Consulenten Kansen in Kaart

Tijdelijk voor een jaar, met kans op verlenging, 32-36 uur per week

 

Ben jij een “natuurtalent” in menselijke communicatie? En hecht jij veel waarde aan een open en stimulerende houding met mensen in gesprek te gaan over hun ambities en ideeën richting Werk of Activering?

De gemeente Groningen biedt vanuit de Participatiewet mogelijkheden om deze groep werkzoekenden verder te helpen, op weg naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst in de vorm van werk, school of andere vormen van arbeidsparticipatie. Vind je het boeiend om met inwoners te werken die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben? Het  oriënteren, bemiddelen, plaatsen & coachen om werken mogelijk te maken en te behouden. Heb je een intrinsieke motivatie om iets te betekenen, in de zin van het vergroten van hun kansen en mogelijkheden? Reageer dan!

Jij

  • bent geïnteresseerd in “ieder mens”;
  • kunt vanuit een natuurlijke, open en waarderende houding contact leggen met mensen over wat hen beweegt en wat ze willen en wensen;
  • stimuleert mensen om hun wensen zelf waar te maken en kan ze daarbij “wegwijs” maken;
  • draagt graag jouw steentje bij aan de ambitie van het gemeente bestuur gericht op een vitale en bruisende stad Groningen, waarin iedereen naar vermogen kan meedoen;
  • werkt zelfstandig in verbinding met collega’s.

 

Plek in de organisatie

Directie Werk en Participatie is belast met de uitvoering van (een deel van) de Participatie- en SW-wet. Deze functie valt onder de Participatie afdeling die bestaat uit verschillende teams die gericht zijn op het activeren naar (regulier) werk en (maatschappelijk) participeren van burgers. De KIK consulent ondersteunt bijstandsgerechtigden én inwoners met behoefte en vragen rondom participatie, in dat proces.


In deze functie is het doel om in contact te komen en te blijven met alle inwoners die een (langdurig) beroep doen op bijstand. Jij zal een deel van jouw werkweek op pad zijn om mensen zoveel mogelijk in hun leefomgeving te spreken en indien wenselijk bij te staan in hun (maatschappelijke) ontwikkeling. Ook zul je af en toe dagen telefonisch bezig zijn om met hen in contact te komen of de contacten te onderhouden. De werkplanning houd je zelfstandig bij.  Je levert  een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het gebiedsgericht werken van directie Werk & Participatie.

 

Wij vragen

  • afgeronde HBO-opleiding in een mensgerichte studie;
  • affiniteit én ervaring in het werken met bijstandsgerechtigden of vergelijkbaar;
  • kennis van de sociale kaart van Groningen;
  • ervaring in het opstellen van voortgangsrapportages;
  • vlot eigen maken van werken met ons volgsysteem.

 

Competenties

Flexibel gedrag | Het veranderen van gedragsstijl en/of invalshoek om een gesteld doel te bereiken. Jij stemt houding en taal soepel en flexibel af op jouw gesprekspartner. Jij kan goed luisteren en vanuit een open houding waarderend reflecteren.

Empathie | Jij toont op natuurlijke wijze aandacht met belangstelling voor de ander. Jij herkent de gevoelens en behoeften van die ander, en weet daarover in gesprek te komen.

Initiatief | Kansen creëren of problemen signaleren en ernaar handelen zonder af te wachten. Jij houdt van pionieren.

Samenwerken | Op effectieve wijze (mee)werken aan een gezamenlijk resultaat, ook wanneer het niet direct een persoonlijk belang dient. Jij zoekt actief de samenwerking met anderen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.

Omgevingsbewustzijn | Op de hoogte zijn van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends en deze kennis benutten ten behoeve van de eigen organisatie.

 

Wij bieden

Een prettige en sociale werkomgeving waar we elke dag bezig zijn om andere mensen te helpen aan werk of ontwikkelen richting werk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.756, -- en maximaal € 4.048, -- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 9, volgens CAO Gemeenten norm 01-10-2020, HR21-normfunctie medewerker beleidsuitvoering II). Daarnaast bieden we een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% dat b.v. maandelijks uitbetaald kan worden. Verder bieden we een 32-36-urige werkweek (op fulltime-basis) met de keuze voor ADV.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 15 oktober 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Dineke Bazuin, Afdelingshoofd Participatie (MeeDoen en KIK) , tel.nr. 06 21680881 of per mail secretariaat.meedoen@groningen.nl ; Dineke.Bazuin@groningen.nl

Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer