Leerplichtambtenaar

tijdelijk | 1 fte

Alle kinderen hebben het recht om te leren.

Vind jij dat ook en wil je je hier 100% voor inzetten?

 

Heb je een stevige persoonlijkheid en ben je voldoende toegerust voor de functie leerplichtambtenaar? Reageer dan op deze vacature bij de afdeling Leerlingzaken!

 

In deze functie doe je alle taken van de leerplichtambtenaar. Je onderzoekt meldingen van schoolverzuim en schooluitval. Je voert preventieve gesprekken met jongeren en ouders. Je neemt deel aan diverse overlegsituaties met onderwijs, andere ketenpartners, jongeren en ouders. Je bemiddelt in probleemsituaties en gaat op huisbezoek. En waar nodig maak je een proces-verbaal op of verwijs je jongeren naar Halt.

 

Plek in de organisatie

De afdeling Leerlingzaken is onderdeel van de directie DMO en voert alle taken uit op het gebied van leerplicht, RMC en leerlingenvervoer. De afdeling bestaat uit ongeveer 25 medewerkers.  De leerplichtambtenaren werken wisselend op kantoor en extern. Het is een dynamische afdeling waar met veel enthousiasme hard wordt gewerkt met passie voor jongeren.

 

Wij vragen

  • afgeronde HBO opleiding op sociaal/sociaaljuridisch gebied;
  • relevante werkervaring als leerplichtambtenaar;
  • actuele kennis van het werk en netwerk;
  • bij voorkeur een bevoegdheid als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) domein Onderwijs.

 

Competenties

Stressbestendig | Je hebt  een stevige, stabiele  persoonlijkheid en kunt omgaan met psychische druk, conflicten en deadlines.

Communicatief | Je kunt helder op verschillende niveaus communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Onafhankelijk  | Je werkt zelfstandig en kunt omgaan met verschillende visies en belangen. Je vormt eigen standpunten die je helder kunt innemen en verdedigen, maar je bent ook in staat om de visie van anderen te begrijpen en empathie te tonen.

Doelgericht samenwerken | Je hebt steeds voor ogen wat je wilt bereiken en welke rol, taken en verantwoordelijkheden je hebt in verschillende situaties. In de ketensamenwerking met partners zet je je actief in voor een gezamenlijk resultaat.

Analyseren | Je bent in staat om complexe situaties en processen snel te analyseren, waarbij je de samenhang ziet en uit kunt leggen op verschillende niveaus.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.048 bruto per maand volgens CAO Gemeenten bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 9, HR21 normfunctie medewerker beleidsuitvoering II).

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Sanwi Visser, hoofd Leerlingzaken, 06-21660527

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 23 november 2020. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig opengesteld voor interne en externe kandidaten waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Interne medewerkers zijn: medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde en bepaalde tijd bij de gemeente Groningen; (oud-) werknemers die op basis van de CAO gemeenten een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7, 9 en 10 CAO gemeenten); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen; WSW-medewerkers; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers <30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.     

Solliciteer