telefoon, een iPad en een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Cécile Brouwer, teamleider Stadsontwikkeling RO&U (team Projectbeheersing- en ondersteuning): 06 27196806.

Check de film ‘Werken bij Stadsontwikkeling’ op onze LinkedIn pagina.

Reageren kan tot en met donderdag 21 september 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op maandag 25 september aanstaande.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer