Coach Werk en Participatie

Tijdelijk voor de duur van één jaar | 2 fte 

De directie Werk & Participatie biedt vanuit de Participatiewet mogelijkheden om werkzoekenden verder te helpen, op weg naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst in de vorm van werk, school of andere vormen van arbeidsparticipatie.

In stadsdeel Oost onderzoeken we specifiek, hoe we, dichtbij de inwoner, in een multidisciplinair team, maatwerk kunnen leveren aan de inwoner. We werken hierbij intensief samen met het WIJ-team en betrekken wijkinitiatieven bij de dienstverlening. Binnen dit proces van dienstverlening ben jij de regievoerder op het traject van de inwoner en de in- en externe ketenpartners. Het vertrekpunt hierbij is het persoonlijk ontwikkelplan dat je samen met de inwoner opstelt. Je coacht de inwoner op het behalen van gestelde doelen binnen alle levensgebieden, waarbij het uitgangspunt is dat wat de inwoner zelf kan hij/zij ook zelf doet. Maximale participatie, het liefst door betaalde arbeid, is het doel voor alle inwoners.

Heb jij kennis van de arbeidsmarkt, weet jij mensen te bewegen richting de arbeidsmarkt en ben je resultaatgericht, dan is deze baan mogelijk geschikt voor jou.Plek in de organisatie

Je maakt onderdeel uit van team Oost Werk en Participatie. Het team bestaat uit een afdelingshoofd, een adviseur, 12 coaches, een accountmanager en een matcher.  

 

Wij vragen

  • minimaal 2 jaar werkervaring als coach;
  • een innovator met een flexibele opstelling, initiatiefrijk en (aantoonbare) handen-uit-de-mouwen-mentaliteit;
  • een stevige persoonlijkheid die ook in staat is eigen grenzen te bewaken en te volharden;
  • goed kunnen rapporteren; bij voorkeur ervaring in het werken met GWS;
  • een voor de functie relevant HBO-diploma;
  • kennis van de arbeidsmarkt en sociale kaart van Groningen;
  • bereidheid tot bredere inzetbaarheid indien nodig.

 

Competenties

Plannen en organiseren,  initiatief, organisatie- en ontwikkeltalent | Je stelt samen met de inwoner een ontwikkelplan op en draagt zorg voor de uitvoering. Je kunt goed plannen, prioriteren en organiseren. Je hebt goed overzicht over je werk. Je werkt ontwikkelingsgericht en bent initiatiefrijk en creatief in het vinden van oplossingen die ook soms gezocht moeten worden buiten de gebaande paden.

Coachen en vermogen tot helicopterview | Je bent in staat het grotere plaatje te zien waarin je moet handelen, maar vooral ook waarin de inwoner zich moet bewegen. Hierin toon jij je coaching vaardigheden en ben jij een gids. Je weet een goede balans te vinden tussen zoveel mogelijk regie geven aan de inwoner, maar indien nodig ook deze weer terug te pakken.

Communiceren en samenwerken | Je communiceert duidelijk en respectvol en kunt goed samenwerken. Je weet jouw boodschap makkelijk over te brengen en toetst ook of deze is begrepen.

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.756,-- en maximaal € 4.048,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 9), volgens CAO Gemeenten norm 1 oktober 2020. De HR21-normfunctie is Medewerker beleidsuitvoering II.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met de projectleider Marije Klopstra, via telefoonnummer 06-52068956.


Reageren

Ben je geïnteresseerd, reageer dan uiterlijk 10 maart 2021 via de onderstaande button “Solliciteren”.

Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

                                                                                                    

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 Cao gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers

  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer