Beleidsadviseur Maatschappelijk Vastgoed (onderwijshuisvesting)

1fte | structureel

Heb jij iets met scholen, buurten en bouwen?

 

De gemeente Groningen is sinds 1 januari 2019 door de herindeling een nieuwe gemeente met ruim 230.000 inwoners. Groningen behoort daarmee tot de zes grootste gemeenten van Nederland. Groningen is één van de snelst groeiende gemeenten van Nederland, die zich richt op gezonde en gelukkige inwoners en ondernemers in een prettige en groene leefomgeving.

Goede schoolgebouwen dragen bij aan het kunnen geven van goed onderwijs en zorgen voor een prettig leer- en werkklimaat. Daarnaast vervullen goede schoolgebouwen een spilfunctie in de buurt. Want scholen zijn er niet alleen voor het geven en ontvangen van onderwijs. Vanuit deze plekken krijgen ook sociale ambities als de wijkvernieuwing en het tegengaan van segregatie gestalte. De school is dus veel meer dan een onderwijsgebouw alleen.

Jij…

…vertaalt op basis van grondige analyses de vastgoedvraag van maatschappelijke partners naar heldere adviezen voor het bestuur. Je adviseert over de uitvoering van het Integraal Huisvestingsplan voor het onderwijs. Je bent de beleidsmatige opdrachtgever voor het Vastgoedbedrijf voor maatschappelijke huisvestingsvraagstukken en schakelt daarvoor met interne en externe stakeholders. Je bent op de hoogte van landelijke ontwikkelingen en relevante wet- en regelgeving en adviseert hierover.
Verder draag je bij aan de gebiedsontwikkeling van Groningen vanuit het sociale domein. Wat maakt een wijk of buurt nu echt leefbaar en welke voorzieningen zijn nodig?

Als beleidsadviseur maatschappelijk vastgoed ondersteun je bestuurder en bestuur bij de ontwikkeling en operationalisering van beleid en regelgeving. Dat doe je niet vanachter je pc, maar je trekt erop uit om samen met burgers en partners in de gemeente te bedenken wat er moet en hoe dat het beste kan.

 • je regisseert (complexe) processen op het gebied van de beleidsontwikkeling, -operationalisering en -evaluatie;
 • jouw specialisatie daarbij is onderwijshuisvesting;
 • je bent de steller (met een scherpe pen) van beleidsnota’s, college- en raadsvoorstellen ;
 • je volgt maatschappelijke ontwikkelingen (landelijk, regionaal en lokaal) en agendeert daaruit beleidsopgaven voor de politieke agenda;
 • je bouwt aan en onderhoudt relevante netwerkcontacten. Je werkt nauw samen met het gemeentelijk vastgoedbedrijf, de schoolbesturen en andere relevante maatschappelijke partners.

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van het team Maatschappelijk Vastgoed van de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering van de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Op deze afdeling zijn ongeveer 130 mensen werkzaam als beleidsadviseur, kennisspecialist, procesondersteuner of projectleider.

 

Wij vragen 

 •  WO / HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding bestuurskunde of planologie;
 • kennis & expertise van en affiniteit met het beleidsterrein onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed;
 • ruime ervaring in het relatiemanagement, bij voorkeur met schoolbesturen en andere partners / instellingen binnen het maatschappelijk domein;
 • minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur. We zoeken iemand die meteen als een ervaren beleidsadviseur in kan springen.

 

Gevraagde competenties: strategisch, analytisch, politiek en omgevingssensitief, ondernemend, daadkrachtig en verbindend (kan belangen afwegen en overbruggen).

Gevraagde vaardigheden: adviesvaardigheden, uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden, methodisch en projectmatig werken.

 

Wij bieden

 • je werkt in een organisatie die open staat voor vernieuwing;
 • in een leuk en dynamisch team met collega’s met hart voor de zaak;
 • je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en inzicht;
 • en om jezelf te ontwikkelen;
 • je hebt afwisselend en verantwoordelijk werk. Geen dag is hetzelfde!

 

De functie is indicatief gewaardeerd in schaal 11. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan vooralsnog inschaling plaatsvinden tot een maximaal bedrag van 4.740 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De functie zal nog definitief gewaardeerd worden in HR21.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Lammert van der Veen (beleidsadviseur maatschappelijk vastgoed), tel.nr. 0655707446. Informatie over de procedure kun je krijgen bij Tineke Bennema, tel. nr. 0652098510

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via Noorderlink.nl door in de vacature te klikken op de button solliciteren. Solliciteren kan tot en met 24 juni 2020. De eerste ronde selectiegesprekken vindt plaats in week 27. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deze vacature wordt extern gepubliceerd.

Solliciteer