Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

LINK_VACANCIES_INTERNATIONALS
"
Uitgebreid zoeken
Gemeente Groningen

City of Talent!

Cultureel Programmeur

Vanaf 23-12-2020 Tot 26-01-2021

Wij zoeken een

Gemeente Groningen

1 fte | tijdelijk voor de duur van 1 jaar (met uitzicht op een vast contract)

Wil jij werken op een dynamische, creatieve en innovatie plek bij de grootste theater- en concertorganisatie van stad en provincie Groningen? Reageer dan op deze vacature.

Groningen: een plek vol ambitie en bedrijvigheid, een plek waar cultuur een wezenlijk onderdeel is van de samenleving. Met een fijnmazig netwerk van podia, het grensverleggende Groninger Museum, het innovatieve Groninger Forum en internationaal toonaangevende festivals als Eurosonic Noorderslag, Noorderlicht en Noorderzon. Maatschappelijke innovaties worden in stad en provincie omarmd en naar een nieuw niveau getild. Groningen is dan ook een plek vol ontmoetingen, beweging en gesprek. Er heerst een open cultuur met een grote variëteit aan ontmoetingsplekken die passen bij deze dynamische, creatieve en innovatieve plek. In deze dynamiek voelen wij ons als een vis in het water. We brengen artiesten en publiek samen en scheppen de voorwaarden waaronder artiest en publiek elkaar ontmoeten, in de hoop op een onvergetelijke beleving. We zoeken artiesten bekend en onbekend, we zoeken publiek bekend en onbekend. We willen daar in dat contact onze toegevoegde waarde laten zien voor onze omgeving, op cultureel en maatschappelijk gebied.

SPOT Groningen is de organisatie achter De Oosterpoort & de Stadsschouwburg en de grootste theater- en concertorganisatie van stad en provincie Groningen. 

In ons team van programmeurs zoeken we een collega die zich richt op de theater-, dans- en cabaret-programmering en de trotse programmering zoals we die nu kennen voortzet en uitbouwt.

 

De functie

Je bent verantwoordelijk voor het overgrote deel van de programmering in de Stadsschouwburg. Dat varieert van grootschalige internationale dans tot kleinschalige nationale theaterprogrammering. Essentieel voor jou is de hechte samenwerking met onze twee huisgezelschappen, het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni / NITE.

Daarbij faciliteer je niet alleen hun voorstellingen, maar probeer je in nauwe samenspraak ook voortdurend nieuwe artistieke wegen te bewandelen om op die manier steeds relevant en urgent te kunnen zijn op het gebied van theater en dans. Naast puur het boeken van voorstellingen, draag je bij aan een meer inclusieve maatschappij, zoek je ook sociaal-maatschappelijke relevantie, bijvoorbeeld door de samenwerking met een project als De Wijk De Wereld. Je bent als programmeur daarbij constant op zoek naar het leggen van hechte (maatschappelijke) verbanden met mensen en organisaties in stad en ommeland. Je programmeert, dealt en boekt en bent daarbij in staat tot het maken van een realistische inschatting van de te halen bezoekersaantallen. Je maakt heldere en verantwoordelijke afspraken extern en intern. De begroting van de totale programmering van theater en muziek daar ben je niet alleen mee-verantwoordelijk voor, daar voel je je ook verantwoordelijk voor. In je externe netwerk van impresariaten, collega cultuurinstellingen en journalisten ben je als een vis in het water en word je gerespecteerd. Je ontwikkelt programmabeleid en initieert nieuwe concepten ook met andere organisaties in onze omgeving. Vanzelfsprekend stem je het programma af met onze afdelingen Marketing en Productie.

Het team

Het team kent naast jou 4 gedreven programmeurs die zich met name op alle genres van muziek, cross over en maatschappij richten. In het team wordt gezocht naar hoe samenwerken meer op kan leveren, hoe ontdekken en verbinden in de maatschappij tot spannende en vernieuwende programmering kan leiden. Een zoektocht waar iedere programmeur beurtelings het voortouw kan nemen, maar altijd vanuit de teamgedachte en altijd met de organisatie in het vizier. Het is een team dat zoekt naar professionalisering in de balans tussen cultuur, impact en kostenbewustzijn. Een team dat in de organisatie gekend wil zijn voor z’n wens tot samenwerken, en daarbij de organisatie in volle breedte wil betrekken.

 

Het profiel

Een ambitieuze programmeur die artistiek gedreven is en een zakelijk instinct heeft. Je bent idealistisch en je bent pragmatisch. Je durft te dromen en je hebt je voeten op de grond. Je hebt lef en zelfvertrouwen en weet als verbinder inspirerende samenwerkingen tot stand te brengen. Mensen kennen je als open, toegankelijk en sociaal vaardig. Je hebt zelf ruime ervaring met het afsluiten van deals en contracten, bent sterk in in- en verkoop en je hebt oog voor de relatie. Je kunt schrijven, je hebt kennis van subsidiemogelijkheden en je weet een verhaal te vertellen. Belangrijk voor ons is dat je niet alleen kennis hebt van theater en dans maar zeker ook van de inclusieve maatschappij waarin deze zich bevinden. Je hebt een internationale blik en een lokaal hart. Je vindt het noorden van het land geweldig om te (gaan) wonen en Groningen een top spot.

Je hebt WO of HBO denk- en werkniveau. Een absolute must: je zoekt actief anderen op, zowel intern als extern. Je competenties op het gebied van samenwerken en verbinden zijn aantoonbaar terug te vinden in je loopbaan tot dusver en worden door anderen herkend. Als we je netwerk bekijken dan is dat een ruim en relevant netwerk in binnen- en zo mogelijk ook, buitenland. Ook kunnen we in je track-record zien dat je je kwaliteitslat hoog hebt liggen en dat je inhoudelijk sterk bent. En het is altijd je doel om artiesten en bezoekers een optimale ervaring en beleving te bezorgen.

Wij bieden

Als organisatie zijn we trots op de impact en de dynamiek waarin we verkeren en die we, samen met onze partners, weten te realiseren. We bieden je dan ook een prachtige functie aan in een geweldige stad met een ambitieus cultureel klimaat. We bieden inspirerende samenwerking zoals bijvoorbeeld met het NNT, met Guy Weizman en Roni Haver, met Martiniplaza, het Noordpoolorkest, Noorderzon, het Forum en het Groninger Museum. We bieden een professionele organisatie met fijne collega’s. Voor jou zijn er volop kansen om jezelf in deze full time baan verder te ontwikkelen, we zijn een lerende organisatie.

De functie is indicatief gewaardeerd in schaal 11A en zal nog definitief worden ingedeeld in HR21. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan vooralsnog inschaling plaatsvinden tot een maximum bedrag van bruto € 5.519,00 per maand volgens CAO Gemeenten (fulltime salarisnorm d.d. 1 oktober 2020). Daarnaast maakt het individueel keuzebudget van 17,05% onderdeel uit van het salaris. Het betreft een fulltimebaan (36 uur/week). In onderling overleg wordt de invulling van uren afgesproken.

 

Een assessment zal deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Mocht je vragen hebben, dan kun je via Trieneke Wijnstra telefoonnummer 06-21386373 contact opnemen met Nynke Stellingsma.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 25 januari 2021. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je kunt niet langer op deze vacature solliciteren. Ga voor het actuele aanbod naar de voorpagina: Gemeente Groningen
Onderwijsniveau
WO
Standplaats
Trompsingel 27 te Groningen
Reageren voor
26-01-2021
Meer informatie:
Trieneke Wijnstra, mobiel: 06-21386373
Sluitingsdatum
25-01-2021
Over de organisatie