beleidsadviseur Publieke Gezondheid

1 fte | tijdelijk voor een periode van een jaar, met de mogelijkheid tot een vast contract

Jouw werk raakt de samenleving!

Groningen is de gezondste stad van Nederland, blijkt uit een onderzoek van ingenieursbureau Arcadis. De fysieke leefomgeving is van alle steden in Nederland in Groningen het gezondst. Maar dat betekent niet dat alle inwoners van Groningen het gezondste van Nederland zijn. Het onderzoek van Arcadis is weliswaar een mooie aanmoediging, maar hoe zorgen we ervoor dat Groningen een gezonde stad blijft, niet alleen fysiek maar ook sociaal? Hoe gaan we een stapje verder, bereiken we alle inwoners en verkleinen we gezondheidsverschillen?

Wil jij meehelpen om de publieke gezondheid van Groningen te bevorderen? En wil jij er een bijdrage aan leveren dat gezondheid onderdeel wordt van alle beleidsterreinen, dan is deze baan iets voor jou!

Als beleidsadviseur ondersteun je bestuurders bij de ontwikkeling en operationalisering van beleid, in dit geval het beleidsterrein publieke gezondheid. Dat doe je niet vanachter je pc, maar je trekt erop uit om samen met inwoners en een breed scala aan partners in gemeente en regio te onderzoeken wat er nodig is en hoe dat het beste kan.

 

Jij

 • adviseert op basis van grondige analyses de wethouder en het bestuur over het te voeren gezondheidsbeleid;
 • regisseert (complexe) beleidsprocessen op het gebied van de visieontwikkeling, operationalisering en evaluatie;
 • bent de steller (met een scherpe pen) van beleidsnota’s, college- en raadsvoorstellen;
 • bent verantwoordelijk voor de inhoud en het proces van de jaarlijkse planning- en controlcyclus voor het gezondheidsbeleid;
 • volgt maatschappelijke ontwikkelingen (landelijk, regionaal en lokaal) en agendeert daaruit beleidsopgaven voor de politieke agenda;
 • bent op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving en adviseert daarover;
 • bouwt aan en onderhoudt relevante netwerkcontacten (o.a. met de GGD, regionale gemeenschappelijke regelingen, kennis- en gezondheidsinstellingen, zorgverzekeraars en andere maatschappelijke partners);
 • werkt nauw met hen samen in de beleidsontwikkeling, -operationalisering en -evaluatie.

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van het team Publieke Gezondheid van de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering van de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Dit team bestaat uit circa 4 mensen. Het brede thema gezondheid gaat door alle beleidsterreinen en -domeinen heen. Op deze manier werk je samen met verschillende afdelingen en partners waarbij gezondheid het uitgangspunt is voor de sociale en fysiek ontwikkeling van de gemeente. In het huidige coalitieakkoord ‘Gezond, groen en gelukkig Groningen’ is gezondheid een speerpunt voor het huidige gemeentebestuur.

Op de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering zijn ongeveer 130 mensen werkzaam als beleidsadviseur, kennisspecialist, procesondersteuner of projectleider.

 

Wij vragen 

 • WO/HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding (bijvoorbeeld bestuurskunde, bewegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen of sociologie);
 • werkervaring als beleidsadviseur. We zoeken iemand die we direct als een ervaren beleidsadviseur in kunnen zetten;
 • kennis van en ervaring met het beleidsterrein gezondheid;
 • een brede interesse in aan gezondheid gerelateerde beleidsterreinen, onderzoek en maatschappelijke discussie.

 

Gevraagde competenties:

politiek- en omgevingssensitief, samenwerken, resultaatgericht, visieontwikkeling, onafhankelijk denken en handelen, netwerken, flexibel

 

Gevraagde vaardigheden:

adviesvaardigheden, uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden, methodisch en projectmatig werken

 

Wij bieden:

 • een omgeving en organisatie die open staan voor vernieuwing;
 • een energiek en dynamisch team met collega’s die hart hebben voor de zaak;
 • veel ruimte voor eigen inbreng en inzicht;
 • de kans om jezelf te ontwikkelen;
 • afwisselend en verantwoordelijk werk. Geen dag is hetzelfde!

De functie is gewaardeerd in schaal 11. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan inschaling plaatsvinden tot een maximaal bedrag van € 4.859 bruto per maand volgens COA Gemeenten bij een fulltime dienstverband. De functie is gewaardeerd in HR21 als medewerker ontwikkeling II.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Iris Dijkstra (beleidsadviseur: 06-50511283). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Tineke Bennema (teamleider: 06-52098510).

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via de button ‘solliciteren’. Solliciteren tot en met 14 maart 2021. De selectiegesprekken vinden plaats in week 12.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 Cao gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer