HR medewerker

Structureel | 0,6 fte

 

Leuk dat je onze vacature hebt opgemerkt!

Houd jij ervan om leidinggevenden te adviseren over ons HR beleid en wet- en regelgeving? Bied jij graag operationele ondersteuning aan HR Business Partners? Werk jij daarnaast graag in een team en vind jij het vanzelfsprekend elkaar te helpen? Dan zien wij jouw sollicitatiebrief graag tegemoet!

 

Wat jij onder andere van de functie kunt verwachten:

Als HR medewerker ben jij het eerste aanspreekpunt voor leidinggevenden als het gaat om operationele HR taken. Hierbij kan je denken aan in-, door- en uitstroom van medewerkers, ziekte, verlof en uitvoering van andere personeelsregelingen. Het is van belang dat je verschillende mogelijkheden kan belichten bij vragen en problemen kunt analyseren. Je biedt, in afstemming met de HR Business Partner, ondersteuning aan W&S-gesprekken, arbeidsvoorwaardengesprekken en verzuimgesprekken. Het is dan ook belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Ook beoordeel en verwerk je verschillende mutaties, zoals een uren-, salaris of functiewijziging in Youforce en verzorg je waar nodig  maatwerkbrieven. Verder lever je een bijdrage aan de verdergaande digitalisering en optimalisering van de HR processen en kennisbank. We nodigen je uit kritisch mee te denken en initiatief te tonen.

 

Waar jij komt te werken:

HRM speelt een belangrijke rol in de verbinding tussen de diverse organisatieonderdelen van gemeente Groningen en adviseert over mens én organisatie met een bredere (bedrijfsvoerings-)blik, op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.

 

De afdeling HRM is onderdeel van het Shared Service Center (SSC) van de gemeente Groningen. En bestaat uit drie teams, namelijk HR Services, HR Advies en HR Strategie & Ontwikkeling. Samen met 26 collega’s val jij onder het team HR Advies. Binnen dit team werken we met drie domein ondersteuningsteams (DOT): Sociaal, Ruimtelijk en Bedrijfsvoering. Elk DOT bestaat uit HR Business Partners en HR medewerkers. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de HR dienstverlening. De precieze organisatiestructuur leggen we graag uit als we elkaar spreken.

 

Om als HR medewerker succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:

 • een afgeronde HBO-opleiding, richting HRM;
 • brede kennis van het HR-vakgebied en volgt ontwikkelingen en trends;
 • kennis van Youforce (personeelsinformatiesysteem);
 • ervaring met adviseren of ontwikkelbare adviesvaardigheden.

 

Uiteraard staat daar ook wat tegenover. Op het moment dat jij bij ons in dienst komt, krijg je van ons:

 • een salaris, afhankelijk van jouw achtergrond, van maximaal€ 4.048,- bruto per maand op basis van een 36 uur per week, HR21 normfunctie medewerker beleidsuitvoering II–schaal 9;
 • je kunt ervoor kiezen om ADV-uren op te bouwen;
 • naast dit salaris bouw je elke maand nog eens 17,05% van je salaris extra op; ons zogeheten Individueel Keuze Budget. Dit budget is opgebouwd uit 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlofuren. Jij kiest zelf of je dit wilt sparen, of dat je dit elke maand of periodiek bij je salaris wilt. Je kunt er ook extra verlofuren mee kopen;
 • in eerste instantie een tijdelijk arbeidscontract, welke na 1 jaar, bij goed functioneren, omgezet wordt in een vast arbeidscontract;
 • een leven lang ontwikkelen vinden wij heel normaal. Daarom hebben wij een opleidingsbudget voor iedere medewerker en een digitaal leerportaal ‘Groningen Leert’;
 • een telefoon en een Ipad of laptop in bruikleen.
 • de mogelijkheid om thuis te werken. In dat geval faciliteren wij voor jou voorzieningen die dit verantwoord maken, denk aan een bureaustoel of extra beeldscherm;
 • er is een actieve jongeren vereniging voor ambtenaren tot en met 35 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • de organisatie is continu in ontwikkeling. Dat betekent dat er altijd diverse doorgroeimogelijkheden voor jou zijn, zowel binnen de directie als de gehele organisatie;
 • we hebben nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden; ook daar vertellen we je uiteraard graag meer over!

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je via de mail contact opnemen met Ingrid Roorda, Hoofd HR Advies, ingrid.roorda@groningen.nl of met Alette Noorman, HR business partner, 06-55482966.

 

Uiteraard willen wij net zo graag als jij, dat we een goede match zijn. Daarom maakt het afnemen en bespreken van een Profile Dynamics profiel (drijfveren en talenten) onderdeel uit van de selectieprocedure voor de benoembare kandidaat.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 09 december 2021. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 22 december 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

De corona-sollicitatieprocedure

Wij hechten waarde aan het elkaar daadwerkelijk “live” zien bij sollicitatiegesprekken. We leren je namelijk graag echt kennen. Uiteraard houden we ons daarbij aan de RIVM maatregelen die op dat moment gelden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

  

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.                                          

Solliciteer