Projectmanager Vastgoedontwikkeling

Structureel | 0,8-1 fte

Gaat jouw hart sneller klopper van vastgoedontwikkeling? Ben je energiek, flexibel en een echte teamspeler? Heb je affiniteit met de realisatie van maatschappelijk vastgoed? Solliciteer en laat je zien!

De gemeente Groningen groeit hard. De komende jaren is er vraag naar 20.000 woningen en wordt er flink geïnvesteerd in bereikbaarheid, verbetering van de leefomgeving en -kwaliteit, energietransitie en klimaatadaptatie. De groeiende stad vraagt ook investeringen in maatschappelijk vastgoed. Dit is het domein van de directie Vastgoed van de gemeente Groningen.

Voor de komende jaren hebben we forse nieuwbouw en transformatie opgaven, met een accent in de onderwijshuisvesting. De nieuwbouw van een school is daarbij veelal onderdeel van een bredere multifunctionele voorziening, met toegevoegde waarde op wijk- of stadsdeelniveau.

Jij krijgt energie van het realiseren van vastgoedprojecten in een complexe omgeving. Overleg met gebruikers, omwonenden, partners en interne stakeholders wordt door jou niet gezien als ballast, maar als kans om de kwaliteit te verhogen.

Niet alleen de realisatiefase, maar juist ook planontwikkelingsfase spreekt je aan. Je zoekt niet naar kaders, maar organiseert ze. Je stuurt daarbij op afstemming tussen ruimtelijke disciplines, architectuur en verkeer en weet de benodigde ruimtelijke procedures- en vergunningen zorgvuldig te organiseren. Je hebt voldoende ervaring opgedaan om een vastgoedvraag van idee en concept naar realisatie te brengen.

 

Jij

 • bent die ervaren projectmanager die vastgoedprojecten succesvol organiseert en aanstuurt, in goede communicatie met de verschillende stakeholders;
 • bent in staat om een vastgoedontwikkeling integraal vorm te geven, met oog voor ruimtelijke inpassing, kwaliteit van het gebouw en het langjarig gebruik;
 • bent in staat om een veelheid van variabelen, disciplines, opvattingen en ideeën stapsgewijs te vertalen naar een concrete bouwopgave.

 

Plek in de organisatie

De directie Vastgoed (het Vastgoedbedrijf) is een vakdirectie binnen de gemeente Groningen met ca. 40 medewerkers die sinds drie jaar bestaat. Met haar maatschappelijk vastgoed faciliteert de directie Vastgoed beleidskeuzes en maatschappelijke ontwikkelingen, veelal in opdracht van andere beleidsvormende directies van de gemeente Groningen.

De projectmanager valt hiërarchisch rechtstreeks onder de directeur van het Vastgoedbedrijf. De projectmanager maakt deel uit van een team van drie projectmanagers, die worden ingezet op de complexere project- en procesmanagement vraagstukken.

 

Wij vragen

 • HBO of WO werk- en denkniveau. Bouw- of vastgoed gerelateerde opleiding is een pré;
 • aantoonbare ervaring in integrale aansturing van vastgoedprojecten, waarbij professioneel wordt gestuurd op kwaliteit, financiën, risicomanagement, communicatie, procedures en besluitvorming;
 • flexibele grondhouding, makkelijk in omgang, zelfstandigheid in werken en passie voor het vak;
 • goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden en ervaring met het opstellen van heldere fase- en beslisdocumenten;
 • ervaring met maatschappelijk vastgoed projecten is een pré, evenals werken in een politiek gestuurde organisatie.

 

Competenties

 • Communicatief;
 • Zelfstandigheid;
 • Plannen en organiseren;
 • Oplossingsgericht;
 • Teamspeler;
 • Kwaliteitsgericht.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.872,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband volgens CAO Gemeenten (functionele schaal 12, HR-21 normfunctie Projectleider II). Het betreft een fulltime functie, waarbij 0,8 fte bespreekbaar is.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marcel Slijkhuis, directeur Vastgoedbedrijf gemeente Groningen (secretariaat: 050-3678690).

 

Reageren

Ben je geïnteresseerd, reageer dan uiterlijk 9 mei 2021 via de button “Solliciteren” onderaan de vacature. De gesprekken staan gepland op 19 mei 2021 tussen 13.00 en 17.00 uur. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 Cao gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteer