Specialistisch adviseur Bomen en Groen

Structureel | 36 uur per week

Heb jij verstand van bomen?

 

Jij

Als adviseur bomen en groen zie je toe op de implementatie en borging van het Groningse groenbeleid. Je focust op bomen en groeiplaatsen en adviseert in alle fases van het projectproces. Van de initiatieffase tot en met de uitvoering treed je op als adviseur en specialist, vraagbaak en gesprekspartner voor ontwerpers, werkvoorbereiders, projectleiders en toezichthouders binnen de gemeente en voor uitvoerende partijen zoals aannemers en projectontwikkelaars.
Je brengt actuele kennis in en ziet kansen voor innovaties. Denk aan nieuwe groeiplaats en uitvoeringstechnieken, behoud van oude bomen en verplantingen. Complexe vraagstukken vlieg je integraal aan. Continu houd je hierbij rekening met technische, juridische en beleidsmatige kaders en met aanpalende thema's.

 

Werkzaamheden

  • Als projectgroep lid (pro-actief) adviseren over boom- en groenaspecten in het project.
  • Uitzetten en beoordelen van onderzoeksproducten (bijvoorbeeld inventarisaties, Bomen Effect Analyses en verplantbaarheidsonderzoeken) en werkzaamheden van derden: het opstellen van offerteverzoeken en het beoordelen van de binnengekomen offertes.
  • Vertalen van de onderzoeksresultaten in programma's van eisen, ontwerpen, bestekken, contracten en (kap)vergunningaanvragen.
  • Ondersteunen van technische projectleiders in de voorbereiding; het aanleveren van input voor het opstellen van de bestekken/contracten.

 

Plek in de organisatie

Je maakt onderdeel uit van het team Specialisten van de afdeling Stadsingenieurs. Stadsingenieurs richt zich op technisch advies, voorbereiding, aanbesteding en directievoering van projecten in de openbare ruimte van de gemeente Groningen.

 

Wij vragen

  • Van Hall Larenstein Tuin- en landschapsinrichting;
  • een European Tree Technician;
  • relevante cultuurtechnische werkervaring en een aantal jaren werkervaring met groene engineering in een complexe, stedelijke omgeving. Gericht op voorbereiding en uitvoering;
  • ervaring met werken in (grote en complexe) projecten en ken je verschillende contractvormen (RAW – UAV-GC). Je bent in staat om groene eisen en wensen te verwerken in een bestek of contract;
  • iemand die communicatief sterk en onderhandelingsvaardig is.

 

Competenties

Klantgericht handelen | Je speelt actief en flexibel in op de wensen van de klant en laat hierin meerwaarde zien.

Resultaatgericht handelen | Je spreekt anderen aan op het nakomen van afspraken, bedenkt samen oplossingen voor knelpunten of stelt planning tijdig bij.

Plannen en organiseren | Je houdt overzicht over de werkzaamheden van jezelf en anderen en bewaakt de voortgang.

Flexibel | Je pikt snel nieuwe zaken op en bent snel inzetbaar bij aangrenzende projecten en werkgebieden. Je schakelt gemakkelijk tussen eigen werk en werk van anderen.

Zelfstandigheid | Je vertrouwt op jezelf, maakt zelfstandig keuzen binnen je takenpakket en aandachtsgebied en laat je daarbij niet weerhouden door belemmeringen.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.494,--  bruto per maand bij een fulltime dienstverband volgens CAO gemeente (salarisnorm 1 oktober 2020). De functie is ingedeeld in de HR21 normfunctie medewerker ontwerp en voorbereiding III (schaal 10).

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Erik Koerts, teamleider Specialisten, via telefoonnummer 06-52564958.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 31 januari 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 Cao gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.                                          

Solliciteer