Landschapsontwerper

Structureel | 1,0 fte

Ben jij een landschapsontwerper en wil je een bijdrage leveren aan de inrichting van de openbare ruimte van de gemeente Groningen? Projecten met een soms stevige ruimtelijke en maatschappelijke uitdaging op het gebied van klimaat, cultuurhistorie, leefkwaliteit, woningbouw en bereikbaarheid.

 

De gemeente Groningen groeit! De gemeente is de 6de stad van Nederland met 230.000 inwoners en groeit snel richting de 250.000 inwoners. De gemeente is dé onbetwiste banenmotor van de economie in Noord-Nederland, met grote werkgevers als het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Steeds meer mensen gaan én willen er werken, wonen en studeren.

Als landschapsontwerper werk je aan verschillende soorten opdrachten. Je krijgt bij ons de ruimte om je bezig te houden met herinrichtingsopgaven voor de openbare ruimte maar ook complexe projecten waarbij energietransitie, ecologie en duurzaamheid sleutelbegrippen zijn. Je bent goed in het maken van ruimtelijke analyses en het verwerken van ideeën en wensen van omwonenden. Je kan ontwerpopgaven in context plaatsen binnen een bepaald budget en werkt samen in project-  en gebiedsteams met (gebied)stedenbouwers, verkeerskundigen en erfgoed. Je bent medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling en inrichting van de openbare ruimte.

Jij

 • vertaalt, de algemene beleidsdoelstellingen in uitvoerbare plannen d.m.v. ontwerpend onderzoek en landschapskundig ontwerp;
 • neemt deel aan (stedenbouwkundige) projecten en bent daarbij verantwoordelijk voor het ontwerpen  van structuur-, stedenbouwkundige, landschaps- en inrichtingsplannen, alsmede bestemmingsplannen met als basis bodem en landschap;
 • houdt bij het ontwerpen rekening met de onderhouds- en beheeraspecten van de openbare ruimte;
 • verzorgt de voorlichting over en presentatie van plannen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie;
 • hebt regelmatig overleg met collega’s van andere vakdisciplines binnen en buiten de afdeling, ontwerpbureaus, belangengroeperingen, bewonersorganisaties en vertegenwoordigers van partijen uit de marktsector.

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van het Team Ruimtelijk Ontwerp met 35 enthousiaste collega’s die bestaat uit stedenbouwkundige, stedenbouwkundige ontwerpers, landschapsarchitecten en ontwerpers en verkeerskundigen. Het team maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling.

 

Wij vragen

 • een afgeronde opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau in de richting van Tuin- en Landschapsinrichting van bijvoorbeeld de hogeschool Van Hall Larenstein;
 • enkele jaren relevante werkervaring in een (soort)gelijke functie en de potentie om je verder te willen  ontwikkelen;
 • een ondernemende houding met een netwerk binnen het vakgebied;
 • aantoonbare werkaanvaring met de nadruk op duurzaamheid in de diverse ontwerpen en projecten;
 • ervaring met een politieke (gemeentelijke)organisatie.
 • je hebt kennis van en ervaring met (3D) digitale teken- en opmaakprogramma’s waaronder Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Microstation en Sketchup.

 

Gevraagde Competenties en vaardigheden

 • je bent creatief en hebt een out-of-the-box mentaliteit;
 • je denkt integraal en houdt in je ontwerp rekening met alle verschillende aspecten;
 • je bent zowel onderzoekend als oplossingsgericht;
 • je bent kwaliteitsgericht en hebt oog voor de kernwaarden van de organisatie;
 • je bent proactief, communicatief, niet afhankelijk van je omgeving en durft risico’s te nemen;
 • je bent een teamspeler die zich goed weet te verplaatsen in een ander en zich verantwoordelijk voelt voor het geheel.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.494,-- per maand volgens CAO gemeenten bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 10, HR 21 normfunctie medewerker ontwerp & voorbereiding III, salarisnorm 1 oktober 2020)

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Marcel Klaveringa, teamleider RO&B, telefoonnummer 14050

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 26 november 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer