Chef-Kok restaurant en catering m/v

Tijdelijk voor één á twee jaar | 1 fte

Ben jij een chef die graag de lijntjes uitzet? Een teamplayer die in gezamenlijkheid tot een excellent eindresultaat komt? Dan zijn wij misschien op zoek naar jou!

Voor de functie van chef-kok zijn we opzoek naar een stevige persoonlijkheid met innovatie kracht. Je bent een verbinder, zowel in je team als met de andere afdelingen. Je visie en creativiteit zijn aanstekelijk en inspirerend voor je collega’s.

Samen met je team ontwikkel je aantrekkelijke doelgroepgerichte catering concepten voor artiesten, klanten en de medewerkers. Met een hart voor hospitality en kwaliteit zet je je gepassioneerd in voor onze twee restaurants (fine dining en streetfood). Voor de bezoekers van concerten, voorstellingen en evenementen kom je met verrassende en aantrekkelijke menu’s. Daarbij ben je binnen het kader van duurzaamheid margegericht en omzet gedreven. Je krijgt veel ruimte om je eigen creatieve ideeën ten uitvoer te brengen en bent daarbij verantwoordelijkheid voor het eindresultaat.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Misschien wel het mooiste van deze functie en dit bedrijf is, dat echt geen dag hetzelfde is”. 

Je komt om 10:00 uur binnen, tegelijk met de leverancier van de vers waren. Samen met de  kok controleer je conform HACCP-normen de waren en vul je de lijsten in. Vervolgens begint de voorbereiding voor de lunch waar je samen met de leermeesters de leerlingen aanstuurt,  zodat alles stipt om 12.00 uur klaarstaat. Ondertussen verzorg je de bestellingen, controleer je of alles  aanwezig is en stuur je koks aan tot de mise en place voor de partijen en onze restaurants, uiteraard werk je zelf mee. Tussendoor controleer je het rooster, plan je de medewerkers op de partijen en werk je vooruit. Je hebt overleg met de teamleider over lopende zaken en pijlers als duurzaamheid en innovatie. Om 16.30 uur eet je gezamenlijk met je team, spreek je nog even de laatste zaken door bereid je je team voor op de avond. Nadat de werkzaamheden zijn verricht evalueer je met je team en sluit je de dag af met het invullen van je logboek.

Plek in de organisatie 

SPOT Groningen: 2 gebouwen, 5 podia, 2500 stoelen, 10 bars, 2 restaurants, 2 cafés, 600 voorstellingen en evenementen en gemiddeld 300.000 bezoekers per jaar. SPOT Groningen is de organisatie achter De Oosterpoort, hét muziekcentrum van Noord-Nederland en de Stadsschouwburg, het theater van Groningen, de tweede cultuurstad van Nederland. Zowel bezoekers van voorstellingen en concerten als zakelijke gasten komen bij ons voor een onvergetelijke ervaring. Je gaat werken in een dynamische, culturele organisatie op de afdeling Publiek en Zakelijk. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle horeca en hospitality activiteiten tijdens voorstellingen en evenementen in zowel De Oosterpoort als de Stadsschouwburg. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het verkopen van diensten aan de zakelijke markt. Wij focussen dagelijks op gast- en klantgerichtheid, veiligheid, kwaliteit en service en willen graag dat onze gast bij ons echt iets bijzonders beleeft: een warm welkom dat een belangrijke waarde toevoegt aan het theaterbezoek. Je werkt in de keuken met een team met een souschef en twee zelfstandig werkende koks.

 

Wij vragen

  • HBO werk- en denkniveau en een gerichte (mbo+) koksopleiding;
  • minimaal 3 jaar coördinerende en operationele werkervaring in de restaurant- én catering- keuken (bij voorkeur als chef-kok);
  • bereidheid om ‘s avonds, in weekenden, op feestdagen en af en toe bij nachtevenementen te werken.

 

Competenties

Creativiteit | Voor deze functie zijn we op zoek naar een creatieve persoonlijkheid. Iemand die ons en zijn/haar gasten weet te verrassen. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend de nodige ruimte voor eigen inbreng.

Zelfstandigheid | Als chef-kok ben je verantwoordelijk voor het resultaat dat op tafel terecht komt. Je stuurt je team aan om er voor te zorgen dat het eindproduct kwalitatief uitstekend is. Daarbij krijg je als eindverantwoordelijke een grote mate van zelfstandigheid.

Plannen en organiseren | Structuur en duidelijkheid zijn voorwaarden om in een hectische omgeving als een keuken goede resultaten te halen. Dat vraagt om iemand die goed kan plannen en organiseren. Ook vraagt het iemand die de collega’s in de keuken goed in hun kracht weet te zetten.

Stressbestendigheid | Iedereen die in de horeca werkt, weet dat er een mate van stress bij komt kijken. Op de piekmomenten moeten jij en je team er staan. Naast dat het van belang is dat je in die situatie je rust bewaart, is het belangrijk dat proactief en daadkrachtig kan blijven optreden. Daarbij weet je met je helicopterview meerdere processen tegelijk te managen.

 

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende functie in een innoverende organisatie. De functie is indicatief gewaardeerd in schaal 8 en zal nog definitief worden ingedeeld in HR21. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan vooralsnog inschaling plaatsvinden tot een maximum bedrag van € 3.591,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband volgens CAO Gemeenten (salarisnorm d.d 01-10-2020).

Naast je salaris krijg je 17,05% Individueel keuzebudget en een onregelmatigheidstoeslag.

 

Informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Pepijn Sonneveld (Plaatsvervangend Hoofd Publiek en Zakelijk) via telefoonnummer 050-3680204.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 11-08-2021. De sollicitatiegesprekken vinden plaats va 17-08-2021.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 Cao gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees en uitzendkrachten (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.    

Solliciteer