Ervaren Grond- en Vastgoedontwikkelaar Gemeente Groningen

Structureel | 1,00 fte

Wil jij als Ervaren Grond- en Vastgoedontwikkelaar meebouwen aan de mooiste projecten van Noord Nederland?

Stel je eens voor: je wordt gevraagd om samen met het projectteam een ontwikkelstrategie en realisatieovereenkomst op te stellen voor de transformatie van een stedelijke industriële omgeving als de Stadshavens naar een woonwijk met veel groen en ruimte voor recreatie, wonen en werken. Of je bent bijvoorbeeld betrokken bij de bouw van een nieuw stationsgebied met een nieuwe voor- en achterkant. Dat is toch uniek!

Bij Stadsontwikkeling kan zo’n soort project maar zo eens jouw project worden. Je bouwt mee aan de Stad en maakt de Stad mooier en duurzamer. Je investeert in de verblijfs- en leefkwaliteit en je zorgt ervoor dat mensen, inwoners, bezoekers en bedrijven het fijn hebben in Groningen.

 

Dat er veel nieuwe projecten aankomen is zeker, want de Gemeente Groningen groeit hard. De komende jaren is er vraag naar 20.000 woningen, gaan de ringwegen en het stationsgebied op de schop voor betere bereikbaarheid, wordt er fors geïnvesteerd in de energietransitie, de klimaatopgave, een betere binnenstad, leefbare dorpen en wijken en niet te vergeten de versterkingsopgave. In alles wat we doen, staat leefkwaliteit voorop.

Samen met onze kennispartners, grote werkgevers en ondernemers maken we onze gemeente groen, gezond en gelukkig en werken we aan de integrale ruimtelijke economische opgave voor de zesde stad van Nederland.

 

Ter versterking van ons team zijn wij bij de Gemeente Groningen op zoek naar een Ervaren Grond- en Vastgoedontwikkelaar. Een expert op zijn of haar gebied die het hele speelveld kan overzien, iemand die vanaf de eerste prille ideeën tot aan de oplevering van een gebiedsontwikkeling in contact staat met marktpartijen en de interne projectgroep. Zowel verwerving als verkoop en ontwikkeling van grond en vastgoed is voor jou een vertrouwde maar blijvend uitdagende klus.  

Hoe ziet jouw dag eruit?

“Denk je onderweg naar het werk nog te weten hoe je dag eruit gaat zien; de praktijk is in ons dynamisch vakgebied vaak anders. Na enige voorbereiding vandaag in overleg met een projectontwikkelaar en zijn architect. De druk op de woningmarkt is groot en voortgang is gewenst. Ondertussen vult de mailbox zich met vragen die je niet had zien aankomen en waarvan sommige direct om een reactie vragen. Die pak je na het overleg dus eerst maar even op. De volgende afspraak is een projectgroepvergadering. Daar is bouwen direct nog niet aan de orde, maar de planvorming vraagt wel om inbreng vanuit vastgoedontwikkeling. Er moeten namelijk nog enkele laatste percelen en panden worden aangekocht, en ook de interne discussies over het te realiseren programma, het stedenbouwkundigplan en de daarop volgende ontwikkelstrategie zijn nog volop gaande.

Na de lunch met een aantal collega’s, eerst maar een paar telefoontjes plegen om bij een paar langer lopende dossiers de gang er in te houden. Vervolgens wacht een intern overleg over de inzet van alternatieve instrumenten om tot betaalbare nieuwbouwwoningen te komen. Een complex en maatschappelijk vraagstuk, dat in een politiek gestuurde werkomgeving volop de aandacht heeft. Die mix van zakelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn kenmerkend voor het veelzijdige werk van een vastgoedontwikkelaar bij een gemeente.”

 

Henk Slagter – Senior Vastgoedontwikkelaar

 

Jij

 • kent de markt en de markt kent jou!;
 • onderzoekt en adviseert in de voorfase van het planproces t.a.v. aan- en verkoopbaarheid van vastgoed en grondeigendommen in relatie tot de economische uitvoerbaarheid van een (ontwikkel)project;
 • vervult een adviesrol met betrekking tot strategische grondaankopen en de waarderingen van gronden en opstallen;
 • onderhandelt met particulieren, bedrijven, agrariërs, marktpartijen en overheidsinstellingen over de aan- en verkoop van grond en opstallen, schadeloostellingen en bedrijfsverplaatsingen;
 • vervult een pro-actieve rol in zowel het agenderen van beleidsvraagstukken als het participeren in beleidsontwikkeling op jouw vakgebied;
 • fungeert als vraagbaak op het terrein van vastgoedaankopen en verkopen voor projectmanagers, projecten, makelaars, planeconomen en andere belanghebbenden;
 • voert indien gecertificieerd zelfstandig waardebepalingen van onroerende zaken uit en voert in geval van uitbesteding daar de regie op;
 • schrijft voorstellen aan het college inzake voornoemde taken;
 • neemt deel aan interne en externe overlegvormen;
 • onderhoudt, en maakt gebruik van een netwerk in de vastgoedwereld.

  

Competenties

Samenwerken | Het is belangrijk dat je als grondhouding samenwerking hebt. Je maakt makkelijk contact en hebt een constructieve houding waarbij je naar creatieve oplossingen zoekt. Je voelt je prettig bij het continu in verbinding staan met jouw opdrachtgevers en de overige project- en teamleden.

Analytisch | Je bent in staat om een probleem, situatie of proces te ontleden en de herkomst en samenhang van de verschillende componenten te begrijpen.

Organisatie en bestuurlijk sensitief | Het functioneren in een politiek gestuurde omgeving vraagt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen binnen en buiten de organisatie. Daarnaast brengt de breedte van de organisatie met zich mee dat belangen en behoeftes soms door elkaar kunnen lopen.

Resultaatgericht | Jij blijft je ondanks problemen, tegenslag, tegenwerking of afleiding richten op het bereiken van het doel en het beoogde resultaat.

Pro-actief | Jij bent de deskundige op jouw gebied en daar waar jij kwaliteit kan toevoegen zet je daar ook zelf de eerste stap in. Je wacht niet af en draagt daardoor pro-actief bij aan de professionalisering van de stadsontwikkeling.

 

Wat wij jou te bieden hebben is

 • afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 5872,- bruto per maand CAO gemeenten bij een fulltime dienstverband (functionele schaal 12);

 • een individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling. Bij maandelijks uitbetaling is je maximale maandbedrag € 6403,- bruto (exclusief vakantiegeld);

 • een werkweek van 36 uur per week, met keuze om wel of geen ADV op te bouwen en de mogelijkheid om je eigen werktijden te kunnen indelen; als je 40 uur werkt, bouw je 16 uur ADV op per maand;

 • afhankelijk van ervaring en referenties bieden wij een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met de intentie deze voor onbepaalde tijd te verlengen of direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;

 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;

 • een telefoon, een iPad en een laptop;

 • een goede werksfeer in een team met fijne collega’s die dagelijks letterlijk en figuurlijk met bevlogenheid werken aan de leefomgeving van morgen;

 • een functie waar jij binnen de directie Stadsontwikkeling het verschil kunt maken en veel vrijheid hebt om je werk te doen!

 

Wij vragen

 • HBO of WO werk- en denkniveau:

 • Bij Stadsontwikkeling werken specialisten met diverse opleidingsachtergronden zoals planologie, technische planologie, sociale geografie, vastgoed en rechten.

 • Het gaat ons er echter vooral om wat jij meebrengt als mens en jouw gretigheid om te ontwikkelen;

 • minimaal 5-10 jaar ervaring binnen de grond- en vastgoedontwikkeling;

 • een teamspeler met omgevingssensitiviteit en politieke feeling. Het goed kunnen inschatten van de politieke, financiële en maatschappelijke impact en daarop sturen;

 • een open houding en gevoel voor ruimtelijke ordening en ruimtelijke procedures.

 

Plek in de organisatie

Stadsontwikkeling bestaat uit de nauw met elkaar samenwerkende directies ‘Ruimtelijk Beleid en Ontwerp’ en ‘Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering’. 8 teamleiders, 3 managers (VTH, Grondbedrijf en Stadsingenieurs), 7 programmaleiders en hun 2 directeuren werken aan de realisatie van de doelstellingen van Stadsontwikkeling. Jij maakt - samen met de andere vastgoedontwikkelaars - deel uit van het team Grond- en Vastgoedontwikkeling.

 

Informatie

Zijn er nog dingen onduidelijk of wil je meer informatie over de structurele functie van Ervaren Grond- en Vastgoedontwikkelaar

bij de Gemeente Groningen, dan kun je contact opnemen met Robert van der Haar, teamleider Stadsontwikkeling RO&U (team Grond- en Vastgoedontwikkeling) via telefoonnummer 06 -55420263.

 

Reageren

Bij interesse kun je reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Dit kan tot en met 14 november 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); deelnemers van de kansenpool diversiteit, medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer