Coördinator handhaving openbare ruimte

Houd jij er van om de touwtjes stevig in handen te nemen en wil jij een bijdrage leveren aan een leefbare, veilige gemeente? Dan is deze vacature iets voor jou!

  

De gemeente Groningen groeit en ontwikkelt zich. De directie Stadstoezicht draagt bij aan een leefbare, veilige en levendige leefomgeving voor iedereen. Stadstoezicht opereert als een netwerkorganisatie: een flexibele organisatie, die bestaat uit 3 afdelingen en een klein ondersteunend stafbureau. We spelen pro actief in op veranderingen in de omgeving of op vragen van inwoners en ondernemers. Het werkveld is de openbare ruimte en deze kent een grote dynamiek.

 

De directie Stadstoezicht bestaat uit 3 afdelingen, de afdeling

Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR), de afdeling Markt en Haven en de afdeling Evenementenmanagement.

De afdeling THOR is in ontwikkeling en houdt zich o.a. bezig met het leefbaar en veilig houden van de openbare ruimte.

Cameratoezicht, inbraakpreventie, toezicht en handhaving op het gebied van Horeca & Prostitutie en parkeerhandhaving zijn naast toezicht en handhaving in de openbare ruimte de werkzaamheden waar de medewerkers van Stadstoezicht zich dagelijks mee bezig houden

 

Onze medewerkers werken nauw samen met interne samenwerkingspartners, zoals Stadsbeheer, Stadsontwikkeling en externe partners zoals de politie, CJIB, scholen, ondernemers, woningbouwcorporaties, het jongerenwerk en de WIJ-teams.

  

Jij

 • bent een stevige coördinator die samen met de andere coördinator, de dagelijkse werkzaamheden van de BOA’s coördineert en verdeelt;
 • coördineert het toezicht op de evenementen en draagt zorg voor het maken van “toezichtsplannen” voor evenementen;
 • zorgt ervoor dat de taken op een kwalitatief hoogwaardige manier worden uitgevoerd;
 • coacht medewerkers op grond van je expertise;
 • bent de linking-pin tussen de teamleider en de medewerkers;
 • bent nadrukkelijk betrokken bij het primaire proces: stelt de dagplanning op, handelt klachten af, en staat burgers te woord.

 

Plek in de organisatie

Je komt te werken bij de directie Stadstoezicht, bij de afdeling THOR. Deze afdeling bestaat uit de teams Openbare Ruimte, Specialistische taken en Parkeerhandhaving. Bij de afdeling werken ongeveer 75 medewerkers. Jaarlijks wordt er een Uitvoeringsprogramma Handhaving Stadstoezicht gemaakt, dat de basis vormt voor de uit te voeren werkzaamheden.

 

Wij vragen

 • HBO werk en denkniveau;
 • minimaal 3 jaar relevante leidinggevende en/of coördinerende ervaring;
 • kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving;
 • een BOA-diploma of de bereidheid deze op korte termijn te behalen;
 • relevante kennis van wet- en regelgeving (Algemene plaatselijke verordening, afvalstoffenverordening) en bereidheid tot volgen van werkinhoudelijke gerichte opleidingen;
 • ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen ;
 • bereidheid te werken in onregelmatige dienst (avonden en weekenden) en deelname aan piketdiensten.

 

Competenties

 • Communicatief en sensitief Je kunt makkelijk schakelen in communicatiestijlen en je weet je goed uit te drukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je durft beslissingen te nemen en zorgt voor draagvlak bij de medewerkers. Je voelt mensen goed aan.

 

 • Leiderschap Voor deze functie is het belangrijk dat je natuurlijk overwicht hebt. Je begeleidt medewerkers vanuit een coachende rol en spreekt hen aan wanneer dat nodig is. Je stimuleert medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Om dat te bereiken ben je duidelijk over de inhoud en zegt waar het op staat, zonder de relationele werkverhouding uit het oog te verliezen.

 

 •  Teamspeler Als coördinator ben je onderdeel van het team en heb je daarnaast een belangrijk aandeel in het ontwikkelen van het team. Je bent zichtbaar en aanspreekbaar voor de medewerkers en staat open voor feedback.

 

 •  Daadkracht Je durft beslissingen te nemen, houdt rekening met de gevolgen hiervan en koppelt de resultaten terug naar de medewerkers en teamleider.

 

 Wij bieden

De functie is voorlopig ingedeeld in de HR21 normfunctie medewerker handhaving II + coördinatiemodule, schaal 9. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan inschaling plaatsvinden tot een maximumbedrag van € 3.805,00 (fulltime salarisnorm 1 januari 2018).

 

Een assessment maakt deel uit van de procedure.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Fred Halsema, teamleider handhaving openbare ruimte, tel.nr. 050 3676206.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 18-10-2019. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Deze vacature wordt intern opengesteld waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Interne vacatures worden opengesteld voor: medewerkers met een vaste of tijdelijke aanstelling bij de gemeente Groningen; (oud-) medewerkers die op basis van het ARG een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7 en 10A/D ARG); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente); SW-personeel; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers < 30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.     

 

Solliciteer