Stedenbouwkundig tekenaar

Tijdelijk voor 1 jaar, met mogelijkheid op een vast dienstverband | 1 fte

Ben jij een stedenbouwkundig tekenaar en wil je een bijdrage leveren aan de inrichting van de openbare ruimte van de gemeente Groningen? (Gebiedsgerichte) projecten met  ruimtelijke en maatschappelijke uitdaging op het gebied van klimaat, cultuurhistorie, leefkwaliteit, woningbouw en bereikbaarheid.

 

De gemeente Groningen groeit! De gemeente is de 6de stad van Nederland met 230.000 inwoners en groeit snel richting de 250.000 inwoners. De gemeente is dé onbetwiste banenmotor van de economie in Noord-Nederland, met grote werkgevers als het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Steeds meer mensen gaan én willen er werken, wonen en studeren.

Als stedenbouwkundig tekenaar maak je tekeningen van gebiedsontwikkelingen en ruimtelijke visies ter ondersteuning van een stedenbouwkundig, landschapsontwerper en verkeerskundige. Samen in een integraal team werk je toe naar een uitvoerbaar ontwerp. Je krijgt bij ons de ruimte om je bezig te houden met een grote diversiteit aan projecten en gebiedsgerichte opgaves waarbij energietransitie, ecologie en duurzaamheid sleutelbegrippen zijn. Je zorgt voor samenhang tussen alle gegevens en vertaalt dit in duidelijke ontwerpen en presentaties. Je kan ontwerpopgaven in context plaatsen en werkt samen in project-  en gebiedsteams met (gebied)stedenbouwers, landschapsontwerpers, verkeerskundigen en erfgoed.

Jij

 • werkt, in nauw overleg met de ontwerpers, zelfstandig de globale schetsen en ontwerpen uit in: stedenbouwkundige-, verkeerskundig-, landschappelijke plannen;
 • zorgt voor samenhang tussen de verschillende disciplines (stedenbouw, landschap, verkeer en erfgoed) in de uitwerking;
 • vertaalt de ontwerpen in kwalitatief hoogwaardige presentaties (tekeningen, boekwerkjes, posters, flyers, studie maquettes, 3d-presentaties, foto’s  e.d.);
 • verzamelt en verwerkt de benodigde gegevens afkomstig van andere organisatieonderdelen;
 • voorziet andere teams en externe instanties van digitale basisgegevens t.b.v. bestekken, grondverkoop, en uitzettekeningen;
 • signaleert en neemt in bovengenoemde informatie-uitwisseling initiatief t.b.v. het soepel verlopen van het werkproces;
 • verzorgt de archivering van de digitale plannen.

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van het Team Ruimtelijk Ontwerp & Bedrijfsvoering  met 45 enthousiaste collega’s die bestaat uit stedenbouwkundige ontwerpers, landschapsontwerpers, verkeerskundigen, erfgoed en een bedrijfsbureau.

Het team maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling.

 

Wij vragen

 • een afgeronde opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau in de richting van stedenbouw/planologie of bouwkunde;
 • je kunt je stage en/of werkaanvaring aantoonbaar maken met de diverse ontwerpen en projecten in een portfolio;
 • je bent 32-40 uur per week beschikbaar;
 • je hebt kennis van en ervaring met (3D) digitale teken- en opmaakprogramma’s waaronder Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Microstation en Sketchup.

 

Gevraagde Competenties en vaardigheden

 • je bent creatief en leergierig;
 • je denkt integraal en houdt in je ontwerp rekening met alle verschillende aspecten;
 • je bent zowel onderzoekend als oplossingsgericht;
 • je bent een teamspeler die zich goed weet te verplaatsen in een ander en zich verantwoordelijk voelt voor het geheel.

 

Wij bieden

De functie is ingedeeld in de HR21 normfunctie Medewerker ontwerp & voorbereiding IV (schaal 9). Afhankelijk van opleiding en ervaring kan inschaling plaatsvinden tot een maximum bedrag van € 4.048,-- bruto per maand volgens CAO Gemeenten bij een fulltime dienstverband (salarisnorm d.d. 1 oktober 2020).

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Marcel Klaveringa, teamleider RO&B, telefoonnummer 14050

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 3 maart 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers  <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

                                            

Solliciteer