Beleidsmedewerker Stadsontwikkeling (met ruimtelijke economie als aandachtsveld)

Structureel | 0,80 fte

Wil jij bijdragen aan de ruimtelijke ontwikkeling van de stad, met als belangrijkste aandachtsveld de ruimtelijke economie, dan zijn we op zoek naar jou!

 

De gemeente Groningen groeit!

De komende decennia is er dan ook vraag naar 20.000 nieuwe woningen, ruimte voor nieuwe werkgelegenheid, gaan de ringwegen en het stationsgebied op de schop voor een betere bereikbaarheid en wordt er fors geïnvesteerd in de energietransitie, een betere binnenstad, leefbare dorpen en wijken én de versterkingsopgave.

 

Binnen de ruimtelijke economie zijn er de komende periode veel uitdagingen. Hoe versterken we de aantrekkelijkheid van onze binnenstad en hoe gaan we om met de veranderingen in detailhandel en horeca? Hoe zorgen we voor levendige en aantrekkelijke wijk- en dorpscentra? Wat is ons beleid op de overnachtingenmarkt, gezien alle ontwikkelingen? We zoeken iemand met een ruimtelijk-economische visie op deze thema’s die werkt aan actualisatie van ons gemeentelijk beleid. Kortom, werk aan de winkel!

 

Jij

  • bent analytisch, volgt landelijke en regionale trends en ontwikkelingen, met name op het gebied van ruimtelijke economie;
  • kan dit omzetten naar concrete, duidelijke beleidsvoorstellen richting de politiek;
  • bent een goede adviseur: je bent inhoudelijk sterk onderlegd en hebt oog voor de verschillende belangen;
  • bent communicatief vaardig en weet goed de relaties te onderhouden met diverse belangenpartijen.

 

Plek in de organisatie

Stadsontwikkeling omvat de nauw met elkaar samenwerkende directies ‘Ruimtelijk Beleid en Ontwerp’ (RB&O) en ‘Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering’ (RO&U): Jij maakt deel uit van de directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp. Binnen deze directie werken we met passie aan de ruimtelijke ontwikkeling van de stad

 

Wij vragen

  • HBO of WO-diploma in een ruimtelijke, economische of planologische richting;
  • kennis en ervaring op het gebied van ruimtelijke economie;
  • communicatieve vaardigheden, goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
  • Goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

 

Competenties

Samenwerken | Je streeft een hoge kwaliteit van dienstverlening na (waar mogelijk gestandaardiseerd), je bent pro-actief, je communiceert goed en je toont persoonlijk leiderschap: elementen die je als beleidsmedewerker nadrukkelijk inzet om te komen tot goede beleidsadvisering.

 

Organisatie en bestuurlijk sensitief | Je kunt functioneren in een politiek gestuurde omgeving, en je hebt gevoel voor de bestuurlijk verhoudingen binnen en buiten de organisatie. Je hebt ervaring met het werken in een matrixorganisatie.

Analytisch en resultaatgericht | Je kunt vooruitdenken, analyseren, maar dit ook omzetten in realistische beleidsvoorstellen en haalbare doelen. Hierbij ben je een echte teamspeler en heb je oog voor de (soms conflicterende) verschillende belangen. Je bent een stevige sparringpartner voor de programmaleider en de teamleider.

Besluitvaardig | Je durft keuzes te maken, knopen door te hakken en beslissingen te nemen.

 

Wij bieden

De functie is voorlopig ingedeeld in de HR 21 normfunctie medewerker ontwikkeling II (schaal 11). Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.859,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Sander Akkerman, programmaleider Ruimtelijke Economie 06-46804554 of Erwin Tollenaar, teamleider Stadsontwikkeling/RB&O 06-11534699

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 22 september 2019.  De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 26 september.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in-en extern opengesteld, waarbij voorrangs- en interne kandidaten, van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Interne vacatures worden opengesteld voor: medewerkers met een vaste of tijdelijke aanstelling bij de gemeente Groningen; (oud-) medewerkers die op basis van het ARG een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7 en 10A/D ARG); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente); SW-personeel; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers < 30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.     

Solliciteer