Teamleider Stadsontwikkeling (Ruimtelijk Beleid & Ontwikkeling)

Structureel | 0,8 - 1 fte

Met daadkracht, lef en een sterk organisatorisch vermogen geef jij leiding aan een team professionals in de ruimtelijke beleidsadvisering. Jij zorgt voor een soepele inzet en samenwerking om te komen tot de beste prestaties voor onze beleidsopgaven.

‘Nuchter, ambitieus, dynamisch en altijd in beweging …. ‘

 

Als gemeente Groningen groeien we hard. De komende jaren is er vraag naar 20.000 woningen, ringwegen zijn en gaan op de schop, het stationsgebied wordt aangepakt voor betere bereikbaarheid. Daarnaast investeren we fors in de energietransitie, de klimaatopgave, een betere binnenstad, leefbare dorpen en wijken en de versterkingsopgave. We stomen ons klaar voor de invoering van de Omgevingswet. In alles wat we doen, staat leefkwaliteit voorop.

Bij Stadsontwikkeling werken we aan de integrale ruimtelijke economische opgave voor de zesde stad van Nederland. Met passie en trots! Samen met onze kennispartners, grote werkgevers en ondernemers maken we onze gemeente groener, gezonder en gelukkiger.

Als teamleider ben je faciliterend, coachend en zie je de hectische dagelijkse praktijk als een uitdaging. Jij hebt grip op de personele puzzel, kijkt vooruit en denkt in mogelijkheden. Met focus en oog voor prioriteiten.

 

Jij

 • zorgt voor een goede match tussen de capaciteitsvraag en de kwaliteiten van medewerkers;
 • draagt in jouw team bij aan de doorontwikkeling van vakkennis en adviesvaardigheden binnen de politieke context;
 • levert een bijdrage aan de organisatiewikkeling van Stadsontwikkeling en bent daarbij een inspirerende sparringpartner;
 • bent gedreven, met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

  

Plek in de organisatie

Binnen Stadsontwikkeling werken twee directies (Ruimtelijk Beleid en Ontwerp en Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering) samen aan de realisatie van de doelstellingen verwoord in de Omgevingsvisie Next City. Als teamleider ben je de leidinggevende van één van de drie teams binnen de directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp. Het team bestaat uit ongeveer 30 -35 collega’s. Je werkt nauw samen met de Programmamanager(s).

 

Wij vragen

 • aantoonbare HBO of Academisch werk- en denkniveau;
 • minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring;
 • een teamspeler met omgevingssensitiviteit en politieke feeling. Het goed kunnen inschatten van de politieke, financiële en maatschappelijke impact en daarop sturen;
 • een open houding en gevoel voor ruimtelijke ordening.

 

Competenties

Samenwerken | Je streeft een hoge kwaliteit van dienstverlening na, bent proactief en draagt persoonlijk leiderschap uit om de gezamenlijke beleidsdoelen en politieke keuzes haalbaar en gerealiseerd te krijgen vanuit het oogpunt dat alle schakels samen de kracht van de ketting maken.

Daadkracht/doorzettingsvermogen | In een veranderende omgeving ga je voortvarend en slagvaardig te werk en pakt door, zodat de veranderingen die we voor ogen hebben daadwerkelijk worden gerealiseerd.  

Situationeel leidinggeven | Op jouw eigen, natuurlijke manier straal je senioriteit, vertrouwen en rust uit naar je team en stem je jouw stijl van leidinggeven (sturen/coachen/begeleiden) af op de situatie en de persoon.

Flexibiliteit/creativiteit | Je komt met nieuwe ideeën en slimme oplossingen en staat open voor die van anderen, waarbij je het beoogde resultaat in het vizier houdt. Je schakelt gemakkelijk in een veranderende werkomgeving, qua werkwijzen en gedragingen van anderen.

 

Wij bieden

 • afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 5.872,- bruto per maand cao-gemeenten bij een fulltime dienstverband (functionele schaal 12, HR-21 normfunctie Tactisch leidinggevende II).
 • een individueel Keuze Budget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur per week, met keuze om wel of geen ADV op te bouwen en de mogelijkheid om je eigen werktijden te kunnen indelen;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, een iPad en een laptop;
 • een goede werksfeer in een team met fijne collega’s die dagelijks letterlijk en figuurlijk met bevlogenheid werken aan de leefomgeving van morgen;
 • een functie waar jij als Teamleider Stadsontwikkeling het verschil kunt maken en veel vrijheid hebt om je werk te doen!

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alfred Kazemier, directeur Stadsontwikkeling Ruimtelijk Beleid en Ontwerp, telefoon 06-20135222.

 

Check ons filmpje Werken bij Stadsontwikkeling op onze LinkedIn pagina:

https://www.linkedin.com/company/gemeente-groningen/life/8f8c84b9-a7e1-4e11-b8d6-3b4d1e99e765/

 

Reageren

Ben je geïnteresseerd, reageer dan uiterlijk 17 oktober 2021 via de button “Solliciteren” onderaan de vacature. De gesprekken staan gepland op woensdag 27 oktober 2021.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); uitzendkrachten werkzaam bij de gemeente Groningen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer