medewerker Begraafplaatsen

Structureel | 1,0 fte

Wil jij op een bijzondere locatie werken waar respect en dienstverlening hoog in het vaandel staan en heb je groene vingers, dan is deze vacature iets voor jou!

 

Jij:

 • begeleidt aula-diensten, uitvaarten en asbus-ceremonies in uniform;
 • delft en sluit graven;
 • verzorgt het groenonderhoud op de verschillende begraafplaatsen in en rondom de stad;
 • onderhoudt en verwijdert grafmonumenten;
 • werkt met, en onderhoudt verschillende machines (zoals grafdelfmachine, graafmachine, motorkettingzaag en bosmaaier);
 • bent een aanpakker, ziet het werk liggen, bent proactief);
 • kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken);
 • bent bereid om ook buiten kantoortijden werkzaamheden te verrichten.

 

Plek in de organisatie

Het team Begraafplaatsen valt onder de afdeling Wijkonderhoud, welke onderdeel is van de  directie Stadsbeheer.

De directie Stadsbeheer werkt dagelijks met 700 collega’s door de gehele gemeente. De medewerkers zorgen er voor dat de gehele gemeente er netjes bij ligt als het gaat om de onderdelen “schoon, groen, grijs en begraven”.

De medewerkers van het team Begraafplaatsen zorgen er voor dat de begraafplaatsen er netjes en verzorgd uitzien en dat uitvaarten, ceremonies en auladiensten op een correcte manier begeleid worden. Binnen de gemeente Groningen zijn verschillende begraafplaatsen die onder de verantwoordelijkheid van het team vallen. Het team Begraafplaatsen is een hecht team waar samenwerken,  dienstverlening en flexibiliteit belangrijke aspecten zijn.

 

Wij vragen

 • een afgeronde MBO opleiding op minimaal niveau 3, bij voorkeur richting vakbekwaam hovenier;
 • kennis en ervaring op het gebied van begraven en/of  werken op een begraafplaats;
 • ervaring met het werken met machines;
 • bereidheid om kennis te vergroten door opleidingen en cursussen op het vakgebied begraven te volgen;
 • rijbewijs BE/voorkeur C;
 • VCA certificaat of bereid zijn deze te behalen.

 

Competenties

Nauwkeurigheid | Het is belangrijk dat je netjes en zorgvuldig kunt werken. We vinden het belangrijk dat de begraafplaatsen er netjes en verzorgd uitzien. Ook de begeleiding van de verschillende uitvaarten vraagt nauwkeurigheid, fouten kunnen we ons niet veroorloven. Je moet bereid zijn om alle voorkomende werkzaamheden op te pakken.

Representatief | We zijn op zoek naar een stabiele persoon die representatief is en stevig in de schoenen staat. Een rustige persoonlijkheid die niet snel uit het veld geslagen is en goed met emoties van anderen om kan gaan.

Klantgerichtheid | Voor deze functie is het van belang dat je een klantgerichte en  dienstverlenende instelling hebt. Je krijgt te maken met verschillende wensen en verwachtingen van mensen en wordt geacht daar zo goed als mogelijk op in te spelen.

Communicatief vaardig | Het afscheid nemen van dierbaren is een zeer gevoelig en emotioneel proces. Het is van groot belang dat je als medewerker begraafplaatsen de juiste toon weet te raken. Dat vraagt het nodige van je inlevingsvermogen en je communicatieve vaardigheden.

 

Wij bieden

De functie is ingeschaald in het HR-21 functieprofiel Medewerker technische uitvoering II, salarisschaal 6. Aan deze functie is een salaris verbonden van maximaal € 2.904,-- bruto per maand volgens de CAO Gemeenten bij een volledige dienstverband van 36 uren per week.

Dit salaris wordt per maand verhoogt met € 495,-- bruto aan Individueel Keuze Budget (IKB ) en bedraagt 17,05% van vorengenoemd bruto maandsalaris.

Het IKB is opgebouwd uit; vakantiegeld + eindejaarsuitkering +  werkgeversbijdrage levensloop en 14,4 verlofuren.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Pieter Kranenburg, teamleider team Begraven, telefoonnummer 06-22446171.

 

Reageren

Ben je geïnteresseerd, reageer dan uiterlijk 7 november 2021 via de onderstaande button “Solliciteren”.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

                                                                                                   

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.                                          

Solliciteer