Ontwikkelmanager Maatschappelijk Vastgoed

Structureel | 1,0 fte

Groningen is één van de snelst groeiende Gemeenten van Nederland.
De Gemeente Groningen wil een prettige, groene leef- en werkomgeving creëren voor haar inwoners en ondernemers.
Er worden nieuwe wijken gebouwd, oude wijken verbeterd en er worden de komende jaren bijna 20.000 woningen bijgebouwd. Dit vraagt om een visie en ontwikkelstrategie om ook de faciliteiten voor onderwijs, cultuur, sport, welzijn en zorg mee te laten groeien.


De Ontwikkelmanager Maatschappelijk Vastgoed is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de bestaande stad en de nieuwe wijken en buurten. Met jouw inbreng zorgen we ervoor dat deze wijken leefbare en sociale wijken worden. Een plek waar mensen zich thuis voelen en waar alle voorzieningen die bij een ontwikkelende en groeiende wijk horen, aanwezig zijn.

Als Ontwikkelmanager Maatschappelijk Vastgoed ben je verantwoordelijk voor:

  • totstandkoming van accommodatieplannen;
  • vertaling van beleid en programma wensen naar concrete vastgoedopgaven;
  • je hebt de opdrachtgeversrol voor vastgoedprojecten.

Dat doe je niet vanachter je PC. Om de ambities en wensen voor het maatschappelijk vastgoed te kunnen formuleren, stem je binnen de gemeente af met beleidsmakers en programmaleiders van verschillende vakdirecties en overleg je met onze samenwerkingspartners en stakeholders.


Uit de gesprekken haal je waardevolle informatie, als input voor de plannen en de strategie. Jij volgt de maatschappelijke ontwikkelingen, zowel landelijk, regionaal als lokaal. Je weet welke regel- en wetgeving van toepassing is en kent het gemeentebeleid.

Je maakt verschillende keuzes en scenario’s inzichtelijk en de bijbehorende financiële impact. Je overlegt waar het nodig is, met bestuurders. Dit alles gebruik je om te komen tot een concreet ontwikkelopdracht voor Stadsontwikkeling en/of het Vastgoedbedrijf. In de opdrachtgeversrol stuur je vervolgens de projectleider aan die het project tot uitvoering brengt.

Plek in de organisatie

Je gaat deel uitmaken van het team Maatschappelijk Vastgoed, van de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering van de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. De Directie Maatschappelijke Ontwikkeling verwacht een aantal grote opgaven, met complexe vraagstukken. Hierbij heeft de input van het team Maatschappelijk Vastgoed grote impact op het totale programma.


Wij vragen

  • HBO of universitaire opleiding, bij voorkeur in vastgoedkunde, ruimtelijke wetenschappen/planologie of bestuurskunde;
  • kennis en expertise van vastgoedontwikkeling;
  • minimaal 5 jaar werkervaring in een publieke organisatie.

Competenties

Als ontwikkelmanager ben jij sterk in het omzetten van ideeën, beleid en ambities naar concrete opgaven en projecten. Je bent analytisch sterk en weet een veelheid aan variabele te trechteren naar beslisbare en afweegbare keuzes.

Je hebt als opdrachtgever of als projectleider meerdere vastgoedprojecten gerealiseerd of van dichtbij meegemaakt. Je bent gewend om integraal te sturen op tijd, geld, kwaliteit, besluitvorming en communicatie.

De functie vraagt om stevigheid in persoonlijkheid en sensitiviteit voor de (politieke) omgeving waarin je werkt. Jij bent je goed bewust van de behoeftes en belangen van de ander en jouw invloed daarop. Jij hebt ervaring in de rol van opdrachtgever, projectleider en in het projectmatig werken. Jij bent besluitvaardig, daadkrachtig en je doelgericht in je aanpak.


Wij bieden

  • afwisselend en verantwoordelijk werk. Geen dag is hetzelfde!
  • een plek binnen een organisatie die open staat voor vernieuwing, binnen een leuk en dynamisch team;
  • veel ruimte voor eigen inbreng en inzicht;
  • de kans om jezelf te ontwikkelen.

De functie is indicatief gewaardeerd in schaal 11a/ 12. Afhankelijk van opleiding en ervaring word je ingeschaald tot een maximaal bedrag van € 5.872,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De functie zal nog definitief gewaardeerd worden in HR21.


Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je mailen naar annet.hoekstra@groningen.nl. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Astrid Tutert, Corporate Recruiter, zij is telefonisch bereikbaar op 06-53497756.

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 1 december 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!


Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.


Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer