Arts Jeugdgezondheidszorg

Ga aan de slag bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD!

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de expert op het gebied van preventie. Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen in het sociaal domein kan de JGZ écht het verschil maken. Mede dankzij de JGZ groeien de meeste kinderen in Groningen veilig en gezond op. Ook in de toekomst willen we gezamenlijk alle ouders en kinderen ondersteunen en hun ontwikkelingskansen vergroten. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

 

Vier pijlers

In de JGZ staan vier thema’s centraal:

 • Ouderschap
 • Hechting
 • Weerbaarheid 
 • Gezondheid

Door stevig in te zetten op deze pijlers en krachten te bundelen met anderen zoals geboortezorg, onderwijs, jeugdhulp en huisartsen kunnen we gezamenlijk een essentiële bijdrage leveren aan veilig en gezond opgroeien in Groningen.

 

Jij

 • Begeleidt en adviseert ouders bij de groei, de ontwikkeling en de opvoeding van hun kinderen;
 • Onderkent vroegtijdig ontwikkelingsstoornissen en verwijst indien nodig door;
 • Geeft uitvoering aan het Rijksvaccinatieprogramma;
 • Levert een bijdrage aan het invullen en uitvoeren van lokaal gezondheidsbeleid en collectieve preventie;
 • Signaleert actief trends en mogelijkheden om vanuit je expertise op preventie de gezondheid, veiligheid en ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren te stimuleren.

 

Plek in de organisatie

GGD Groningen ondersteunt en adviseert gemeenten bij de uitvoering van hun gezondheidsbeleid. GGD Groningen biedt in de gehele provincie Groningen preventieve jeugdgezondheidszorg aan gericht op het bevorderen en beveiligen van de gezondheid, groei en ontwikkeling van alle kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. De werkzaamheden in deze functie vinden plaats op diverse locaties in de gemeente Groningen.

 

Wij vragen

 • Jeugdarts KNMG of BIG-geregistreerde basisarts, met de verplichting om de introductiecursus JGZ 0-19, en bij een eventueel langer dienstverband de opleiding Arts Maatschappij & Gezondheid (M&G)-profiel JGZ*, te volgen;
 • Integraal kunnen werken met kinderen van 0-18 jaar (en hun ouders);
 • Bereidheid ontwikkelingen in het vakgebied te volgen en vakkennis op peil te houden;
 • Bij voorkeur: in bezit van rijbewijs en beschikken over een auto;
 • Enthousiasme voor preventieve jeugdgezondheidszorg!

 

* Voor artsen binnen de JGZ met een vast dienstverband van minimaal 18 uur per week is de profielopleiding 1e fase M&G, profiel JGZ vereist. Sinds januari 2019 is deze opleiding vernieuwd en volg je de opleiding in dienst bij de Stichting beroepsopleiding huisartsen (SBOH). Hoe dit ‘landelijke werkgeverschap’ precies geregeld is, is te lezen op www.artsmg.nl. Tijdens een eventueel sollicitatiegesprek zal dit onderwerp aan de orde komen.

 

Competenties

 

Klant- en samenwerkingsgericht

Samen met de ouder/ jeugdige/ school probeer je de vraag te achterhalen en in gezamenlijkheid op te lossen.

Goede communicatieve eigenschappen

Je hebt met verschillende doelgroepen te maken in de functie van arts jeugdgezondheidszorg. Wij verwachten dat je met alle doelgroepen op een goede manier kunt communiceren.

Inzicht in maatschappelijke verhoudingen

Je hebt inzicht in de sociale kaart en weet wanneer je wie moet inschakelen.


Flexibel en inventief

De praktijk in de JGZ vraagt om medewerkers die zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties en in staat zijn daar, met bestaande kennis en vaardigheden, een weg in te vinden. Er wordt verwacht dat je een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van nieuwe werkwijzen.

Daadkrachtig en doelgericht

Knelpunten in groei, ontwikkeling en veiligheid van kinderen vragen soms extra inzet en doorzettingsvermogen om onze doelen te kunnen bereiken. Juist in die situaties is effectiviteit van groot belang.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.685,- (aanloopschaal 11 A) en maximaal € 5.520,- (functionele schaal 12) bruto per maand bij een volledig dienstverband.

  

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Tessa van Leeuwen of Henk Bakker, regiomanagers gemeente Groningen, 06 520 914 92 of 06 558 244 96

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘Solliciteren. Solliciteren kan tot en met 20 november 2019.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 25 november 2019 in de middag. Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deze vacature wordt extern opengesteld waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de Gemeente Groningen voorrang hebben.

 

Solliciteer