Teamleider Vergunningverlening

Structureel | 1 fte

Jij geeft met visie en energie leiding aan ons team vergunningverlening Bouwen en Wonen waarin de teamleden het verschil maken in de kwaliteit van onze dienstverlening. Interessant? We kijken uit naar je reactie.  

‘Eigenzinnigheid en daadkracht’

Met dit typerend citaat van de jury is de gemeente Groningen geëindigd in de landelijke top 3 van Beste overheidsorganisatie van het jaar. De gemeente durft dingen op een eigen manier te doen en te innoveren en experimenteren op belangrijke dossiers.

 

Groningen groeit hard. In aantal inwoners, bezoekers, studenten, activiteiten en in oppervlakte. En dat merken we in ons werk. Er worden honderden miljoenen geïnvesteerd in het leefklimaat, de aantrekkingskracht, de bereikbaarheid en onze kenniseconomie. Overal wordt gebouwd aan de groei van Groningen. Om deze groei in goede banen te leiden, zoeken we voor de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) een ervaren en gedreven teamleider voor het proces van Vergunningverlening.

 

Bouw JIJ mee aan de groei van onze stad?

Wij zoeken voor deze uitdagende functie een ervaren leidinggevende, een teamspeler die verbindend is met een dosis humor en het beste uit de mensen in het team haalt. De focus ligt op doorontwikkeling van het team binnen een veranderende omgeving. Je geeft leiding aan ca. 40 medewerkers.

 

Jij

bent de leidinggevende die knopen doorhakt, veranderingen in goede banen leidt, zowel sturend als coachend. Je staat voor de kwaliteit van de dienstverlening. Je kunt de nieuwe ontwikkelingen overzien en vertalen in de uitvoering binnen de afdeling. Je hebt oog voor de behoeften binnen het team om de klus te klaren.

 

Plek in de organisatie

De afdeling VTH van de directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp heeft een sleutelrol in procesbegeleiding, controle en vergunningverlening als het gaat om kleine en grote bouwplannen in de stad. De afdeling bestaat momenteel uit vier teams, zit in een dynamisch proces van organisatieontwikkeling en staat voor de uitdaging de Omgevingswet soepel te laten landen in onze organisatie. De afdeling VTH  heeft een afdelingshoofd, die de vier teamleiders aanstuurt. Het team Vergunningverlening bestaat uit accountmanagers, vergunningverleners, cliëntadviseurs en assistenten.

 

Wij vragen

  • academisch werk en denkniveau;
  • minimaal 5 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring (bij voorkeur in het VTH werkveld);
  • thuis in de werksituatie van een politiek gestuurd bedrijf;
  • teamspirit en een gezonde dosis humor, verstand en nuchterheid.

 

Competenties

Klantfocus | Klantgerichtheid met een evenwichtige balans tussen vraag en aanbod. Transparantie en duidelijkheid spelen daarbij een belangrijke rol.

Teamspeler | Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Jij draagt met jouw energie bij aan het bevorderen van het teamgevoel.

Leidinggeven | De samenwerking stimuleren de ander aan te zetten, te motiveren, ondersteunen of faciliteren om gewenste resultaten te bereiken.

Stressbestendig | Je werkt in een hectische werkomgeving met verschillende belangen, klachten, bezwaren en politieke wensen. Je houdt daarbij je hoofd koel, denkt in oplossingen en houdt overzicht.

Communicatief | Je hebt veel contacten in deze functie, met burgers, bestuurders, ontwikkelaars en collega’s. Je kunt gemakkelijk schakelen in communicatiestijlen en je weet je helder uit te drukken.

Daadkracht/Doorzettingsvermogen | In een veranderende omgeving ga je voortvarend en slagvaardig te werk en pakt door, zodat de veranderingen die we voor ogen hebben daadwerkelijk worden gerealiseerd.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.872,- - bruto per maand volgens VAO Gemeenten bij een fulltime dienstverband. HR 21 normfunctie is Tactisch leidinggevende II (schaal 12).

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Laura van Staaveren, afdelingshoofd VTH, tel.nr.  06-51274106.

Meer over de gemeente Groningen is te vinden op de site www.groningen.nl en www.gemeente.groningen.nl

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 6 december 2020. De gesprekken staan gepland op vrijdag 18 december 2020 of maandag 21 december 2020. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de Cao gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer