Beleidsmedewerker Huiselijk geweld en Kindermishandeling

Tijdelijk voor de duur van één jaar met zicht op een vaste aanstelling | 0,8 fte


Word jij dé beleidsmedewerker die ons team komt versterken?

Wat je onder andere van de functie kunt verwachten:

Een veilige thuissituatie voor iedereen binnen de gemeente Groningen, daar zet jij je als Beleidsadviseur Huiselijk Geweld en Kindermishandeling voor in. En deze positie komt vrij!

Er wordt hard gewerkt aan een goede, duurzame oplossing van huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel geweld. De Gemeente Groningen spant zich daarvoor samen met alle andere gemeenten uit de regio in. Uitgangspunt is het regionale actieplan ‘Geweld hoort nergens thuis’ (GHNT).

De Gemeente Groningen heeft een bijzondere positie in deze samenwerking. Zij treedt op als centrumgemeente in de uitvoering van het actieplan GHNT en de sturing van de regionale uitvoeringsorganisaties. Er wordt nu gewerkt aan de doorontwikkeling van een beleidskader Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. En aan de invulling van de regionale aansturing van Veilig Thuis Groningen.

Als beleidsmedewerker ontwikkel je beleid, bijvoorbeeld rondom de aanpak van ouderenmishandeling. Jij stelt de beleidsnota’s, college- en raadsvoorstellen op en adviseert de wethouder en het bestuur. Richting de uitvoeringsorganisaties Veilig Thuis en WIJ Groningen heb je de rol van opdrachtgever. Je wordt onder meer verantwoordelijk voor de voorbereiding van de bestuurlijke en ambtelijke overleggen met Veilig Thuis. Je monitort de uitvoering van beleid, signaleert knelpunten en werkt samen aan duurzame oplossingen. Op die manier lever je jouw bijdrage aan de ontwikkeling van een sluitende zorgketen rondom huiselijk geweld en kindermishandeling.

Waar je komt te werken

Je maakt deel uit van het team Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Een team van vijf professionals, die veel kennis en ervaring delen. Zij worden aangestuurd door de programmaleider. Zij werken binnen de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering van de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Daar zijn ongeveer 150 mensen werkzaam als beleidsadviseur, kennisspecialist, procesondersteuner of projectleider.

 

Wij vragen

 • wetenschappelijke opleiding in bestuurskunde of een van de sociale wetenschappen;
 • minimaal 5 jaar werkervaring als beleidsadviseur;
 • kennis van de beleidsterreinen huiselijk geweld, kindermishandeling;
 • netwerk in deze sector in (Noord-) Nederland.

 

Gevraagde competenties

Een sterk analytisch vermogen en strategisch denken. Jij bent sensitief voor de politieke omgeving waarin je werkt en kent jouw invloed daarop. Succesvol in samenwerken, verbinden en netwerken. Sterk in zelfstandig werken. Jij bent resultaatgericht, daadkrachtig (durft nee te zeggen) en besluitvaardig. Onafhankelijk in denken en handelen (buiten de gebaande paden durven gaan) en initiatiefrijk.

 

Gevraagde vaardigheden

Adviesvaardigheden en het kunnen ontwikkelen van beleid samen met partnerorganisaties. Jouw schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn uitstekend. Je werkt methodisch en projectmatig en hebt ervaring met opdrachtgever-opdrachtnemer relaties.


Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat je bij ons in dienst komt krijg je van ons:

 • afwisselend en verantwoordelijk werk, met veel ruimte voor eigen inbreng;
 • een plek binnen een energiek team met betrokken collega’s;
 • afhankelijk van je opleiding en ervaring een brutosalaris op basis van 36 uren per week van minimaal €3.561,- en maximaal €5.169,- (salarisschaal 11);
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, een levensloopbijdrage en een aantal bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand bij je salaris wil. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een opleidingsbudget voor iedere medewerker en een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een telefoon en een Ipad of laptop in bruikleen;
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Henriëtte van den Heuvel, telefonisch bereikbaar op 06 – 38507656. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Tineke Bennema, telefonisch te bereiken op 06-52098510.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 27 januari 2022. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

De corona-sollicitatieprocedure

Wij hechten aan elkaar daadwerkelijk live zien bij sollicitatiegesprekken. We leren je namelijk graag echt kennen. Uiteraard houden we ons daarbij aan de RIVM maatregelen die op dat moment gelden.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.        

Solliciteer