BOA's Openbare Ruimte met taakaccent jeugd

Tijdelijk tot en met november 2023 | 2 fte

Ben jij de beoogde buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) met taakaccent jeugd, die wil werken aan een leefbare, veilige en levendige gemeente? Houd jij het hoofd koel tijdens stressvolle situaties? En zoek jij van nature de verbinding en samenwerking op? Heb jij aantoonbare kennis en affiniteit met jeugd? Dan ben jij onze nieuwe handhaver met taakaccent jeugd.

De gemeente Groningen groeit en ontwikkelt zich. De directie Stadstoezicht en veiligheid draagt bij aan een leefbare, veilige en levendige leefomgeving voor iedereen. Stadstoezicht opereert als een netwerkorganisatie: een flexibele organisatie, die bestaat uit drie afdelingen en een klein ondersteunend stafbureau. We spelen proactief in op veranderingen in de omgeving of op vragen van inwoners en ondernemers. Het werkveld is de openbare ruimte en deze kent een grote dynamiek.

De directie Stadstoezicht en veiligheid bestaat uit vier afdelingen; de afdeling Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR), de afdeling Markt en Haven, Openbare Orde en Veiligheid en de afdeling Evenementenmanagement.

De afdeling THOR is in ontwikkeling en houdt zich onder andere bezig met het leefbaar en veilig houden van de openbare ruimte. Cameratoezicht, inbraakpreventie, toezicht en handhaving op het gebied van Horeca & Prostitutie en parkeerhandhaving zijn naast toezicht en handhaving in de openbare ruimte de werkzaamheden waar de medewerkers van Stadstoezicht zich dagelijks mee bezig houden.

 

Onze medewerkers werken nauw samen met interne samenwerkingspartners, zoals Stadsbeheer, Stadsontwikkeling en externe partners zoals de politie, CJIB, scholen, ondernemers, woningbouwcorporaties, het jongerenwerk en de WIJ-teams.

 

Jij

Bent een enthousiaste buitengewoon opsporingsambtenaar die affiniteit heeft met het taakveld jeugd. Op basis van vastgestelde regels toezicht houdt op het gebruik van de openbare ruimte. Zo nodig handhaaf je op basis van de APVG en overige relevante wetgeving. Je maakt gebruik van strafrechtelijke en bestuursrechtelijk handhavingsinstrumenten, zowel preventief als repressief. Het taakaccent in de functie ligt op de jeugd. Dit betekent dat jij binnen het team hiervoor het eerste aanspreekpunt bent. Vanuit deze rol adviseer jij collega’s en heb je intensieve contacten met sociale teams, jongerenwerk en politie. Je voert in wisselende samenstelling surveillance uit. Door jouw overtuigingskracht ben jij in staat om burgers en jeugd(groepen) aan te spreken. Je weet goed situaties in te schatten en gaat daarbij confrontaties niet uit de weg. Werken als handhaver betekent dat je werkt in onregelmatige dienst, dus zowel in de avonduren, de weekenden en evt. ’s nachts.

 

We vinden het belangrijk dat je goed opgeleid en getraind blijft. Wij bieden faciliteiten aan om het taakaccent jeugd boa te ontwikkelen en gaan je daartoe opleiden. Beroepsvaardigheden, zoals bemiddelen en omgaan met agressie zijn belangrijk in deze functie.

 

Plek in de organisatie

Je komt te werken bij de directie Stadstoezicht, bij de afdeling THOR. De afdeling bestaat uit de teams Openbare Ruimte, Specialistische taken en Parkeerhandhaving. Het team Handhaving Openbare Ruimte (circa 40 personen) wordt geleid door een teamleider en coördinatoren. BOA met taakaccent jeugd valt tevens binnen dit team. Jaarlijks wordt er een Uitvoeringsprogramma Handhaving Stadstoezicht gemaakt, dat de basis vormt voor de uit te voeren werkzaamheden.

 

Wij vragen

  • minimaal MBO -3/4 werk- en denkniveau, een diploma op dit niveau is vereist;
  • kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving;
  • BOA-diploma;
  • affiniteit met jeugdproblematiek;
  • kennis van de APVG en overige relevante wet- en regelgeving;
  • aantoonbare ervaring op het gebied van toezicht en handhaving in openbare ruimte;
  • een goede mentale en fysieke conditie;
  • rijbewijs B;
  • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • communicatief en sociaal vaardig.

 

Competenties

Communicatief en sensitief | Je kunt makkelijk schakelen in communicatiestijlen en je weet je goed uit te drukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je voelt mensen goed aan. Je kunt goed met jeugd omgaan. Je benadert burgers op een klantvriendelijke manier en bent in staat om situationeel te bekijken wat passend is qua handhaving en sanctionering.

Teamspeler | Je bent in staat goed samen te werken met collega’s om samengestelde doelen te behalen.

Daadkracht | Je durft beslissingen te nemen, houdt rekening met de gevolgen hiervan en koppelt de resultaten terug naar collega’s, coördinator dan wel teamleider. Je kunt omgaan met een hoge werkdruk. In stressvolle situaties weet jij het hoofd koel te houden.

Netwerker | Je bent een netwerker en weet relaties op te bouwen en uit te breiden. Je houdt contact met diverse instanties. Ook onderhoud je contacten met diverse (jeugd)groepen en weet wat er speelt in deze groepen. Ook onderhoud jij contacten met samenwerkingspartners als WIJ-teams, politie, wijkagenten, jeugdreclassering, etc.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3176,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband functioneel schaal 7, HR-21 -normfunctie: medewerker Handhaving III, roepnaam buitengewoon opsporingsambtenaar / taakspecialist

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Richard Zwarts, Coördinator Openbare Ruimte telefoonnummer 050-367 63 91.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 22 september 2021. De sollicitatiegesprekken vinden eind september begin oktober plaats.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers < 30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.                                          

Solliciteer