Beleidsadviseur werk, participatie en inkomen

Tijdelijk voor de duur van één jaar | 36 uur per week

Jouw werk raakt de samenleving!

De gemeente Groningen is de grootste gemeente in Noord-Nederland en 6e stad van Nederland met 230.000 inwoners. Steeds meer mensen gaan én willen er werken, wonen en studeren. De gemeente Groningen wil een stad zijn waar iedereen met plezier woont, werkt en leeft. Om dit te bereiken werken er ruim 3000 medewerkers bij de gemeente Groningen. Groningen is een grote en verreweg jongste gemeente van Nederland. We werken met burgers samen en vinden hun input van groot belang.

Jij

Als beleidsadviseur ondersteun je bestuurder en bestuur bij de ontwikkeling en operationalisering van beleid, in dit geval het beleidsterrein werk, inkomen en maatschappelijke participatie. Dat doe je niet vanachter je pc, maar je trekt erop uit om samen met burgers en partners uit stad en regio te bedenken wat er moet en hoe dat het beste kan.

 • Je regisseert (complexe) processen op het gebied van de beleidsontwikkeling, -operationalisering en -evaluatie;
 • Je bent de steller (met een scherpe pen) van beleidsnota’s;
 • Je volgt maatschappelijke ontwikkelingen (landelijk, regionaal en lokaal) en agendeert daaruit beleidsopgaven voor de politieke agenda;
 • Je bouwt aan en onderhoudt relevante netwerkcontacten.

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering van de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Op deze afdeling zijn ongeveer 95 mensen werkzaam als beleidsadviseur, kennisspecialist, procesondersteuner of projectleider. Er wordt gewerkt in een politieke context en dat maakt het werk dynamisch. Je werkt samen met de uitvoeringsonderdelen werk & participatie, inkomensdienstverlening en Iederz.

Wij vragen  

 • WO denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde WO opleiding;
 • kennis en expertise en affiniteit met het Sociaal domein en bij voorkeur het domein werk, participatie en inkomen;
 • politiek sensitief;
 • bij voorkeur enige jaren werkervaring als beleidsadviseur;
 • bekendheid met / netwerk in deze sector in Noord-Nederland.

 

Gevraagde competenties | politiek en omgevingssensitief, samenwerken, resultaatgericht, onafhankelijk denken en handelen, netwerken, flexibel.

Gevraagde vaardigheden | adviesvaardigheden, uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden, methodisch en projectmatig werken.

 

Wij bieden

 • Je werkt in een organisatie die open staat voor vernieuwing;
 • In een leuk en dynamisch team met collega’s met hart voor de zaak;
 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en inzicht;
 • En om jezelf te ontwikkelen;
 • Je hebt afwisselend en verantwoordelijk werk. Geen dag is hetzelfde!

 

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5118,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband volgens CAO Gemeenten (functioneel schaal 11). De functie zal nog definitief gewaardeerd worden in HR21.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Anita Lesman (teamleider), via telefoonnummer 06-25234749 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Reageren

Ben je geïnteresseerd, reageer dan uiterlijk 18 maart 2021 via de button ‘solliciteren’. De selectiegesprekken vinden plaats op 29 maart 2021.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.


Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 Cao gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers 

  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer