Assistent (junior) bouwinspecteur

Staat veiligheid en kwaliteit voor jou voorop? Heb je een scherp oog voor details en ben je communicatief overtuigend? Lees dan vooral verder!

Hier werk je aan mee
Groningen groeit hard. In inwoners, bezoekers, studenten, activiteiten en in oppervlakte. We zijn hard op weg naar een stad van misschien wel 250.000 inwoners. En dat merken we in ons werk. De komende jaren worden honderden miljoenen geïnvesteerd in het leefklimaat, de aantrekkingskracht, de bereikbaarheid en onze kenniseconomie. Overal wordt gebouwd aan de groei van Groningen. Om deze groei in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar jou!

Hier ga jij je mee bezig houden
Als assistent bouwinspecteur voer je, onder supervisie van een (senior) bouwinspecteur en in de vorm van deelopdrachten, inspecties uit. Je handelt niet-complexe handhavingsdossiers af en faciliteert de inspecteurs in de administratieve verwerking van gegevens in het beheerssysteem. Daarnaast voer je de BAG-werkzaamheden uit, registreert inspecties in het beheerssysteem en bewaakt procedures in het beheerssysteem met betrekking tot tijdelijk verleende vergunningen. Een ander belangrijk onderdeel van jouw werk is het signaleren van strijdigheden met Bouwregelgeving en rapporteert aan de (senior) bouwinspecteur.

Hier kom je te werken
Binnen de directie Ruimtelijk Beleid & Ontwerp zorgt de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) binnen het kader van het omgevingsrecht voor de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving. De afdeling werkt met 5 teams: Beleid & Ondersteuning, Milieu, Toezicht en Handhaving en het Loket Bouwen en Wonen. De assistent (junior)-inspecteur valt onder het team Toezicht en handhaving.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

  • een afgeronde MBO opleiding (bij voorkeur Bouwkunde);
  • bij voorkeur relevante werkervaring of de bereidheid om als starter het vak snel eigen te maken;
  • bij voorkeur in bezit van rijbewijs deel b.

Hier kun je op rekenen

  • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €3.612,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 7, HR21 normfunctie Medewerker Gegevens IV);
  • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
  • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
  • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
  • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
  • een telefoon, een iPad en een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Ebo Zaagman, via 06 51540007.

Reageren kan tot en met 24 september 2023 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 3 oktober 2023

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

Solliciteer