Coördinator Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte

Structureel | 1 fte

Houd jij er van om de touwtjes stevig in handen te nemen en wil jij bijdragen aan een leefbare en veilige gemeente? Dan is deze vacature iets voor jou!

De gemeente Groningen groeit en ontwikkelt zich. De directie Stadstoezicht draagt bij aan een leefbare, veilige en levendige leefomgeving voor iedereen. Stadstoezicht opereert als een netwerkorganisatie: een flexibele organisatie, die bestaat uit drie afdelingen en een klein ondersteunend stafbureau. We spelen proactief in op veranderingen in de omgeving of op vragen van inwoners en ondernemers. Het werkveld is de openbare ruimte en deze kent een grote dynamiek.

De directie Stadstoezicht bestaat uit drie afdelingen; de afdeling Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR), de afdeling Markt en Haven en de afdeling Evenementenmanagement. De afdeling THOR is in ontwikkeling en houdt zich onder andere bezig met het leefbaar en veilig houden van de openbare ruimte. Cameratoezicht, inbraakpreventie, toezicht en handhaving op het gebied van Horeca & Prostitutie en parkeerhandhaving zijn naast toezicht en handhaving in de openbare ruimte de werkzaamheden waar de medewerkers van Stadstoezicht zich dagelijks mee bezig houden.

Onze medewerkers werken nauw samen met interne samenwerkingspartners, zoals Stadsbeheer, Stadsontwikkeling en externe partners zoals de politie, CJIB, scholen, ondernemers, woningbouwcorporaties, het jongerenwerk en de WIJ-teams.


Jij

 • bent een stevige coördinator die samen met de andere coördinator, de dagelijkse werkzaamheden van de BOA’s coördineert en verdeelt;
 • coördineert het toezicht op de evenementen en draagt zorg voor het maken van toezichtsplannen voor evenementen;
 • zorgt ervoor dat de taken op een kwalitatief hoogwaardige manier worden uitgevoerd;
 • coacht medewerkers op grond van jouw expertise;
 • bent de linking-pin tussen de teamleider en de medewerkers;
 • bent voor de BOA’s vraagbaak voor de dagelijkse zaken en werkt minimaal één keer in de week mee met de BOA op straat;
 • bent nadrukkelijk betrokken bij het primaire proces: ondersteunt bij de dagplanningen, handelt klachten af en staat burgers te woord.

 

Plek in de organisatie

Je komt te werken bij directie Stadstoezicht, afdeling THOR. Deze afdeling bestaat uit de teams Openbare Ruimte, Specialistische taken en Parkeerhandhaving. Bij de afdeling werken ongeveer 75 medewerkers. Jaarlijks wordt er een Uitvoeringsprogramma Handhaving Stadstoezicht gemaakt, dat de basis vormt voor de uit te voeren werkzaamheden.

 

Wij vragen

 • MBO werk- en denkniveau;
 • minimaal 3 jaar relevante leidinggevende en/of coördinerende ervaring;
 • kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving;
 • een BOA-diploma of de bereidheid deze op korte termijn te behalen;
 • relevante kennis van wet- en regelgeving (Algemene plaatselijke verordening, afvalstoffenverordening) en bereidheid tot het volgen van werkinhoudelijke gerichte opleidingen;
 • ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen;
 • bereidheid te werken in onregelmatige dienst (avonden en weekenden) en deelname aan piketdiensten.

  

Competenties

Communicatief en sensitief | Je kunt makkelijk schakelen in communicatiestijlen en je weet je goed uit te drukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je durft beslissingen te nemen en zorgt voor draagvlak bij de medewerkers. Je voelt mensen goed aan.

Leiderschap | Voor deze functie is het belangrijk dat je natuurlijk overwicht hebt. Je begeleidt medewerkers vanuit een coachende rol en spreek hen aan wanneer dat nodig is. Je stimuleert de medewerkers om het beste uit hen zelf te halen. Om dat te bereiken ben je duidelijk over de inhoud en zegt waar het op staat, zonder de relationele werkverhouding uit het oog te verliezen.

Teamspeler | Als Coördinator ben je onderdeel van het team en heb je daarnaast een belangrijk aandeel in het ontwikkelen van het team. Je bent zichtbaar en aanspreekbaar voor de medewerkers en staat open voor feedback.

Daadkracht | Je durft beslissingen te nemen, houdt rekening met de gevolgen hiervan en koppelt de resultaten terug naar de medewerkers en teamleider.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring kan inschaling plaatsvinden tot een maximumbedrag van € 4.048,-- bruto per maand volgens CAO Gemeenten bij een fulltime dienstverband. De functie is ingedeeld in de HR21 normfunctie medewerker Handhaving II met Coördinatiemodule (schaal 9). 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Jannie Meijer, Contactpersoon Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte, via telefoonnummer 050-3671175.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 15 augustus 2021. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 augustus 2021 en/of 20 augustus 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben. 

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 Cao gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees en uitzendkrachten (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

                                                                                                          

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.      

Solliciteer