Coördinerend aanjager

Tijdelijk voor 2 jaar | 16-24 uur per week 

 

Je hebt een interessante functie; je wilt een extra uitdaging, maar je vindt je eigen functie nog te leuk om los te laten. Je pakt vaak op een natuurlijke manier de leiding om processen en de uitkomst daarvan verder te brengen en weet het beste uit mensen te halen. Hoe en waar zou je dit talent optimaal kunnen inzetten? En dan valt je oog op deze vacature!

Houd je van een innovatieve werkomgeving en van structuur aanbrengen? Ben je in staat zowel te verbinden als te overtuigen? Kun je als natuurlijke gesprekspartner binnen een bestuurlijke en complexe werkomgeving overzicht houden? Dan hebben we jou nodig.

‘Samen werken aan een duurzamer Nederland’

Op 28 juni 2019 publiceerde het kabinet het Klimaatakkoord: de Nederlandse uitwerking van de internationale klimaatafspraken van Parijs (2015). We gaan met elkaar de CO2-uitstoot sterk verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. Eén van de afspraken is dat 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel? Zijn de plekken maatschappelijk gezien acceptabel en financieel haalbaar? In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes.

 

Onze uitdaging en jouw bijdrage

Met elkaar werken we toekomstgericht aan een duurzamer Nederland: het samen bereiken en toewerken naar concrete resultaten ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring. Het gaat om grote transitie, een uitdaging in een spannende context. Het is jouw taak om het in gang gezette traject rondom de RES verder op te pakken, en dit samen met de deelnemende gemeenten en waterschappen in de regio, de provincie en relevante stakeholders verder vorm te geven en te zorgen voor een inspirerend, breed en bestuurlijk gedragen proces en overeenkomstige uitkomst.

 

Jij 

  • bent een realistische en optimistische visionair. Iemand die gelooft in de huidige beweging bij de RES, maar ook oog heeft voor waar het klemt en schuurt;
  • hebt impact op de betrokkenen. Er wordt veel van je gevraagd: samenwerken over de grenzen van je organisatie/vakmanschap heen, jezelf overbodig kunnen maken. Dat vraagt van jou als spil in dit proces een respectvolle, empathische en volledig eerlijk en transparante manier van werken en communiceren met alle betrokkenen;
  • werkt vanuit het hart met een koel/zakelijk hoofd. Je bent procesmatig sterk onderlegd en stimuleert, inspireert en stuurt het proces tot een optimale inbreng en opbrengst;
  • bent in staat te confronteren als iemand zich niet aan de afspraken houdt;
  • bent het scharnierpunt ofwel de schakel naar bestuurders en treedt op als rechterhand van de voorzitter;
  • bent voorzitter van het Programmabureau en het Ambtelijke Afstemmingsoverleg (AAO);
  • bewaakt de integraliteit en de voortgang volgens en in overeenstemming met de bestuurlijke opdrachten.

 

Deze opdracht zou ook door twee personen uitgevoerd kunnen worden, dan wordt er een scheiding gemaakt tussen het ambtelijke en het bestuurlijke gedeelte.

 

Wij vragen 

  • WO werk- en denkniveau;
  • werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving met aantoonbare ervaring in het creëren van draagvlak, ook bij belangentegenstellingen.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring een indicatief salaris van maximaal € 6.365,- bruto per maand volgens CAO gemeenten bij een fulltime dienstverband (functionele schaal 12 of 13, normfunctie programmamanager II).

De bedoeling is dat je wordt uitgeleend door je huidige werkgever naar de RES organisatie. Dit gebeurt tegen vergoeding van loonkosten. Iemand die werkzaam is bij één van de deelnemende organisaties van de RES Regio Groningen geniet daarom de voorkeur.

 

Externe kandidaten, (ZZP, niet RES-Regio Groningen) kunnen ook hun interesse kenbaar maken. We bekijken de mogelijkheden van detachering of inhuur.  

 

Informatie

Zijn er nog dingen onduidelijk, of wil je meer informatie over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Sandra Bos, Programmamanager Energie en Duurzaamheid Gemeente Midden-Groningen via 06-5490 0032 of Erik van Spijker, Beleidsadviseur RO Gemeente Stadskanaal via 06-8685 9027. (Beide in juli vanwege vakantie minder goed bereikbaar en vanaf 2 augustus goed bereikbaar).

 

Meer informatie over RES vind je op onze website: https://www.regionale-energiestrategie.nl

 

Reageren

Je kunt reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot 17 augustus 2021. We kijken uit naar je reactie!

De gesprekken vinden op maandag 23 augustus na 12:00 uur plaats.

Solliciteer