Consulent Budgetbeheer

Tijdelijk voor de periode van 1 jaar | 1 fte

Ben jij die professional die relevante werkervaring heeft om aan de slag te gaan binnen de schuldhulpverlening ? Lees dan verder!

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als consulent stabiliseer en beheer jij de inkomsten en uitgaven van klanten die in een problematische schuldsituatie terecht zijn gekomen. Jij begeleidt en coacht de klanten naar financiële zelfredzaamheid.  Hierbij pleeg je interventies met als doel om de klant (weer) inzicht en controle te geven op de eigen financiële situatie, zodat dat men in de toekomst zelfstandig en zonder schulden de financiële huishouding kan voeren. Voor de uitvoering van het beheer heb je op verschillende manieren contact met de klant. Door het voeren van gesprekken, zowel  telefonisch als in de spreekkamer en door middel van (digitale) postafhandeling. Je signaleert achterliggende problematiek en onderhoudt daarover contacten met schuldeisers  en hulpverleningsinstanties. Waar nodig verwijs je door.

Plek in de organisatie

De consulent werkt op de afdeling Budgetbeheer van de GKB binnen de directie Inkomensdienstverlening. Dit team bestaat uit ca. 20 consulenten en 6 administratief ondersteuners. De afdeling kent een klant- en oplossingsgerichte en open werksfeer.

Wij vragen

  • Relevante Hbo-opleiding (bij voorkeur HBO-SJD).
  • Vakgerichte kennis en minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Iemand die in staat is om de financiën van klanten te kunnen beheren.
  • Aantoonbare affiniteit met financiële problematiek.
  • Een stevig persoonlijkheid die in gespreksvoering om kan gaan met tegengestelde belangen.
  • Ervaring met het werken met Allegro, Word en Excel.
  • Kennis van relevantie wet- en regelgeving.
  • Kennis van de sociale kaart van Groningen.

Competenties

Stressbestendig| Je beheert het budget van ruim 100 klanten die in een problematische schuldsituatie zitten. Het is van belang dat je duidelijk grenzen kunt stellen en met stress kunt omgaan.

Communicatief | Zowel mondeling als schriftelijk moet je makkelijk en effectief kunnen communiceren met klanten en derden.

Coachend | Je bent in staat om interventies te plegen waarbij je de klant motiveert en stimuleert om weer financieel zelfredzaam te worden.

Plannen en organiseren | Je kan prioriteiten stellen, soepel  schakelen en overzicht houden.

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.376,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 8, indicatief).

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Marco Hartman, senior consulent budgetbeheer van de afdeling Budgetbeheer. Tel.nr. 050-3675105.

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 28 juni 2019. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

 

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.          

         

Interne vacatures worden opengesteld voor: medewerkers met een vaste aanstelling bij de gemeente Groningen; medewerkers met een tijdelijke aanstelling bij de gemeente Groningen; (oud-) medewerkers die op asis van het ARG een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7 en 10A/D ARG); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen); WSW-personeel; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers < 30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het komt voor dat de correspondentie omtrent deze vacature terecht komt in de map met 'ongewenste items'. Check deze daarom regelmatig!

Solliciteer